Els Pirates i Corsaris desembarquen a l'Estartit en un cap de setmana carregat d'activitats

La XVIII Fira de Pirates i Corsaris de les Illes Medes recupera el desembarcament pirata que va caure per la pandèmia

Fira de Pirates i Corsaris
Fira de Pirates i Corsaris
Fira de Pirates i Corsaris
Fira de Pirates i Corsaris
Fira de Pirates i Corsaris
Fira de Pirates i Corsaris
Fira de Pirates i Corsaris
Fira de Pirates i Corsaris

22.09.2022

Els Pirates i Corsaris de les Illes Medes tornen a desembarcar a l'Estartit el divendres 23, dissabte 24 i diumenge 25 de setembre en la tradicional Fira de Pirates i Corsaris organitzada per l’Estació Nàutica Illes Medes en col·laboració amb l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’EMD de l’Estartit. Una Fira que recupera algunes activitats que s'havien perdut amb la pandèmia, com el desembarcament pirata.

Amb el propòsit de continuar divulgant una part important de la història la Fira combina activitats lúdiques i culturals de tota mena i per a tot tipus de públics. Els carrers s'ompliran novament de parades amb productes artesanals i tradicionals, animacions per als més petits, desfilades, actuacions de pirates, tallers infantils i visites guiades a exposicions entre d'altres.

Desembarcament a la platgeta

Divendres 23 a les 21h els Pirates i Corsaris tornaran a desembarcar a la Platgeta després de dos anys d'absència per la pandèmia. Un desembarcament que anirà seguit per un Correfoc des de la Plaça 1 d'Octubre fins al Passeig Marítim a l'altura del Freu. A càrrec d'Excalibur Teatre i Els Pirat's de les Medes.

L'altre gran esdeveniment multitudinari serà la Batalla Naval el dissabte a les 20h també a la Platgeta. Una batalla que anirà seguida d'una cercavila amb els Pirat's de les Medes, Els Voltors, Els Despertaferros, Els Testaferros de l'Empordà i Costa Brava Djs. El recorregut serà el mateix que el del correfoc, des de la Plaça 1 d'Octubre i fins al Passeig Marítim a l'altura del Freu.

Tallers i teatre familiar

La programació de la Fira de Pirates i Corsaris està farcida d'activitats familiars i teatre. Tant divendres com dissabte hi ha una Hora del Conte a la Biblioteca Mar de Llibres de l'Estartit, a les 17.30h i 11h respectivament.

Els més menuts tenen l'Espai del Petit Pirata. Un espai lúdic i d'aventura on podran passejar en Poni a càrrec de la hípica Mas Paguina i podran fer tallers amb Activa't Torroella. Tot això s'ubicarà davant l'Oficina de Turisme i la Plaça de la Llevantina de 10.30h a 14h i de 16h a 19.30h en el cas dels ponis i fins a les 20h en el cas dels tallers. Això està programat tant dissabte com diumenge. Dissabte també hi haurà un taller d'estampació de peixos amb la Companyia La Sal d'Olot al Passeig Marítim davant el número 59 entre les 11h i les 13h.

Diumenge la programació familiar comptarà amb un concert amb els Atrapasomnis a les 11.30h a la Plaça 1 d'Octubre i un Photocall i visita al Vaixell dels Pirat's de les Medes, Aixa, també a la Plaça 1 d'Octubre.

Les representacions teatrals són part important del a Fira amb Excalibur Teatre fent una visita teatralitzada a l'Estartit Pirata dissabte i diumenge entre les 11h i les 13h; animació al carrer dissabte a les 17h a la plaça de l'Església i l'espectacle El Secret del Tresor Templer al dissabte a les 19h a la mateixa plaça.

Exposició sobre la influència de la gastronomia en la pirateria

La història de la pirateria és tan antiga com el comerç, enguany l'exposició de la Fira es centrarà en com la pirateria i el comerç han influït en la gastronomia local. L'exposició s'obrirà divendres a les 18h a la Sala d'Actes de l'EMD i es podrà visitar divendres a la tarda, dissabte matí i tarda i diumenge al matí.

Coincidint amb la Fira de Pirates i Corsaris els visitants tindran l'opció de conèixer la Meda Gran en una visita guiada dissabte i diumenge i també fer senderisme tot escoltant històries propers de pirates llunyans diumenge a les 09.30h. Aquestes visites requereixen reserva prèvia.

A nivell de visites guiades diumenge a les 10.30h també es podrà gaudir de la visita l'Estartit Terra de Pescadors que ha estat fent tot l'estiu el Museu de la Mediterrània.

Donació de sang, mercat de productes artesans i música

Aprofitant que l'Estartit rebrà un munt de persones el Banc de Sang i Teixits posarà un bus al Passeig Marítim per tal que tothom qui ho vulgui pugui donar sang.

Al llarg de tot el cap de setmana també hi haurà un Mercat de productes artesans i a la nit de dissabte dos concerts: Un a la Pineda amb 2 a la carta i un altre a la Sala Mariscal amb Rockola.

La festa de la majoria d'edat de la Fira clourà l'esdeveniment

La Festa de Pirates i Corsaris clourà diumenge a les 18h amb la festa del 18è aniversari d'un esdeveniment que tanca la temporada alta d'estiu a l'Estartit

 

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

15.02.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Empordà, està preparant per al dimarts 12 de març de... (Llegir més)

09.02.2024

L'Ajuntament, a través de Montgrí Aigua, ha portat a terme, recentment, treballs de rehabilitació d'un dels dos pous  que abasteixen Torroella de... (Llegir més)

08.02.2024

Mig centenar alumnes d’I4 de l’Escola Guillem de Montgrí experimenten, creen i s’apropen a l’art contemporani en el marc d’una... (Llegir més)

07.02.2024

Un equip d’educació ambiental ha iniciat les visites a comerços de Torroella de Montgrí i de l'Estartit per donar-los a conèixer la normativa... (Llegir més)

31.01.2024

Torroella de Montgrí s'ha tornat a concentrar aquest matí a la plaça de la Vila per condemnar l'assassinat de Fàtima Dahan, un crim que, després... (Llegir més)

31.01.2024

Degut a les darreres notícies que ens han arribat de la mort de la nostra veïna Fàtima, avui dimecres 31 de gener a les 12 h del migdia es... (Llegir més)

29.01.2024

Avui a les 19 h ha tingut lloc a la plaça de la Vila una multitudinària concentració, organitzada per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, per... (Llegir més)

29.01.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí lamenta profundament comunicar l'assassinat d'una veïna del nostre poble i vol manifestar la més enèrgica... (Llegir més)

24.01.2024

Benvolgudes famílies,                                                        Escollir l’escola dels... (Llegir més)

24.01.2024

Aquesta setmana s'ha presentat la segona edició del Correpoble, que tindrà lloc el 23 de març de 2024 al terme municipal de Calonge i Sant... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis