Avisos

L’Ajuntament inicia la remodelació del Parc de la Pineda de l’Estartit

És un dels 29 projectes que s'estan executant en el marc del Pla de Sostenibilitat Turística

recreació virtual de la nova plaça central que s'adequarà a l'interior del parc.
recreació virtual de la nova plaça central que s'adequarà a l'interior del parc.

09.12.2022

L'Ajuntament ha iniciat les obres d'arranjament i adequació del Parc de la Pineda, de l’Estartit, que esdevindrà en breu, un gran espai públic i familiar. L'actuació té un cost de 227.000 euros i es finança en el marc del Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit, concretament dins de la línia d'actuació 1.2 Millora del paisatge urbà.

Dúnia Oliveras, regidora de Destinació Turística i responsable del pla de sostenibilitat, recorda que la Pineda és un espai emblemàtic i amb molt potencial d'ús per a la ciutadania i els visitants de l'Estartit. Malgrat tot, fins ara no presentava una estructura ben definida, per la qual cosa, des de l’Ajuntament es pretén posar-lo en valor, ordenar-ne els seus usos, i millorar-ne la seva integració paisatgística i urbana.

El parc tornarà a estar plenament operatiu al voltant del mes de març. Es tracta d’una superfície de 13.143 m2, situada a primera línia de mar, que s’arranjarà i redistribuirà mitjançant un sistema de camins i diferents àrees d’estada. També es plantarà nou arbrat i es protegirà la vegetació del fràgil front dunar.

La nova reordenació s'estructurarà al voltant d'un vial principal en continuïtat amb el passeig marítim i un parell de camins transversals que connectaran l'espai amb les edificacions i la platja. El camí principal tindrà un traçat en forma de zig-zag, per aprofitar millor les vistes. Tindrà una amplada de 3 metres per garantir el trànsit compartit dels vianants amb bicicletes. Per connectar el futur carril bici del carrer Freu amb el passeig marítim, el camí transversal que passa pel costat de la petanca també es dimensionarà amb una amplada de 3 metres.

La identitat i funcionalitat de l’espai es conformarà a partir d’aquest camí principal, eix central longitudinal, que organitzarà els diferents espais de lleure, repòs i contemplació:

  • Plaça: espai central, pavimentat en fusta i amb vistes a les Illes Medes, situat a la intersecció entre el camí longitudinal i el camí transversal principal, que es podrà utilitzar per a fer-hi activitats.
  • Àrea de jocs: espai central lúdic al centre de la pineda, situat en un segon pla, a l’encreuament entre el camí longitudinal i el camí transversal principal.
  • Petanca: espai lúdic situat en un segon pla, a l’encreuament entre el camí longitudinal principal i el camí transversal secundari.
  • Amfiteatre: espai de repòs, lectura i contemplació del paisatge: les medes, al qual s’accedeix a través d’un sender abalisat.
  • Àrea de pícnic: zona de trobada i esbarjo situada a recés de les dunes amb vistes sobre les medes i el Ter Vell.

Els accessos a la Pineda s’han previst on actualment hi ha els camins que estan lliures de qualsevol vegetació. A nivell de l’hàbitat dunar, on hi ha l’espècie protegida, no s’hi farà cap actuació ni obra i quedaran amb la mateixa situació actual. Per tant, en un futur, en el cas que així ho consideri el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i Baix Ter o qualsevol altre òrgan competent, es poden realitzar les actuacions que es considerin oportunes per millorar aquest hàbitat dunar.

09.07.2024

Aquesta setmana passada han finalitzat les obres arquitectòniques de l’edifici de l’Espai Medes a l’Estartit, marcant l’inici de la recta... (Llegir més)

05.07.2024

Aquest matí, l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el regidor de Seguretat, Josep Martinoy, han rebut oficialment els quatre nous... (Llegir més)

05.07.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està finalitzant la construcció d'un nou pou amb l'objectiu de millorar la capacitat d'abastament d'aigua... (Llegir més)

04.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha contractat aquestes darreres setmanes a 5 joves estudiants que estaran realitzant tasques a diferents... (Llegir més)

04.07.2024

La platja gran de l’Estartit serà la seu del VI Tour d’Handbol Platja de la Federació Catalana d’Handbol, els propers dies 6 i 7 de juliol de... (Llegir més)

03.07.2024

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter (JCUABT) i el Syndicat Mixte des Nappes de la Plaine du Roussillon han iniciat un procés de... (Llegir més)

03.07.2024

La Policia Local de Torroella de Montgrí va detenir ahir a les 23:45 h l'autor del robatori amb força que va tenir lloc el passat 17 de juny a... (Llegir més)

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis