Avisos

Reunió de treball a Torroella de Montgrí de les alcaldies dels municipis afectats pel parc eòlic marí

08.11.2022

Els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats pel macro parc eòlic marí projectat a la Costa Brava han mantingut una reunió de treball aquest matí a  l'Ajuntament de Torroella. Es tracta d'una de les trobades que realitzen periòdicament per coordinar-se i intercanviar informació.

En la trobada d'aquest matí, entre d'altres temes, s'ha fet balanç de la reunió que una delegació empordanesa va mantenir la setmana passada a Madrid amb la Subdirectora General para la Protecció del Mar, Itziar Martín. Els alcaldes de Roses i Castelló d'Empúries, Joan Plana i Salvi Güell, hi van assistir en representació de la resta d'alcaldies. Completaven la representació empordanesa el president del Club Nàutic de l'Estartit i portaveu de la plataforma Stop Macroparc Eòlic Marí, Jordi Ponjoan; el vicepresident de l'Associació Gironina de Càmpings, Josep Maria Pla; el president de l'Associació de Càmpings de Sant Pere Pescador, Frederic Suñe, i el president d'Empordà Turisme, Esteve Guerra. En la trobada també hi assistir el senador de les comarques gironines per ERC, Jordi Martí.

Els dos alcaldes van sortir de la trobada assegurant que volien conèixer "més informació" dels parcs eòlics, però només en van obtenir una part. Per això, Salvi Güell va avisar que "tornaran" per concretar una segona trobada i saber tot el que havia quedat pendent.

Durant la reunió amb Itziar Martín, els alcaldes van aprofitar per entregar-li tots els informes tècnics i resolucions polítiques que han aprovat els consistoris de la zona en relació als projectes de parcs eòlics marins. En aquest sentit, Joan Plana va defensar davant de l'Estat que no volen "cap transformació del territori" sense que se'ls faci partícips i puguin liderar els projectes. A més, Plana va exigir que cap dels projectes que es tirin endavant posin en risc "l'immens patrimoni biològic marí" que hi ha a l'Empordà i que, segons l'alcalde de Roses, es converteix en "una eina indispensable per lluitar contra el canvi climàtic".
Segons fonts de la trobada, la subdirectora general es va comprometre a analitzar tota la lletra petita dels estudis d'impacte ambiental dels projectes de parcs eòlics abans de donar el vistiplau. A més, va dir que el Ministeri de Transició Ecològica està en plena sintonia amb la Generalitat en el posicionament dels parcs eòlics marins.

A la reunió d'aquest matí a Torroella de Montgrí, hi han assistit, a banda de Plana i Güell, els alcaldes de Torroella de Montgrí, de l'Escala i de Sant Pere Pescador, Jordi Colomí , Josep Bofill i Agustí Badosa, i les alcaldesses de Begur i Cadaqués, Maite Selva i Pia Seriñana. Ha excusat la seva assistència l'alcalde Pals, Carles Pi. 

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, ha refermat la seva preocupació en la relació als macroparcs projectats i es nega a pensar que no hi hagi d'altres alternatives que no comportin afectacions naturals, paisatgístiques i econòmiques tan impactants. Recorda que a Torroella i a l'Estartit s'està fent, des de fa anys, molts esforços per protegir el territori i tem que instal·lacions d'aquest tipus facin malbé bona part de la feina feta. Creu que Catalunya porta una dècada de retard en el desplegament de les energies renovables, però demana un esforç perquè s'explorin d'altres alternatives als macro parcs eòlics.

31.01.2023

L’Espai del Peix de Palamós ha acollit aquest dilluns al matí la presentació de l’activitat esportiva Correpoble, una proposta que impulsa el... (Llegir més)

27.01.2023

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha fet una visita institucional aquest matí a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí. Ha estat rebuda... (Llegir més)

26.01.2023

L'Ajuntament està impulsant una actualització del Pla d’Igualtat d’Oportunitats de Dones i Homes del Municipi de Torroella de Montgrí aprovat... (Llegir més)

23.01.2023

Benvolgudes famílies,                                                        Escollir l’escola dels... (Llegir més)

25.01.2023

El Ple de l'Ajuntament ha aprovat inicialment un Reglament de prestacions d'ajudes d'urgència social. El document té com a objectiu regular les... (Llegir més)

20.01.2023

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha creat una brigada específica, que estarà operativa els 365 dies de l’any,... (Llegir més)

23.01.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha assumit directament les tasques d’inspecció de les activitats i establiments públics (alimentaris,... (Llegir més)

19.01.2023

La posidònia, una planta endèmica de la Mediterrània i en greu perill de regressió al nostre ecosistema litoral, serà la protagonista de la... (Llegir més)

16.01.2023

Seguidament, podreu informar-vos de les bonificacions fiscals previstes a les ordenances fiscals de l'any 2023, els criteris d'obtenció, els... (Llegir més)

12.01.2023

Torroella de Montgrí i l'Estartit han acollit el 2022 un total de 46 esdeveniments esportius, que han aplegat unes 7.500 persones i han generat un... (Llegir més)

12.01.2023

Benvolguts/des, Us recordem que les entitats del municipi que van demanar subvenció a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per portar a terme... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis