Avisos

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí aplica mesures preventives d'estalvi d'aigua

07.03.2023

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acordat que tot i que el municipi no es troba en fase d’excepcionalitat per sequera s’actuarà de manera preventiva per contribuir a minimitzar la problemàtica de la manca d’aigua a nivell nacional i concretament a l’aqüífer del Baix Ter.

En aquest sentit, s’han pres les següents decisions:

-    No regar amb aspersió els jardins i zones verdes del municipi. Només es farà reg mínim per mantenir instal·lacions.
-    No netejar la via pública amb aigua, de forma general.

Fer un bon ús de l'aigua vol dir utilitzar-la amb responsabilitat i amb solidaritat, d'acord amb la realitat hídrica del nostre país, i aplicar totes les mesures d'estalvi i d'eficiència que tenim a l'abast per aprofitar-la al màxim, sense malmetre els rius, els aqüífers i la resta d'ecosistemes hídrics per poder-ne continuar disposant en el futur.

Actualment, a l’aqüífer del Baix Ter es preveuen restriccions que podran afectar greument la collita del sector agrícola local. Per aquest motiu, el consistori torroellenc considera que cal solidaritzar-se amb els pagesos i no utilitzar aigua per regar zones verdes, o per netejar la via pública, quan es podrien perdre collites importants per un dels sectors més importants del territori.

L’Àrea de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament analitzarà periòdicament l’estat de sequera a nivell nacional i també local i no es descarta prendre altres mesures que puguin contribuir a l’estalvi d’aigua.

Més informació sobre l’estat d’excepcionalitat per sequera: https://sequera.gencat.cat

Recomanacions d’estalvi d’aigua: https://sequera.gencat.cat/ca/accions/estalvi-daigua/

06.06.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està enllestint els preparatius per a la posada en marxa de la comunitat energètica local (CEL).  En aquests... (Llegir més)

25.05.2023

FIMAG, el Festival Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, vol que la màgia piqui a tothom. Per això, ja engega motors el dijous 1 de... (Llegir més)

01.06.2023

Ja podeu consultar les llistes definitives dels infants que han estat admesos i exclosos a les escoles bressol municipals, de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

31.05.2023

Aquest matí s'ha formalitzat una tercera donació a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí de diverses obres del fons privat d'art del reconegut... (Llegir més)

28.05.2023

Unitat i Progrés Municipal ha guanyat les eleccions municipals amb 1.188 vots (29,68%) i Jordi Colomí ha aconseguit revalidar els sis regidors que... (Llegir més)

23.05.2023

Benvolgudes famílies, Ja podeu consultar les llistes baremades dels infants que han fet sol·licitud de preinscripció a les escoles bressol... (Llegir més)

11.05.2023

La Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans” ha començat a impartir a l’Aula del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, el... (Llegir més)

10.05.2023

El proper dijous 11 de maig de 2023 s'obre el període de sol·licituds d'ajuts al programa de Casals d'Estiu que coordinen l'Ajuntament de Torroella... (Llegir més)

09.05.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

09.05.2023

El Servei Català de la Salut ha començat els preparatius previs per a l’execució de les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí.... (Llegir més)

08.05.2023

L’Institut Montgrí ampliarà el curs vinent la seva oferta formativa amb la posada en marxa d’un cicle superior de Màrqueting i Publicitat. Es... (Llegir més)

05.05.2023

Més de 150 alumnes de 5è de primària del Col·legi Sant Gabriel i de l'Escola Guillem de Montgrí, de Torroella de Montgrí; de l'Escola... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis