Avisos

L'Estartit acollirà l'arribada de la segona etapa de la cursa Costa Brava Stage Run

Costa Brava Stage Run
Costa Brava Stage Run
Costa Brava Stage Run
Costa Brava Stage Run
Costa Brava Stage Run
Costa Brava Stage Run
Costa Brava Stage Run
Costa Brava Stage Run
Costa Brava Stage Run
Costa Brava Stage Run
Costa Brava Stage Run
Costa Brava Stage Run

12.04.2023

El proper dissabte 15 d’abril, l'Estartit acollirà la cursa per etapes Costa Brava Stage Run (CBSR), organitzada per BiFree Sports, amb el suport de Tuga Active Wear i el Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu.

Aquesta cinquena edició ha esgotat totes les inscripcions i comptarà amb la presència de participants internacionals atrets pel renom que ha aconseguit la Costa Brava Stage Run en el panorama de les curses per etapes de trail running. La prova tindrà Blanes com a punt de sortida el divendres 14 d’abril, l'arribada de la segona etapa a l'Estartit serà el dissabte 15 d'abril i posarà punt i final amb la tercera i última etapa el diumenge 16, on Portbou serà el municipi que acollirà la línia de meta per rebre a tots els finishers.

Dues modalitats, una experiència única
La CBSR té dues modalitats de distància: la de 80 quilòmetres i una més extensa de 120. La primera etapa és la mateixa per totes dues modalitats, compartint ruta i distància amb 22 km i 900 metres de desnivell positiu. Aquest primer dia faran el recorregut des de Blanes fins a Tossa de Mar. La segona etapa comença a Platja d’Aro, passant per Calella de Palafrugell i amb final a l’Estartit, amb un recorregut de 30 km i 1.200 metres de desnivell positiu en la modalitat de 80 km i la versió de 120 km es diferencia amb una distància de 48 km i 1.600 metres de desnivell positiu.

La tercera i última etapa tindrà el punt de sortida a Roses i acabarà a Portbou en la distància de 120 quilòmetres, amb 48 km de recorregut i 1.500 metres de desnivell positiu, mentre que la modalitat de 80 km començarà a Cadaqués amb una distància de 29 km i 910 metres de desnivell positiu, però també finalitzarà a Portbou.

La Costa Brava, un entorn idíl·lic per córrer i gaudir
Aquesta cursa a peu per etapes destaca per la seva ruta magnífica per espais emblemàtics com son el Jardí Botànic Marimurtra de Blanes, cales com Sa Tuna o la Cala d’Aiguablava, platges verges com la Gola del Ter i parcs naturals com el Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter i el Parc Natural del Cap de Creus. Aquest recorregut pels diferents encants del territori de la demarcació de Girona ofereix una experiència esportiva única de contacte amb la natura.

La CBSR no tan sols compta amb l’atractiu del paisatge, sinó que totes tres etapes tenen un magnífic equilibri entre grans trams tècnics, escales i pujades i baixades de major i menor intensitat que posen a prova als corredors a mantenir un ritme constant de cursa, però sent conscients que hauran de dosificar les seves forces per superar tots els reptes que presenta aquesta prova.

Unes xifres de rècord, amb un 35% de participació femenina
La 5a edició de la Costa Brava Stage Run ha superat totes les expectatives, esgotant ràpidament les 250 inscripcions disponibles de les dues modalitats, amb un 35% de participació femenina. Gairebé un 70% de la participació en aquesta prova és de procedència internacional, destacant Bèlgica, Alemanya, Regne Unit, França o Països Baixos com els països amb major presència de corredors.

Més de 350 persones entre participants i acompanyants, 200 dels quals vindran des de l’estranger, gaudiran dels encants de la prova i de l’entorn en una experiència compartida. Aquesta cursa per etapes també beneficia l’ecosistema esportiu, al oferir una data que funciona molt bé com a reclam en el calendari de proves, amb una cursa atractiva per qui vol competir. Al mateix temps la CBSR també és una ajuda per l’economia local de les poblacions que acullen alguna de les etapes.                                                                                        

Un repte organitzatiu a l’alçada dels participants
L’equip organitzador de la Costa Brava Stage Run és un bon exemple que tant la cursa, com tots els elements necessaris des de l’àmbit logístic, són un gran repte per oferir als participants els millors serveis i amb un resultat excel·lent. Un equip que coordina a 50 persones estan implicades en tots els aspectes tècnics i organitzatius que es veuen (i els que no es veuen tant) i fan que la CBSR sigui una experiència per recordar durant molt de temps.

La Costa Brava Stage Run d’enguany comptarà amb la presència de dos corredors d’elit que vindran a competir i a gaudir de l’exigència de la cursa. Es tracta de l’italià, Daniel Jung (Itra Performance Index 872) i de l’austríac, Philipp Ausserhofer (Itra Performance Index 871), tots dos membres de l’equip Scarpa-Karpos.

Pel que fa als corredors locals, repeteixen presència a la cursa els guanyadors masculins de la distància llarga i curta de l’edició 2022, Martí Baquer i Jesús Álvarez, respectivament, que intentaran revalidar la victòria. També vindrà amb l’objectiu d’estar entre els millors el corredor barceloní, Joan Solanas (Top4Running), un jove atleta que el setembre passat va fer una travessa corrent pels Pirineus (845 kms) amb només onze dies, des del Cabo de Higuer (Hondarribia) fins al Cap de Creus.                                                                                                   

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis