Avisos

Torroella i l’Estartit participen a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

24.11.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí s’ha adherit a la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), una iniciativa que promou la celebració d'actes comuns a tot Europa, amb l’objectiu comú d’augmentar el seu impacte real en la prevenció de residus. A Catalunya està coordinada per l’Agència de Residus de Catalunya. En aquesta edició, que se celebra des de dissabte 19 fins al 27 de novembre, l'enfoc temàtic se centra en els tèxtils i la moda circular.

«Ja que hi és...fem que circuli!»

En el marc de la campanya, des de l'Àrea de Serveis Municipals de Medi Ambient de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí s’han organitzat diverses accions. La primera ha consistit en una campanya «Ja que hi és...fem que circuli!» centrada en la recollida i l’intercanvi de roba. Ahir al matí, al mercat setmanal, es va muntar el primer punt d´intercanvi de roba, una acció que promoguda conjuntament amb Càritas Baix Ter i Roba Amiga. Prèviament, del 14 al 20 de novembre, es podien realitzar les donacions a la deixalleria.

L’experiència ha estat molt positiva i des d’aquest punt s’ha gestionat la donació o l’intercanvi de més d'un centenar de peces. La resta de roba s'ha entregat a l’entitat sense ànim de lucre Humana.org.

Banderoles amb roba usada

Paral·lelament, El Racó de Rialles organitza una activitat per reutilitzar roba vella i fer-ne banderoles per engalanar els carrers de la vila quan hi hagi celebracions. Els punts de recollida de rova vella per a aquest acció són l’Escola Bressol El Petit Montgrí, l’Institut Montgrí, l’Escola Guillem de Montgrí, Casa Pastors i la botiga Les Parisines. L’entitat muntarà aquest dissabte una parada a la plaça de la Vila durant la Fira de Sant Andreu i en aquest punt es començaran a crear les banderoles.

Armari sostenible

En l’àmbit de la sensibilització, la setmana vinent es faran diverses xerrades taller als alumnes de l’Institut Montgrí, per convidar-los a tenir una “armari sostenible”.

El regidor de Gestió de Residus, Marc Calvet, argumenta que l’Ajuntament ha apostat fermament per fomentar hàbits i actituds respectuoses amb el medi ambient i la reducció de la generació de residus. Explica, a més, que actualment, en el municipi hi ha cinc punts fixes de recollida de robada usada (a la deixalleria, al costat del CAP, al carrer Santa Caterina i als supermercats GP i Carrefour). També es pot portar al local de Càritas i ala botiga d’El Trampolí. La intenció, de cara a l’any vinent, és ampliar-ne el nombre.

El tèxtil, un repte ambiental i social

El sector del tèxtil és un dels majors consumidors de recursos del món, amb un enorme impacte ambiental i climàtic. Els tèxtils són la quarta categoria que exerceix una major pressió en l'ús de matèries primeres i aigua, després dels aliments, l'habitatge i el transport, i la cinquena en emissions de Gasos d’Efecte Hivernacle (GEH). Es calcula que menys de l'1% de tots els tèxtils del món es reciclen en nous tèxtils. A Catalunya, el nivell de recollida selectiva dels residus tèxtils és menor al 15%. Per tant, la  seva gestió és un dels grans reptes de futur a abordar des de les diferents administracions i sectors implicats.

09.07.2024

Aquesta setmana passada han finalitzat les obres arquitectòniques de l’edifici de l’Espai Medes a l’Estartit, marcant l’inici de la recta... (Llegir més)

05.07.2024

Aquest matí, l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el regidor de Seguretat, Josep Martinoy, han rebut oficialment els quatre nous... (Llegir més)

05.07.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està finalitzant la construcció d'un nou pou amb l'objectiu de millorar la capacitat d'abastament d'aigua... (Llegir més)

04.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha contractat aquestes darreres setmanes a 5 joves estudiants que estaran realitzant tasques a diferents... (Llegir més)

04.07.2024

La platja gran de l’Estartit serà la seu del VI Tour d’Handbol Platja de la Federació Catalana d’Handbol, els propers dies 6 i 7 de juliol de... (Llegir més)

03.07.2024

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter (JCUABT) i el Syndicat Mixte des Nappes de la Plaine du Roussillon han iniciat un procés de... (Llegir més)

03.07.2024

La Policia Local de Torroella de Montgrí va detenir ahir a les 23:45 h l'autor del robatori amb força que va tenir lloc el passat 17 de juny a... (Llegir més)

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis