Avisos

Cala Montgó revalida per tretzè any consecutiu la Bandera Blava

L'ensenya certifica el bon estat ambiental i de serveis de la platja torroellenca

Imatge aèria de Cala Montgó
Imatge aèria de Cala Montgó
Persones prenent el sol a Cala Montgó
Persones prenent el sol a Cala Montgó
Cartell d'inici del Camí de Ronda de Cala Montgó
Cartell d'inici del Camí de Ronda de Cala Montgó

05.05.2023

Cala Montgó ha tornat a revalidar per tretzè any consecutiu la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i l'excel·lència dels seus serveis.

En el conjunt del país, 95 platges han estat reconegudes amb la bandera blava, 28 de les quals a la Costa Brava. Això significa poc més de 18 quilòmetres de platges.

Un guardó amb reconeixement internacional

Les banderes blaves són entregades per la Fundació per a l'Educació Ambiental que analitza i valora la gestió ambiental de les platges, la seguretat de les zones de bany, la prestació de serveis i la informació que es dóna. També la qualitat de l'aigua que ha de ser excel·lent per obtenir el reconeixement. Aquest judici el fa un grup de 69 persones on hi ha representades les diferents administracions públiques, fundacions mediambientals i persones expertes en la matèria.

Aquests reconeixements són valorats en l'àmbit internacional i tenen reconeixement en una quarantena de països del món.

El port de l'Estartit, també té bandera blava

En el cas de Torroella de Montgrí, Cala Montgó va aconseguir per primera vegada el reconeixement el 2008 i l'ha mantingut ininterrompudament des del 2010.

Pel que fa als ports esportius, 24 ports catalans han estat certificats amb bandera blava, un dels quals, el de l'Estartit.
L'Estat Espanyol és líder mundial en banderes blaves al món, amb un total de 729, seguit de Grècia i de Turquia.

Aposta pel turisme de qualitat i la sostenibilitat

El regidor de Gestió Costanera, Marc Calvet ha afirmat que la distinció és "un reconeixement"  al treball en pro de la sostenibilitat "que fa anys que s'està fent al municipi" mentre que la regidora de Turisme, Dúnia Oliveras, ha valorat que guardons com aquest certifiquen l'aposta del municipi per situar-se "en el mapa del turisme de qualitat".

19.09.2023

Les operadores de telefonia mòbil comencen a oferir a Torroella de Montgrí i l'Estartit serveis mòbils de nova generació, 4G i 5G, en les bandes... (Llegir més)

18.09.2023

A partir d'avui es comencen a realitzar les activitats esportives dirigides, organitzades per l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de Torroella de... (Llegir més)

16.09.2023

Aquest matí s'ha celebrat l'acte institucional d'inauguració de la biblioteca Mar de Llibres de l’Estartit. L'acte ha comptat amb l'assistència... (Llegir més)

16.09.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort d'Antoni Vila Casas, Medalla del Montgrí 2016, i vol traslladar a... (Llegir més)

15.09.2023

L’Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí ha finalitzat aquest estiu les tasques de digitalització d’alguns dels documents més singulars que... (Llegir més)

14.09.2023

El Museu de de la Mediterrània de Torroella de Montgrí acollirà la celebració segona edició de la Universitat Europea del Consell Català del... (Llegir més)

14.09.2023

Aquest migdia s'ha fet una recepció institucional al despatx d'Alcaldia de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí a la cantant Lídia Pujol,... (Llegir més)

14.09.2023

Benvolguts veïns, Us informem que a partir del 16 de setembre de 2023, el pas de vehicles motoritzats pels camins del massís del Montgrí queda... (Llegir més)

14.09.2023

L'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí suma nous recursos pedagògics a la ruta de l'Estar i en Tit que permet descobrir... (Llegir més)

08.09.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort d'Eduardo Rincon García, Medalla del Montgrí 2022, i vol traslladar a... (Llegir més)

07.09.2023

La Generalitat de Catalunya ha informat a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí que a partir de demà 8 de setembre de 2023 s’iniciaran les obres... (Llegir més)

06.09.2023

La cantant Lídia Pujol serà guardonada amb el V Premi Espai Ter de música en reconeixement a la seva trajectòria musical i artística però... (Llegir més)

04.09.2023

Aquest matí s’ha presentat el projecte educatiu «Educasèpia. Cuidem la mar i els pescadors des del plat», una iniciativa que pretén acostar... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis