Avisos

La Generalitat adjudica l’ampliació del CAP i el nou Servei d’Emergències Mèdiques de Torroella de Montgrí

04.04.2023

El Departament de Salut ha adjudicat les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí. L’actuació tindrà un cost de 3 milions d’euros i permetrà que l’equipament dobli la superfície actual. Així mateix, també comptarà amb una base fixe d'ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Es preveu que els treballs finalitzin entre el desembre de 2023 i el març de 2024. Les obres estan finançades amb el fons europeu REACT-UE.

La proposta d'ampliació i remodelació de l'equipament és fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament i el Servei Català de la Salut de la Regió Sanitària de Girona, amb l'objectiu d'adequar l'equipament a les necessitats de present i de futur de la població i del sanitaris.

L'actual edifici consta d'una superfície construïda de 1.049 m2, distribuïts en una única planta en forma d' "U". L’ampliació es planteja amb un nou volum de planta baixa i planta primera a l’oest, on s’hi adequaran una àrea assistencial amb tretze noves consultes, una àrea d’aïllament, un àmbit de personal i un espai d’educació sanitària, així com la dotació d’un servei d’emergències mèdiques de la Generalitat de Catalunya. 

Per a l’ampliació, s’ocuparà un àmbit enjardinat annex i part de l’aparcament descobert, que serà desplaçat en el propi emplaçament. Mantindrà la capacitat actual i respectarà l’espai destinat a Heliport.

Increment de l’activitat assistencial

El CAP de Torroella de Montgrí es va posar en marxa el 2002. Al llarg d’aquestes dues dècades, la població empadronada s’ha incrementat d’un 31,45% i també ha crescut considerablement el nombre de visitants. Durant el 2021, el CAP es va registrar un total de 143.210 visites, un increment del 44% respecte l'any 2003. Pel que fa a la plantilla laboral, s'ha doblat en els últims quinze anys.

Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Torroella de Montgrí

El CAP de Torroella de Montgrí és el principal equipament de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Torroella de Montgrí, des d’on es presten serveis assistencials a uns 15.000 habitants i una àrea geogràfica de 132 km2, tot i que durant l'estiu, la població mòbil/turística es triplica. L'ABS està gestionada per la Fundació Hospital de Palamós-Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (FHP-SSIBE) i també incorpora els consultoris de l’Estartit, Verges, Serra de Daró, Gualta, Jafre i la Tallada d'Empordà.

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis