Avisos

L’Ajuntament posa en marxa una oficina per incentivar i acompanyar la ciutadania en la rehabilitació energètica d’habitatges

22.11.2022

L’Ajuntament de de Torroella de Montgrí ha obert una Oficina de Rehabilitació Energètica destinada a donar informació, orientació i assessorament tant a comunitats de propietaris com a llogaters de pisos i cases que vulguin reduir la despesa energètica de la llar i aprofitar les importants ajudes que s’ofereixen a través dels fons Next Generation de la Unió Europea.

El nou servei s’ha emplaçat a l’edifici de Can Mach. Des d’aquí, un tècnic especialitzat ofereix assessorament i acompanyament gratuït a totes aquelles persones que vulguin reduir la despesa energètica de la llar. Des de l’oficina es prestarà assessorament per poder accedir als ajuts en matèria de rehabilitació residencial aprovades per la Generalitat en el marc del Pla Estatal de Recuperació, Transformació i Resiliència, i l'Instrument de Recuperació Next Generation.

Les oficines de rehabilitació tenen l’objectiu de coordinar, informar i facilitar la gestió dels ajuts i la prestació de serveis per portar a terme i gestionar de forma integral els projectes de rehabilitació energètica en l’àmbit residencial que puguin presentar persones particulars, comunitats de propietaris, empreses i agents rehabilitadors en general.

La regidora d’Habitatge, Anna Bonada, assegura que ens trobem davant d’una gran oportunitat i vol animar la ciutadania a aprofitar aquesta línia d’ajudes públiques, la més important que s’ha activat fins ara per fer millores destinades a reduir el consum i la factura energètica. Bonada recorda que també permeten millorar el confort, la qualitat de vida i el valor de l’habitatge i que les ajudes poden arribar a cobrir entre el 40% i el 80% del cost de les obres. En aquest sentit, des de l’Ajuntament es vol ajudar el màxim possible perquè tothom conegui les ajudes i que qui estigui interessat, ho tingui molt fàcil per obtenir-les.

Descarregar el tríptic informatiu

Per què rehabilitar energèticament el meu habitatge ara?

Rehabilitar i millorar energèticament el nostre habitatge mai no havia estat tan fàcil. Ara, i durant un temps limitat, tots plegats tenim al nostre abast moltes facilitats econòmiques.

  • Les subvencions cobreixen entre el 40% i el 80% del cost de les obres.
  • El projecte tècnic de rehabilitació està subvencionat.
  • Les obres no subvencionables es poden finançar amb préstecs Next Generation, amb condicions realment excepcionals.
  • Es pot obtenir un diagnòstic tècnic del vostre edifici o habitatge que us dirà què cal fer per rehabilitar-lo energèticament.

Quines millores aconseguim?

  • Reduir el consum i estalviar en la factura.
  • Guanyar en confort i qualitat de vida
  • Incrementar el valor de l’habitatge.
  • Ajudar a prevenir el canvi climàtic.
  • Gaudir de beneficis fiscals.

Oficina de Rehabilitació Energètica

Per facilitar la gestió i la tramitació de les ajudes l’Ajuntament ha posat en funcionament una Oficina de Rehabilitació Energètica. Ofereix un servei gratuït d’acompanyament per a comunitats i particulars que vulguin reduir la despesa energètica de la seva llar.

Can Mach (C/ de l’Hospital, 18)
De dilluns a divendres, de 10 a 14 h
Cita prèvia 972 75 51 52
habitatge@torroella-estartit.cat
lagullo@torroella-estartit.cat
*Atenció presencial: dimarts i divendres, de 10 a 14 h (amb cita prèvia)

Línies d’ajudes

  • Programa 1. Actuacions de rehabilitació a nivell de barri. Realització conjunta d'obres de rehabilitació en edificis d'ús predominant residencial i habitatges, inclosos els unifamiliars, i d'urbanització o reurbanització d'espais públics dins d'àmbits d'actuació denominats Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP).

En el marc d’aquest programa, l’Ajuntament ha aconseguit un reserva d’1.173.428 euros (513.226,53 per al 2022 i 660.201,47 per al 2023) per destinar a la conservació i millora de l’eficiència energètica d’edificis d’ús residencial construïts abans del 1980. >> Més informació aquí https://www.torroella-estartit.cat/ca/noticies/4670-lajuntament-posa-en-marxa-una-oficina-per-inc.html

  • Programa 3. Actuacions de rehabilitació a nivell d’edifici.  Actuacions en els elements comuns dels edificis, tant plurifamiliars com familiars, que aconsegueixin reduir com a mínim un 30% el consum d’energia primària no renovable i un 25% la demanda de calefacció i refrigeració. 
  • Programa 4. Millora de l’eficiència energètica en habitatges. Subvencions per a persones propietàries que volen millorar l’eficiència energètica del seu domicili amb actuacions com la renovació de finestres, l’aïllament de la façana o el canvi de sistemes de climatització, entre d’altres.
  • Programa 5. Elaboració del llibre de l’edifici i redacció de projectes de rehabilitació.  Ajuts per a les comunitats de propietaris d’edificis construïts abans del 2000 que vulguin tenir un estudi tècnic amb instruccions d’ús i de manteniment per allargar la vida útil de l’edifici i evitar-ne la degradació, així com el desenvolupament de projectes tècnics de rehabilitació integral d’edificis.

En aquesta pàgina trobareu informació detallada sobre cada programa d'ajuts https://habitatge.gencat.cat/ca/ambits/Ajuts-europeus-per-a-la-millora-de-leficiencia-energetica-dels-habitatges/

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis