Avisos

L'Ajuntament aprova les subvencions per a projectes de cooperació i solidaritat internacional 2022

23.11.2022

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat les subvencions per a projectes i accions de solidaritat i cooperació internacional de l'any 2022. D'acord amb la proposta realitzada pel Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació, que es va reunir el 5 d'octubre, l'aportació municipal d'aquest any quedarà distribuïda de la següent manera:

En primer lloc per a tres projectes del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, a més de la quota per ser-ne soci (2.000 euros):  

  • Agenda Llatinoamericana 2022. Subvenció: 1.000 euros
  • Projecte destinat a afavorir que les persones de Casamance (Senegal) no hagin de migrar de casa seva per la salinització de les terres motivada per l’entrada del mar a les zones d’aigua dolça. Subvenció: 2.000 euros.
  • Projecte de manteniment del laboratori i de la producció local de medicaments essencials al campament de refugiat sahrauí a Tindouf. Subvenció: 3.000 euros.

I en segon lloc per un projecte presentat per l'Assemblea Local de Creu Roja: 

  • Promoció de la equitat de gènere i del apoderament socioecomòmic de les dones vulnerables del municipi de Gueule Tappée Fas Colobane (Dakar, Senegal). Subvenció: 4.000 euros.

En total, la partida d'aquest any per a projectes i accions de solidaritat i cooperació de és de 10.000 euros.

La regidora de Solidaritat i Cooperació, Roser Font, valora molt positivament que l'Ajuntament faci aquesta aportació municipal pels projectes de desenvolupament ja que són una forma de solidaritat compartida amb molts altres municipis de Catalunya per tal de promocionar el  desenvolupament social i econòmic de països la població dels quals es veuen obligats a emigrar per manca d'oportunitats i anima a que en futures convocatòries altres entitats locals presentin els seus projectes. 

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

20.06.2024

Aquest vespre s’ha inaugurat l’espai en memòria de les persones víctimes i represaliades per la Guerra Civil i el franquisme a Torroella de... (Llegir més)

20.06.2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i de la resta de municipis de la comarca... (Llegir més)

18.06.2024

Les persones víctimes i represaliades de la Guerra Civil Espanyola i del règim franquista tindran un espai de memòria i reconeixement a Torroella... (Llegir més)

17.06.2024

Torroella de Montgrí i l'Estartit participen aquest estiu en la campanya concurs per poder revalidar la Bandera Verda d'Ecovidrio aconseguida els... (Llegir més)

17.06.2024

Benvolguts veïns, Us informem que el proper divendres 21 de juny de 2024 al matí es realitzarà un exercici professional per part de diversos... (Llegir més)

17.06.2024

L'emblemàtica Casa Masó, antiga presó de Torroella de Montgrí, seu de la Policia Local i de Creu Roja, s'incorporarà en breu al catàleg... (Llegir més)

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis