Avisos

Torroella de Montgrí serà la seu del 3r Festival de Corals Joves de Catalunya

La trobada aplegarà prop de 300 cantaires els dies 14, 15 i 16 d’octubre

07.10.2022

Torroella de Montgrí serà enguany la seu del III Festival de Corals Joves de Catalunya, organitzat per la Federació de Corals Joves, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, de l'Auditori Teatre Espai Ter, l’Agrupació Coral Anselm Viola i el Cor Mondeveus. En aquesta edició, que se celebrarà els dies 14, 15 i 16 d’octubre, s’aplegaran gairebé 300 cantaires vinguts de diversos punts del territori català i de les Illes Balears, que podran compartir música i experiències, conèixer-se, descobrir joves talents, fer gaudir el públic amb la seva música i formar-se en tallers mentre descobreixen nous repertoris, conduïts per reconeguts directors.

El festival s’iniciarà el divendres 14 d’octubre a les 21 h a l’Auditori Teatre Espai Ter amb el concert inaugural a càrrec del Cor Vivaldi. La formació barcelonina que dirigeix Òscar Boada presentarà un diàleg entre els compositors contemporanis Albert Guinovart i Gerard López amb la Missa “Rex Genitor” del primer i la Cantata “Carpe Diem” del segon López com a plat fort del programa. També hi intervindran el narrador Josep Lluís Gil, la violinista Laura Nogueras i el mateix Gerard López al piano.

El matí del dissabte 15 s’iniciaran els assaigs dels tres tallers amb la participació de diversos cors de la Federació de Corals Joves i els tres directors convidats d’enguany: les directores catalanes Mireia Barrera i Buia Reixach i el compositor i director basc David Azurza.

El festival surt al carrer

El mateix dissabte a la tarda, el festival sortirà al carrer, amb una proposta innovadora que s’ha aconseguit concretar en l’edició de Torroella de Montgrí, en forma de cercavila de tots els participants pels carrers de Torroella, amb actuacions a diverses places i espais de la vila. Es desenvoluparà de les 15.10 a les 18 h i arrencarà al Convent dels Agustins.

La jornada de dissabte es clourà amb el concert de celebració del 10è aniversari del Cor Jove Nacional de Catalunya. Serà a les 22h a l’Auditori Teatre Espai Ter i comptarà amb la participació d'una quarantena de cantaires de les deu edicions, així com d'alguns dels directors que han passat per la formació al llarg dels seus deu anys de trajectòria: Xavier Puig, Mireia Barrera, Pere Lluís Biosca, Lluís Vilamajó i Manel Valdivieso. Els acompanyarà la pianista Viviana Salisi.

Concert de cloenda

La cloenda del festival tindrà lloc el diumenge 16 d’octubre a les 18 h amb un concert a l’Espai Ter en què s’oferirà una mostra dels tres tallers duts a terme al llarg de tot el cap de setmana. Al taller amb la directora Mireia Barrera es treballaran arranjaments de cançons populars per a cor i guitarra de Manuel Oltra, en motiu del centenari del seu naixement. L'acompanyament de guitarra anirà a càrrec de Lourdes Pavia. La directora Buia Reixach, per la seva banda, dirigirà una selecció de la suite “Dones a veus”, un conjunt d’arranjaments

de Martí Ferrer per a cors de veus mixtes de cançons actuals protagonitzades, cantades o escrites per dones com “Vestida de nit”, de Sílvia Pérez Cruz o “No volem més cops” de Judit Nedderman. Els acompanyarà al piano Laia Armengol. Per últim, David Azurza mostrarà la seva doble faceta de compositor i director dirigint diverses obres seves amb l'acompanyament al piano de Paul Perera.

Tradició musical i de corals a Torroella

Roser Font, regidora de Cultura, s’ha mostrat molt contenta i il·lusionada amb la celebració d’aquest festival a Torroella de Montgrí. En aquest sentit, vol traslladar públicament el seu agraïment a totes les persones i entitats que ho han fet possible i està convençuda que tant els participants, com el públic podran gaudir plenament dels concert i de les formacions d’aquesta gran experiència compartida. Font recorda la importància que històricament ha tingut sempre la música a la vila i la important tradició en l’àmbit de les corals, raó per la qual la celebració d’aquest festival a Torroella representa un reconeixement a aquest bagatge històric.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis