Avisos

L’Ajuntament inicia la remodelació del Parc de la Pineda de l’Estartit

És un dels 29 projectes que s'estan executant en el marc del Pla de Sostenibilitat Turística

recreació virtual de la nova plaça central que s'adequarà a l'interior del parc.
recreació virtual de la nova plaça central que s'adequarà a l'interior del parc.

09.12.2022

L'Ajuntament ha iniciat les obres d'arranjament i adequació del Parc de la Pineda, de l’Estartit, que esdevindrà en breu, un gran espai públic i familiar. L'actuació té un cost de 227.000 euros i es finança en el marc del Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit, concretament dins de la línia d'actuació 1.2 Millora del paisatge urbà.

Dúnia Oliveras, regidora de Destinació Turística i responsable del pla de sostenibilitat, recorda que la Pineda és un espai emblemàtic i amb molt potencial d'ús per a la ciutadania i els visitants de l'Estartit. Malgrat tot, fins ara no presentava una estructura ben definida, per la qual cosa, des de l’Ajuntament es pretén posar-lo en valor, ordenar-ne els seus usos, i millorar-ne la seva integració paisatgística i urbana.

El parc tornarà a estar plenament operatiu al voltant del mes de març. Es tracta d’una superfície de 13.143 m2, situada a primera línia de mar, que s’arranjarà i redistribuirà mitjançant un sistema de camins i diferents àrees d’estada. També es plantarà nou arbrat i es protegirà la vegetació del fràgil front dunar.

La nova reordenació s'estructurarà al voltant d'un vial principal en continuïtat amb el passeig marítim i un parell de camins transversals que connectaran l'espai amb les edificacions i la platja. El camí principal tindrà un traçat en forma de zig-zag, per aprofitar millor les vistes. Tindrà una amplada de 3 metres per garantir el trànsit compartit dels vianants amb bicicletes. Per connectar el futur carril bici del carrer Freu amb el passeig marítim, el camí transversal que passa pel costat de la petanca també es dimensionarà amb una amplada de 3 metres.

La identitat i funcionalitat de l’espai es conformarà a partir d’aquest camí principal, eix central longitudinal, que organitzarà els diferents espais de lleure, repòs i contemplació:

  • Plaça: espai central, pavimentat en fusta i amb vistes a les Illes Medes, situat a la intersecció entre el camí longitudinal i el camí transversal principal, que es podrà utilitzar per a fer-hi activitats.
  • Àrea de jocs: espai central lúdic al centre de la pineda, situat en un segon pla, a l’encreuament entre el camí longitudinal i el camí transversal principal.
  • Petanca: espai lúdic situat en un segon pla, a l’encreuament entre el camí longitudinal principal i el camí transversal secundari.
  • Amfiteatre: espai de repòs, lectura i contemplació del paisatge: les medes, al qual s’accedeix a través d’un sender abalisat.
  • Àrea de pícnic: zona de trobada i esbarjo situada a recés de les dunes amb vistes sobre les medes i el Ter Vell.

Els accessos a la Pineda s’han previst on actualment hi ha els camins que estan lliures de qualsevol vegetació. A nivell de l’hàbitat dunar, on hi ha l’espècie protegida, no s’hi farà cap actuació ni obra i quedaran amb la mateixa situació actual. Per tant, en un futur, en el cas que així ho consideri el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i Baix Ter o qualsevol altre òrgan competent, es poden realitzar les actuacions que es considerin oportunes per millorar aquest hàbitat dunar.

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis