Quan hem començat a superar una pandèmia...

30.04.2022

Tenim dins les fronteres d’Europa una guerra amb múltiples conseqüències, sobretot per les persones que l’estan patint, algunes d’elles ja han començat a arribar al nostre municipi i que gràcies als particulars, entitats i administració podem donar-los una bona acollida i mostrar-los la nostra solidaritat. Des d’aquí volem agrair a la gent de Torroella i l’Estartit els esforços que es fan per tal d’alleugerir el mal tràngol que els desplaçats estan passant. Des de l’Ajuntament hi  contribuïm coordinant iniciatives, buscant espais i facilitant l’acollida.

Una altra de les conseqüències d’aquesta guerra és la pujada desmesurada de preus, sobretot dels més bàsics en alimentació, de l’energia i dels carburants a uns preus impensables fa un any, tot això associat a la dependència per part de la ciutadania dels grans oligopolis energètics i al gran repte que representa el canvi climàtic.  Som conscients de que el problema és global, però sabem que amb accions locals contribuirem a revertir aquesta situació.

La proposta d’ERC a Torroella i l’Estartit situa les persones i l’acció climàtica al centre de les polítiques municipals. Per això impulsem camins escolars segurs, més espais per a bicicletes i patinets a la via pública, fent que el nostre territori sigui més amable per els seus ciutadans i per tots el visitants que cada cop més busquen espais naturals i singulars.  Pel que fa a la implementació d’energies renovables, aviat tindrem la primera Comunitat Energètica Local, amb un projecte inicial d’inversió de 68.000€, que s’anirà ampliant en un futur.

02.05.2024

Demà arrenquen les Jornades de Memòria Històrica Local, organitzades pel Museu de la Mediterrània, que enguany estan dedicades a analitzar en... (Llegir més)

29.04.2024

L'Espai Ter ha acollit aquest matí el fòrum d'intercanvi d'experiències de les escoles verdes de la Comissió Baix Empordà Primària-Zona Nord.... (Llegir més)

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis