Avisos

L'Ajuntament inicia la revisió i actualització del Pla d'Igualtat de Torroella de Montgrí i l'Estartit

La regidora de Ciutadania, Roser Font, durant un dels tallers de diagnosi del pla vigent.
La regidora de Ciutadania, Roser Font, durant un dels tallers de diagnosi del pla vigent.

26.01.2023

L'Ajuntament està impulsant una actualització del Pla d’Igualtat d’Oportunitats de Dones i Homes del Municipi de Torroella de Montgrí aprovat el 2018.

En el marc d'aquest procés, es portarà a terme un procés de participació ciutadana per tenir en compte l'opinió de la ciutadania i de la plantilla municipal. En aquest sentit, es faran dos tallers interns adreçats a tècnics de l'Ajuntament i de l'EMD de l'Estartit, i dos més oberts a la ciutadania, l'1 de febrer i el 20 de març, a les 18 h, al Museu de la Mediterrània.

La regidora de Convivència, Roser Font, argumenta que «les lleis d’igualtat s’han de desenvolupar en l’àmbit municipal i s’han de planificar accions que promoguin una societat igualitària, lliure de qualsevol tipus de discriminació per raó de sexe. Tot i que també s’han de tenir en compte altres aspectes com ara les situacions de desavantatges per raó d’orígens ètnics i socials, llengua religió, discapacitat, diversitat sexual o nivell econòmic». I afegeix: «Volem una representació i participació paritària de dones i home en tots els àmbits de presa de decisions, així com l’eliminació dels estereotips de gènere que reprodueixen les desigualtats.»

Per Font, la realitat segueix presentant evidències de desigualtats i desavantatges que limiten la possibilitat de desenvolupament de les dones, sigui de manera clara, soterrada o indirecte. Per aquesta raó, considera que «amb l'actualització del Pla es volen consolidar i millorar les accions que afavoreixin la igualtat de dones i homes en tots els àmbits de la societat, i es vol adaptar el document a les noves realitat socials.»

L'Ajuntament compta amb un Pla d'Igualtat de Gènere des de l'any 2007, que va ser revisat i actualitzat el 2018. Aquest incloïa 6 línies estratègiques orientades a potenciar la perspectiva d'igualtat en el govern local, prevenir la violència de gènere, promoure canvis de valor i creences al voltant de la desigualtat de gènere i la diversitat sexual, promoure la reorganització del treball i nous usos del temps i fomentar la participació i presència de les dones a l'esfera pública.

Els darrers mesos se n'ha fet l'avaluació per preparar la renovació i la redacció del tercer pla. El procés s'ha encarregat al col·lectiu Lo Relacional.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis