Avisos

Es presenta el Mundial de Veterans de Curses d'Orientació WMOC25, amb proves a Torroella de Montgrí

27.09.2022

Aquesta setmana s’ha presentat a la delegació del govern de la Generalitat a Girona el Mundial de Veterans de Curses d’Orientació WMOC25 que es celebrarà a la demarcació gironina l’any 2025. Han participat en aquest acte les diferents institucions i federacions implicades: Federació de Curses d’Orientació de Catalunya, Federación Española de Orientación, Generalitat de Catalunya a través de la Secretaria General de l’Esport, Diputació de Girona i Ajuntament de Girona. També els ajuntaments de Torroella de Montgrí, Pals, Banyoles, L’Escala i Besalú.

El passat mes de juliol, la IOF (International Orienteering Federation) va donar a conèixer el veredicte de quina ciutat acolliria el Mundial de Veterans de Curses d’Orientació l’any 2025: Girona. Queden tres anys per endavant per preparar aquest esdeveniment que aplegarà corredors/es a partir de 35 anys i fins l’edat màxima que marquin els corredors/es
inscrits (en algunes edicions s’ha arribat als 100 anys). El mundial té diferents formats o tipus de cursa. Així doncs, les curses de bosc a Pals o Torroella, amb mapes d’entrenament a L’Escala i les urbanes, en format esprint a Besalú i Girona i mapa d’entrenament a Banyoles.

Girona ha competit amb diverses ciutats per organitzar aquest mundial, quedant finalista amb la ciutat polonesa de Rzeszóv. La Federació Internacional IOF ha valorat molt positivament la candidatura de Girona tant a nivell esportiu com també totes les infraestructures de què disposa i la capacitat turística per acollir els participants i els seus acompanyants.

El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, Genís Pigem, va participar d'aquesta presentació a Girona i va manifestar que «Que el nostre municipi formi part d'aquest Mundial d'Orientació WMOC25 és una nova oportunitat per combinar la promoció esportiva i turística i per tant estem molt satisfets que l'organització hagi escollit la nostra destinació per fer-hi alguna prova»

Josep M. Santiago, president de la Federació Catalana d’Orientació FCOC ha exposat que es tracta d’un treball conjunt de les diferents administracions i federacions i que ‘esperem implicar els 27 clubs catalans en l’organització d’aquest gran esdeveniment esportiu’. S’espera que els participants estiguin per damunt els 4.000 però que si hi sumem els acompanyats la xifra pot pujar a 10.000 persones amb un impacte econòmic que pot estar al voltant del 20 milions d’euros.

La prova es disputarà el mes d’agost del 2025 i té com a objectiu, en primer lloc ‘la promoció de l’esport de l’orientació’, en segon lloc ‘donar a conèixer el nostre entorn’ ha afegit Santiago i també ‘demostrar el nostre nivell organitzatiu’.

Per la seva banda, el president de la Federación Española de Orientación Francisco G. Cobas ha mostrat tot el suport de la federació espanyola en tota la tramitació internacional de l’esdeveniment i ha remarcat que ‘estem en una zona amb uns boscos i unes ciutats extraordinàries per a les curses d’orientació’. També ha fet esment al gran nivell que hi ha a Catalunya en aquest esport ‘amb una base formidable que ha de contribuir a fer que aquest mundial sigui tot un èxit’.

Per la seva banda, M. Àngels Planas, vicepresidenta quarta de la Diputació de Girona ha remarcat que ‘tenim l’oportunitat de donar a conèixer la demarcació de Girona a nivell internacional i demostrar que tenim capacitat organitzativa i unes bones infraestructures esportives i hoteleres’.

La Secretària General de l’Esport, Anna Caula, ha manifestat que ‘serà un honor per les terres gironines i per Catalunya acollir el mundial d’un esport amb segell propi que ens pot acompanyar en totes les etapes de la vida’. Finalment l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha puntualitzat que ‘serà un gran esdeveniment esportiu sorgit de la feina del teixit social i institucional que promou una actitud saludable’. També ha fet referència a que ‘contribuirà a donar a conèixer aquesta disciplina que es basa en uns grans valors’.

24.03.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit reeditaran, per tercer any, l’organització d'El nostre estiu, el programa de... (Llegir més)

23.03.2023

Mirades’23, el Festival de Fotografia del Baix Empordà, arrenca demà divendres 24 de març i s’allargarà fins al 23 d'abril, a Torroella de... (Llegir més)

17.03.2023

Entre març i agost de 2021, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va portar a terme el procés participatiu «Amb Nom de Dona» per tal que la... (Llegir més)

16.03.2023

L'Ítaca Sant Joan tornarà a donar el tret de sortida de l'estiu a l'Estartit amb dos dies de concerts el 24 i 25 de juny. Alizz, Triquell,... (Llegir més)

16.03.2023

El proper dilluns 20 de març de 2023 s’iniciaran les obres d’urgència per canviar un tram del tub de desguàs del carrer Església de... (Llegir més)

16.03.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha iniciat aquesta setmana les obres de millora del subministrament d’aigua potable al nucli de Sobrestany,... (Llegir més)

15.03.2023

Els grups multifamiliars són espais grupals on es treballen els vincles i les relacions, on les famílies poden compartir-hi situacions de la... (Llegir més)

08.03.2023

Aquest matí, l'equip de govern i els representants dels treballadors del consistori (personal laboral i personal funcionari) han signat el nou... (Llegir més)

07.03.2023

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acordat que tot i que el municipi no es troba en fase d’excepcionalitat per sequera... (Llegir més)

24.02.2023

La Fundació Philippe Cousteau "Unió dels Oceans" ha anunciat aquesta setmana que establirà la seva seu científica mundial a Torroella i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis