El Congrés de Diputats esmena la prohibició de cremar residus generats en l'entorn agrari

A partir del 2 de gener les petites empreses agràries podran tornar al model anterior a l'aprovació d'aquesta llei en el que havien de comunicar les cremes

29.12.2022

El Congrés de Diputats ha esmenat la prohibició de cremar residus generats en l'entorn agrari amb una modificació de la normativa vigent que permetrà que les microempreses i petites empreses agràries puguin tornar a fer-ho prèvia comunicació telemàtica a la Generalitat.

L'aprovació de la, Llei 7/22 de 'Residus i sòls contaminats per a una economia circular' prohibia explícitament la crema de residus generats en l'entorn agrari, a excepció de cremes per motius fitosanitaris i de prevenció d'incendis. Aquesta prohibició va tenir un gran impacte en el sector primari que ha trampejat la situació a través d'un sistema d'autoritzacions creat per la Generalitat que ha permès cremar en aquells casos que els residus podien representar un problema fitosanitari o de prevenció d'incendis.

Amb la modificació de l'article 27.3 de la disposició final XI de la 'Llei per la qual es regula el sistema de gestió de la PAC i altres matèries connexes' es dispensa del compliment de la prohibició general les empreses amb una plantilla inferior a les 50 persones i un volum de negoci inferior als 10 milions d'euros. Aquesta modificació entrarà en vigor el pròxim 2 de gener.

Comunicació del foc a través del Departament d'Agricultura

Les explotacions agrícoles, ramaderes i silvícoles afectades per la modificació de la normativa encara estan subjectes a la normativa en matèria de prevenció d'incendis. És a dir, han de comunicar les cremes entre el 16 d'octubre i el 14 de març, període on aquestes estan permeses.

Aquesta comunicació s'ha de fer per via telemàtica al Departament d'Agricultura, qui habilitarà un espai per a la gestió de la comunicació de cremes.

L'afectació a particulars que tenen horts

(11.01.23) Pel que fa als particulars que tenen horts i camps, a partir del dia 11 de gener de 2023 poden sol·licitar la comunicació de crema de restes vegetals, tant a través de la web de la Generalitat de Catalunya, com de manera presencial a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí (model d'instància) o a les oficines del Departament d'Acció Climàtica a la Bisbal d'Empordà.

ENLLAÇOS D'INTERÈS

Comunicació de cremes de restes vegetals (Generalitat de Catalunya)

NOTÍCIES RELACIONADES

(IM) Informa't sobre la crema de restes vegetals i la nova normativa de residus (14-10-2022)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

15.02.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Empordà, està preparant per al dimarts 12 de març de... (Llegir més)

09.02.2024

L'Ajuntament, a través de Montgrí Aigua, ha portat a terme, recentment, treballs de rehabilitació d'un dels dos pous  que abasteixen Torroella de... (Llegir més)

08.02.2024

Mig centenar alumnes d’I4 de l’Escola Guillem de Montgrí experimenten, creen i s’apropen a l’art contemporani en el marc d’una... (Llegir més)

07.02.2024

Un equip d’educació ambiental ha iniciat les visites a comerços de Torroella de Montgrí i de l'Estartit per donar-los a conèixer la normativa... (Llegir més)

31.01.2024

Torroella de Montgrí s'ha tornat a concentrar aquest matí a la plaça de la Vila per condemnar l'assassinat de Fàtima Dahan, un crim que, després... (Llegir més)

31.01.2024

Degut a les darreres notícies que ens han arribat de la mort de la nostra veïna Fàtima, avui dimecres 31 de gener a les 12 h del migdia es... (Llegir més)

29.01.2024

Avui a les 19 h ha tingut lloc a la plaça de la Vila una multitudinària concentració, organitzada per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, per... (Llegir més)

29.01.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí lamenta profundament comunicar l'assassinat d'una veïna del nostre poble i vol manifestar la més enèrgica... (Llegir més)

24.01.2024

Benvolgudes famílies,                                                        Escollir l’escola dels... (Llegir més)

24.01.2024

Aquesta setmana s'ha presentat la segona edició del Correpoble, que tindrà lloc el 23 de març de 2024 al terme municipal de Calonge i Sant... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis