Avisos

L'Ajuntament inicia la revisió i actualització del Pla d'Igualtat de Torroella de Montgrí i l'Estartit

La regidora de Ciutadania, Roser Font, durant un dels tallers de diagnosi del pla vigent.
La regidora de Ciutadania, Roser Font, durant un dels tallers de diagnosi del pla vigent.

26.01.2023

L'Ajuntament està impulsant una actualització del Pla d’Igualtat d’Oportunitats de Dones i Homes del Municipi de Torroella de Montgrí aprovat el 2018.

En el marc d'aquest procés, es portarà a terme un procés de participació ciutadana per tenir en compte l'opinió de la ciutadania i de la plantilla municipal. En aquest sentit, es faran dos tallers interns adreçats a tècnics de l'Ajuntament i de l'EMD de l'Estartit, i dos més oberts a la ciutadania, l'1 de febrer i el 20 de març, a les 18 h, al Museu de la Mediterrània.

La regidora de Convivència, Roser Font, argumenta que «les lleis d’igualtat s’han de desenvolupar en l’àmbit municipal i s’han de planificar accions que promoguin una societat igualitària, lliure de qualsevol tipus de discriminació per raó de sexe. Tot i que també s’han de tenir en compte altres aspectes com ara les situacions de desavantatges per raó d’orígens ètnics i socials, llengua religió, discapacitat, diversitat sexual o nivell econòmic». I afegeix: «Volem una representació i participació paritària de dones i home en tots els àmbits de presa de decisions, així com l’eliminació dels estereotips de gènere que reprodueixen les desigualtats.»

Per Font, la realitat segueix presentant evidències de desigualtats i desavantatges que limiten la possibilitat de desenvolupament de les dones, sigui de manera clara, soterrada o indirecte. Per aquesta raó, considera que «amb l'actualització del Pla es volen consolidar i millorar les accions que afavoreixin la igualtat de dones i homes en tots els àmbits de la societat, i es vol adaptar el document a les noves realitat socials.»

L'Ajuntament compta amb un Pla d'Igualtat de Gènere des de l'any 2007, que va ser revisat i actualitzat el 2018. Aquest incloïa 6 línies estratègiques orientades a potenciar la perspectiva d'igualtat en el govern local, prevenir la violència de gènere, promoure canvis de valor i creences al voltant de la desigualtat de gènere i la diversitat sexual, promoure la reorganització del treball i nous usos del temps i fomentar la participació i presència de les dones a l'esfera pública.

Els darrers mesos se n'ha fet l'avaluació per preparar la renovació i la redacció del tercer pla. El procés s'ha encarregat al col·lectiu Lo Relacional.

24.03.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit reeditaran, per tercer any, l’organització d'El nostre estiu, el programa de... (Llegir més)

23.03.2023

Mirades’23, el Festival de Fotografia del Baix Empordà, arrenca demà divendres 24 de març i s’allargarà fins al 23 d'abril, a Torroella de... (Llegir més)

17.03.2023

Entre març i agost de 2021, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va portar a terme el procés participatiu «Amb Nom de Dona» per tal que la... (Llegir més)

16.03.2023

L'Ítaca Sant Joan tornarà a donar el tret de sortida de l'estiu a l'Estartit amb dos dies de concerts el 24 i 25 de juny. Alizz, Triquell,... (Llegir més)

16.03.2023

El proper dilluns 20 de març de 2023 s’iniciaran les obres d’urgència per canviar un tram del tub de desguàs del carrer Església de... (Llegir més)

16.03.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha iniciat aquesta setmana les obres de millora del subministrament d’aigua potable al nucli de Sobrestany,... (Llegir més)

15.03.2023

Els grups multifamiliars són espais grupals on es treballen els vincles i les relacions, on les famílies poden compartir-hi situacions de la... (Llegir més)

08.03.2023

Aquest matí, l'equip de govern i els representants dels treballadors del consistori (personal laboral i personal funcionari) han signat el nou... (Llegir més)

07.03.2023

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acordat que tot i que el municipi no es troba en fase d’excepcionalitat per sequera... (Llegir més)

24.02.2023

La Fundació Philippe Cousteau "Unió dels Oceans" ha anunciat aquesta setmana que establirà la seva seu científica mundial a Torroella i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis