Avisos

L'Ajuntament finalitza les obres de la nova biblioteca de l'Estartit

14.04.2023

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar ahir al vespre la cessió de la nova biblioteca de l'Estartit a l'EMD, un cop culminats els treballs d'adequació, instal·lació del mobiliari i senyalització. També es va aprovar el traspàs de la plaça de la plantilla corresponent a tècnic/a auxiliar de la biblioteca de l'Estartit.

Aquest és el pas previ per tal que el nou equipament, emplaçat a la primera planta de l'edifici de serveis del carrer Eivissa, número 30, es pugui obrir al públic. Les obres han anat a càrrec de l'Ajuntament, que hi ha invertit prop de 575.000 euros, i la posada en marxa i gestió del dia a dia anirà a càrrec de l'EMD.

El nou equipament funcionarà com un potent vertebrador i dinamitzador de l'activitat cultural de l'Estartit. Ocupa un ampli espai en forma de L oberta, d’uns 450 metres quadrats, que estaran distribuïts en diferents àmbits:

- Sala polivalent per a xerrades, cursos, presentacions, etc.
- Recepció i espai infantil.
- Zona d’estudi  i de consulta, ordinadors i espai de diaris i revistes.
- Zona de serveis, magatzem,  oficines, etc.
- Planta altell per a magatzem i dipòsit.

Com a fet singular, cal remarcar que custodiarà el fons històric i les col·leccions del periodista, músic i beatlemaníac Josep Maria Francino. Es tracta d’una col·lecció única, segurament de les més importants i extenses del país, que inclou material sonor, llibres, revistes, diaris, entrades, vídeos i fotografies recopilades al llarg dels anys. Tothom que ho desitgi el podrà consultar.

Segons ha expressat la regidora de Cultura, Roser Font: «La biblioteca de l'Estartit forma part de la xarxa de biblioteques públiques de Catalunya i ara, amb la nova instal·lació, molt més àmplia i moderna, podrà donar resposta molt millor als nous reptes d'una societat vertiginosament canviant, garantint l'accés democràtic a la cultura i al coneixement, fomentant l'hàbit i el gust per la lectura a totes les edats i aportant a la població de l'Estartit una oferta integral d'informació, formació, cultura i lleure. Treballarem conjuntament amb l'EMD de l'Estartit perquè això sigui una realitat ben aviat.»

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis