Avisos

Torroella i l’Estartit participen a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

24.11.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí s’ha adherit a la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), una iniciativa que promou la celebració d'actes comuns a tot Europa, amb l’objectiu comú d’augmentar el seu impacte real en la prevenció de residus. A Catalunya està coordinada per l’Agència de Residus de Catalunya. En aquesta edició, que se celebra des de dissabte 19 fins al 27 de novembre, l'enfoc temàtic se centra en els tèxtils i la moda circular.

«Ja que hi és...fem que circuli!»

En el marc de la campanya, des de l'Àrea de Serveis Municipals de Medi Ambient de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí s’han organitzat diverses accions. La primera ha consistit en una campanya «Ja que hi és...fem que circuli!» centrada en la recollida i l’intercanvi de roba. Ahir al matí, al mercat setmanal, es va muntar el primer punt d´intercanvi de roba, una acció que promoguda conjuntament amb Càritas Baix Ter i Roba Amiga. Prèviament, del 14 al 20 de novembre, es podien realitzar les donacions a la deixalleria.

L’experiència ha estat molt positiva i des d’aquest punt s’ha gestionat la donació o l’intercanvi de més d'un centenar de peces. La resta de roba s'ha entregat a l’entitat sense ànim de lucre Humana.org.

Banderoles amb roba usada

Paral·lelament, El Racó de Rialles organitza una activitat per reutilitzar roba vella i fer-ne banderoles per engalanar els carrers de la vila quan hi hagi celebracions. Els punts de recollida de rova vella per a aquest acció són l’Escola Bressol El Petit Montgrí, l’Institut Montgrí, l’Escola Guillem de Montgrí, Casa Pastors i la botiga Les Parisines. L’entitat muntarà aquest dissabte una parada a la plaça de la Vila durant la Fira de Sant Andreu i en aquest punt es començaran a crear les banderoles.

Armari sostenible

En l’àmbit de la sensibilització, la setmana vinent es faran diverses xerrades taller als alumnes de l’Institut Montgrí, per convidar-los a tenir una “armari sostenible”.

El regidor de Gestió de Residus, Marc Calvet, argumenta que l’Ajuntament ha apostat fermament per fomentar hàbits i actituds respectuoses amb el medi ambient i la reducció de la generació de residus. Explica, a més, que actualment, en el municipi hi ha cinc punts fixes de recollida de robada usada (a la deixalleria, al costat del CAP, al carrer Santa Caterina i als supermercats GP i Carrefour). També es pot portar al local de Càritas i ala botiga d’El Trampolí. La intenció, de cara a l’any vinent, és ampliar-ne el nombre.

El tèxtil, un repte ambiental i social

El sector del tèxtil és un dels majors consumidors de recursos del món, amb un enorme impacte ambiental i climàtic. Els tèxtils són la quarta categoria que exerceix una major pressió en l'ús de matèries primeres i aigua, després dels aliments, l'habitatge i el transport, i la cinquena en emissions de Gasos d’Efecte Hivernacle (GEH). Es calcula que menys de l'1% de tots els tèxtils del món es reciclen en nous tèxtils. A Catalunya, el nivell de recollida selectiva dels residus tèxtils és menor al 15%. Per tant, la  seva gestió és un dels grans reptes de futur a abordar des de les diferents administracions i sectors implicats.

31.01.2023

L’Espai del Peix de Palamós ha acollit aquest dilluns al matí la presentació de l’activitat esportiva Correpoble, una proposta que impulsa el... (Llegir més)

27.01.2023

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha fet una visita institucional aquest matí a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí. Ha estat rebuda... (Llegir més)

26.01.2023

L'Ajuntament està impulsant una actualització del Pla d’Igualtat d’Oportunitats de Dones i Homes del Municipi de Torroella de Montgrí aprovat... (Llegir més)

23.01.2023

Benvolgudes famílies,                                                        Escollir l’escola dels... (Llegir més)

25.01.2023

El Ple de l'Ajuntament ha aprovat inicialment un Reglament de prestacions d'ajudes d'urgència social. El document té com a objectiu regular les... (Llegir més)

20.01.2023

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha creat una brigada específica, que estarà operativa els 365 dies de l’any,... (Llegir més)

23.01.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha assumit directament les tasques d’inspecció de les activitats i establiments públics (alimentaris,... (Llegir més)

19.01.2023

La posidònia, una planta endèmica de la Mediterrània i en greu perill de regressió al nostre ecosistema litoral, serà la protagonista de la... (Llegir més)

16.01.2023

Seguidament, podreu informar-vos de les bonificacions fiscals previstes a les ordenances fiscals de l'any 2023, els criteris d'obtenció, els... (Llegir més)

12.01.2023

Torroella de Montgrí i l'Estartit han acollit el 2022 un total de 46 esdeveniments esportius, que han aplegat unes 7.500 persones i han generat un... (Llegir més)

12.01.2023

Benvolguts/des, Us recordem que les entitats del municipi que van demanar subvenció a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per portar a terme... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis