Avisos

El sector turístic del Baix Empordà es forma en web accessible a Torroella de Montgrí

El Museu de la Mediterrània ha acollit dos dies d'una formació que forma part del Pla d'Accessibilitat Turística del Baix Empordà

Foto de família de l'alumnat del curs d'accessibilitat web
Foto de família de l'alumnat del curs d'accessibilitat web
Ponència en el marc del curs d'Accessibilitat Web
Ponència en el marc del curs d'Accessibilitat Web
Ponència en el marc del curs d'accessibilitat web
Ponència en el marc del curs d'accessibilitat web

27.02.2023

El Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí ha acollit la cloenda del curs en web accessible, que ha organitzat el Consell Comarcal del Baix Empordà conjuntament amb l'Ajuntament de Torroella de Montgrí. L'objectiu de la formació, que ha comptat amb 12 participants, ha estat donar a conèixer al sector turístic què és una web accessible i els passos a seguir per fer-la accessible.

Totes les webs han de ser per normativa accessibles per a tothom, també per a persones invidents, però malauradament no ho són. Hi ha les normes WCAG 2.1 que són les que s'han de seguir per tal que una web sigui accessible. Aquests conceptes s'han tractat durant el curs i també com comunicar de manera accessible en tots els suports que habitualment utilitzem: word, pdf i xarxes socials.

Un curs dirigit al sector turístic i personal tècnic del sector públic

El curs ha anat dirigit a empreses d'allotjament, d'activitats i de serveis turístics. També a ajuntaments i municipis de la comarca. Com que les places han estat limitades, s'han prioritzat les empreses i personal tècnic de Torroella de Montgrí – l'Estarit.

Aquesta formació s'ha emmarcat en el Pla d'Accessibilitat Turística del Baix Empordà que es va iniciar l'any 2017. Aquest pla té per objectiu principal valorar la comarca com a destinació accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística que ofereix el Baix Empordà.

Aposta per fer de l'accessibilitat un puntal del turisme a la comarca

L'acte ha comptat amb la presència del vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de Turisme, Xavier Dilmé i la regidora de Destinació Turística Torroella-l'Estartit-Illes Medes, Dúnia Oliveras.

Durant l'acte de cloenda del curs, aquest dilluns, s'ha fet entrega dels diplomes a les persones participants del curs i el vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de Turisme, Xavier Dilmé, ha destacat que "la voluntat compartida entre administracions i sector privat per fer inclusiva i accessible l'oferta turística de la comarca és ferma i l'acte d'avui n'és una demostració. En aquest camí que hem iniciat, la formació és un dels eixos fonamentals i per això aquest tipus de cursos tindran continuïtat".

Alhora, la regidora de Destinació Turística Torroella – l'Estartit – Illes Medes, Dúnia Oliveras, assegura que "ja fa temps que es treballa per fer més accessible, en molts aspectes, la nostra destinació", i afegeix que "continuarem treballant en aquesta línia, tant en l'àmbit intern com ajudant, assessorant i col·laborant amb el sector privat".

20.05.2024

Benvolguts/des, Per quart any consecutiu, engeguem aquesta campanya de comunicació de residus, amb la intenció de potenciar i millorar la... (Llegir més)

20.05.2024

Benvolguts/des veïns/es, Us informem que arran de l’experiència positiva de les restriccions de trànsit del Passeig de Catalunya durant els... (Llegir més)

17.05.2024

L'alimentació saludable i sostenible serà el principal eix d'actuació que impulsarà aquest any l'Ajuntament en el marc del Pla Municipal de... (Llegir més)

16.05.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

16.05.2024

El proper 20 de maig els centres educatius de Torroella de Montgrí fan festa de lliure disposició i l’Ajuntament ha decidit obrir el pati de... (Llegir més)

15.05.2024

L'Estartit posa el valor el sonso en un cap de setmana dedicat a aquest producte i amb activitats per a tota la família. El cap de setmana dedicat a... (Llegir més)

13.05.2024

Informa't sobre els resultats al Parlament de Catalunya del 12 de maig de 2024 a Torroella de Montgrí i l'Estartit, mesa per... (Llegir més)

09.05.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'uneix avui 9 de maig a la commemoració del Dia d'Europa, sota el lema "Construim Europa des del món... (Llegir més)

09.05.2024

Aquesta setmana han començat les obres de millora del paviment del cementiri municipal, per tal d'habilitar tots els carrers interiors i substituir... (Llegir més)

08.05.2024

Torroella de Montgrí ha aconseguit reduir el consum d'aigua potable d'un 27 per cent des que l'Ajuntament va assumir, el gener de 2023, la... (Llegir més)

07.05.2024

Cala Montgó ha tornat a revalidar per catorzè any consecutiu la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i... (Llegir més)

02.05.2024

Demà arrenquen les Jornades de Memòria Històrica Local, organitzades pel Museu de la Mediterrània, que enguany estan dedicades a analitzar en... (Llegir més)

29.04.2024

L'Espai Ter ha acollit aquest matí el fòrum d'intercanvi d'experiències de les escoles verdes de la Comissió Baix Empordà Primària-Zona Nord.... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis