Avisos

L’Ajuntament inicia la remodelació del Parc de la Pineda de l’Estartit

És un dels 29 projectes que s'estan executant en el marc del Pla de Sostenibilitat Turística

recreació virtual de la nova plaça central que s'adequarà a l'interior del parc.
recreació virtual de la nova plaça central que s'adequarà a l'interior del parc.

09.12.2022

L'Ajuntament ha iniciat les obres d'arranjament i adequació del Parc de la Pineda, de l’Estartit, que esdevindrà en breu, un gran espai públic i familiar. L'actuació té un cost de 227.000 euros i es finança en el marc del Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit, concretament dins de la línia d'actuació 1.2 Millora del paisatge urbà.

Dúnia Oliveras, regidora de Destinació Turística i responsable del pla de sostenibilitat, recorda que la Pineda és un espai emblemàtic i amb molt potencial d'ús per a la ciutadania i els visitants de l'Estartit. Malgrat tot, fins ara no presentava una estructura ben definida, per la qual cosa, des de l’Ajuntament es pretén posar-lo en valor, ordenar-ne els seus usos, i millorar-ne la seva integració paisatgística i urbana.

El parc tornarà a estar plenament operatiu al voltant del mes de març. Es tracta d’una superfície de 13.143 m2, situada a primera línia de mar, que s’arranjarà i redistribuirà mitjançant un sistema de camins i diferents àrees d’estada. També es plantarà nou arbrat i es protegirà la vegetació del fràgil front dunar.

La nova reordenació s'estructurarà al voltant d'un vial principal en continuïtat amb el passeig marítim i un parell de camins transversals que connectaran l'espai amb les edificacions i la platja. El camí principal tindrà un traçat en forma de zig-zag, per aprofitar millor les vistes. Tindrà una amplada de 3 metres per garantir el trànsit compartit dels vianants amb bicicletes. Per connectar el futur carril bici del carrer Freu amb el passeig marítim, el camí transversal que passa pel costat de la petanca també es dimensionarà amb una amplada de 3 metres.

La identitat i funcionalitat de l’espai es conformarà a partir d’aquest camí principal, eix central longitudinal, que organitzarà els diferents espais de lleure, repòs i contemplació:

  • Plaça: espai central, pavimentat en fusta i amb vistes a les Illes Medes, situat a la intersecció entre el camí longitudinal i el camí transversal principal, que es podrà utilitzar per a fer-hi activitats.
  • Àrea de jocs: espai central lúdic al centre de la pineda, situat en un segon pla, a l’encreuament entre el camí longitudinal i el camí transversal principal.
  • Petanca: espai lúdic situat en un segon pla, a l’encreuament entre el camí longitudinal principal i el camí transversal secundari.
  • Amfiteatre: espai de repòs, lectura i contemplació del paisatge: les medes, al qual s’accedeix a través d’un sender abalisat.
  • Àrea de pícnic: zona de trobada i esbarjo situada a recés de les dunes amb vistes sobre les medes i el Ter Vell.

Els accessos a la Pineda s’han previst on actualment hi ha els camins que estan lliures de qualsevol vegetació. A nivell de l’hàbitat dunar, on hi ha l’espècie protegida, no s’hi farà cap actuació ni obra i quedaran amb la mateixa situació actual. Per tant, en un futur, en el cas que així ho consideri el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i Baix Ter o qualsevol altre òrgan competent, es poden realitzar les actuacions que es considerin oportunes per millorar aquest hàbitat dunar.

24.03.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit reeditaran, per tercer any, l’organització d'El nostre estiu, el programa de... (Llegir més)

23.03.2023

Mirades’23, el Festival de Fotografia del Baix Empordà, arrenca demà divendres 24 de març i s’allargarà fins al 23 d'abril, a Torroella de... (Llegir més)

17.03.2023

Entre març i agost de 2021, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va portar a terme el procés participatiu «Amb Nom de Dona» per tal que la... (Llegir més)

16.03.2023

L'Ítaca Sant Joan tornarà a donar el tret de sortida de l'estiu a l'Estartit amb dos dies de concerts el 24 i 25 de juny. Alizz, Triquell,... (Llegir més)

16.03.2023

El proper dilluns 20 de març de 2023 s’iniciaran les obres d’urgència per canviar un tram del tub de desguàs del carrer Església de... (Llegir més)

16.03.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha iniciat aquesta setmana les obres de millora del subministrament d’aigua potable al nucli de Sobrestany,... (Llegir més)

15.03.2023

Els grups multifamiliars són espais grupals on es treballen els vincles i les relacions, on les famílies poden compartir-hi situacions de la... (Llegir més)

08.03.2023

Aquest matí, l'equip de govern i els representants dels treballadors del consistori (personal laboral i personal funcionari) han signat el nou... (Llegir més)

07.03.2023

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acordat que tot i que el municipi no es troba en fase d’excepcionalitat per sequera... (Llegir més)

24.02.2023

La Fundació Philippe Cousteau "Unió dels Oceans" ha anunciat aquesta setmana que establirà la seva seu científica mundial a Torroella i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis