Avisos

(IM) Informa't sobre la crema de restes vegetals i la nova normativa de residus

14.10.2022

Benvolguts/des veïns/es,

Arrel de les diferents informacions aparegudes als mitjans de comunicació sobre la prohibició de la crema de les restes vegetals, us informem del següent: El 8 d’abril de 2022, les Corts Generals van aprovar la Llei 7/2022 de «Residuos y suelos contaminantes para una economia circular» (BOE núm. 85, de 9 d’abril de 2022). L’article 27 d’aquesta llei especifica que no està permesa la crema de residus vegetals generats en entorns agrícoles o silvícoles. Només de caràcter excepcional i motivat, es permet sol·licitar autorització per cremes vegetals per evitar la propagació de plagues i per prevenció d’incendis.

Des de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí hem mostrat la nostra preocupació a la Generalitat de Catalunya, envers els efectes que pot comportar aquesta limitació a la gestió forestal i de residus al nostre municipi.

Aquesta setmana, des dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural , ens han informat que s’ha aprovat per ponència, una esmena a la Llei de la PAC, (article 27.3) que en principi derogarà aquesta prohibició de crema de restes vegetals. Però fins que aquesta llei no estigui aprovada i publicada al BOE, continua vigent la prohibició de crema de restes vegetals. Es preveu que al gener del 2023 s’hagi pogut publicar aquesta derogació.

La Generalitat de Catalunya ens ha informat també que les activitats professionals que vulguin acollir-se a l’excepció per motius fitosanitaris o de risc d’incendi forestal, podran sol·licitar-ho telemàticament a partir dels propers dies al següent enllaç: tràmit online per professionals

A l’espera d’aquesta derogació de la prohibició de crema de restes vegetals, que tot apunta que tindrà lloc a finals d’any, principis de 2023, des de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí oferim el servei gratuït de recollida de restes vegetals a la Deixalleria Municipal, pels usuaris particulars amb horts i/ vinyes. Actualment, hi ha una limitació d’1m3 mensual (un big bag), però en cas que hi hagi necessitat de portar-ne més, es pot sol·licitar mitjançant instància l’aportació de 12m3 corresponents als 12 mesos de l’any per cada usuari.

Des de l’Ajuntament seguirem de prop com evolucionen aquests canvis normatius i us anirem informant puntualment, a la vegada que estem treballant per oferir-vos alternatives, en cas que al gener del 2023 no s’hagi produït la derogació prevista.

24.03.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit reeditaran, per tercer any, l’organització d'El nostre estiu, el programa de... (Llegir més)

23.03.2023

Mirades’23, el Festival de Fotografia del Baix Empordà, arrenca demà divendres 24 de març i s’allargarà fins al 23 d'abril, a Torroella de... (Llegir més)

17.03.2023

Entre març i agost de 2021, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va portar a terme el procés participatiu «Amb Nom de Dona» per tal que la... (Llegir més)

16.03.2023

L'Ítaca Sant Joan tornarà a donar el tret de sortida de l'estiu a l'Estartit amb dos dies de concerts el 24 i 25 de juny. Alizz, Triquell,... (Llegir més)

16.03.2023

El proper dilluns 20 de març de 2023 s’iniciaran les obres d’urgència per canviar un tram del tub de desguàs del carrer Església de... (Llegir més)

16.03.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha iniciat aquesta setmana les obres de millora del subministrament d’aigua potable al nucli de Sobrestany,... (Llegir més)

15.03.2023

Els grups multifamiliars són espais grupals on es treballen els vincles i les relacions, on les famílies poden compartir-hi situacions de la... (Llegir més)

08.03.2023

Aquest matí, l'equip de govern i els representants dels treballadors del consistori (personal laboral i personal funcionari) han signat el nou... (Llegir més)

07.03.2023

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acordat que tot i que el municipi no es troba en fase d’excepcionalitat per sequera... (Llegir més)

24.02.2023

La Fundació Philippe Cousteau "Unió dels Oceans" ha anunciat aquesta setmana que establirà la seva seu científica mundial a Torroella i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis