Avisos

L’Ajuntament podrà destinar més d’un milió d’euros a la rehabilitació i millora energètica d’habitatges anteriors al 1980

Propietaris i comunitats podran acollir-se a una línia d’ajuts subvencionada pels fons europeus Next Generation

21.09.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aconseguit un ajut d'1.173.428 euros per destinar a la conservació, reparació i millora de l’eficiència energètica d'edificis d'ús residencial construïts abans de l'any 1980. Aquesta important quantitat de diners prové del Programa d’ajuts a les actuacions de rehabilitació a nivell de barri que preveu el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat pels fons europeus Next Generation.

La regidora d’Habitatge, Anna Bonada, ha explicat que com a pas previ a la concessió d'aquest ajut, l'Ajuntament va presentar una proposta d'actuació al programa d’Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP). D'acord amb els requisits de la convocatòria, es van definir els àmbits i els conjunts d’habitatges del municipi que es podien acollir als ajuts.»

En concret, han de tractar-se d’habitatges plurifamiliars construïts entre els anys 1950 i 1980. Aquestes promocions són les que presenten unes condicions més deficients i greus carències tèrmiques i d’instal·lacions. A més, poden assolir una gran millora amb inversions relativament importants a diferència dels habitatges anteriors a 1950. 

Habitatges que es poden acollir als ajuts

A partir de la diagnosi del Pla Local d’Habitatge, l’Entorn Residencial de Rehabilitació Programada (ERRP) de Torroella de Montgrí conté 7 promocions immobiliàries i 146 habitatges; i el de l'Estartit conté 11 promocions i 211 habitatges que poden realitzar-se actuacions de rehabilitació.

L’Entorn prioritari a Torroella de Montgrí inclou: 

• Carrer Figueres número 31, edifici de l’any 1979 on hi ha 36 habitatges.
• Carrer Figueres número 49, edifici de l’any 1980 on hi ha 32 habitatges.
• Carrer Figueres número 69, edifici de l’any 1970 on hi ha 3 habitatges.
• Carrer Migdia número 125, edifici de l’any 1979 on hi ha 2 habitatges
• Carrer Pep Ventura número 4, edifici de l’any 1966 on hi ha 18 habitatges.
• Carrer Bernat de Santa Eugènia número 7, edifici de l’any 1972 que hi ha 17 habitatges.
• Carrer Narcís Julià número 2, que hi ha 38 habitatges.

L’Entorn prioritari a l’Estartit inclou:

•Avinguda de Grècia número 27, edifici de l’any 1972 on hi ha 48 habitatges.
•Avinguda de Grècia número 35, edifici de l’any 1975 on hi ha 16 habitatges.
• Carrer Cypsela número 4, edifici de l’any 1977 on hi ha 16 habitatges.
• Carrer de la Gola número 4, edifici de l’any 1975 on hi ha 19 habitatges.
•Carrer de la Gola número 9, edifici de l’any 1975 on hi ha 14 habitatges.
•Carrer Rocamaura número 20, edifici de l’any 1960 on hi ha 10 habitatges.

La delimitació de l’ERRP, amb la memòria descriptiva de l’àrea urbana i la memòria de viabilitat de les propostes de rehabilitació era el primer pas per poder presentar-se posteriorment a les convocatòries de subvencions per tal de finançar la rehabilitació d’edificis.

Un cop aprovada la proposta presentada per l'Ajuntament a la convocatòria, gestionada per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, s'ha concedit a Torroella de Montgrí i a l'Estartit una reserva de 1.173.428,00 euros (513.226,53 per destinar al 2022 i 660.201,47 per al 2023).

Les propostes d’actuacions subvencionables podran presentar-se a la convocatòria que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya publicarà properament.

La regidora d’Habitatge, Anna Bonada, ha explicat que en breu s’informarà les persones, comunitats, així com amb agents del territori sobre com accedir a aquests ajuts. En aquest sentit, assegura que ens trobem davant d’una gran oportunitat per tal de millorar conjunts residencials deficients i millorar la qualitat de vida de moltes persones.

Per a més informació sobre aquesta línia d’ajudes:
 
Punt Municipal d’Informació d’Habitatge: divendres de 10 a 13 h, a Casa Pastors (cal demanar cita prèvia 972757301 / habitatge@torroella-estartit.cat ).

Actuacions subvencionables, objectius i exclusions

Els edificis han de ser d’ús residencial. Poden accedir a les subvencions les juntes de propietaris, les agrupacions de juntes de propietaris i els propietaris únics.

Seran subvencionables les actuacions de:

- Millora o rehabilitació d’edificis d’ús predominantment residencial per habitatge, unifamiliars o plurifamiliars, sempre que s’obtingui almenys un 30% d’estalvi del consum d’energia primària no renovable.
- Urbanització, reurbanització o millora de l’entorn físic complementàries al desenvolupament de les actuacions de millora de l’eficiència energètica en els edificis residencials.
- Prestació de serveis d’oficina de rehabilitació, del tipus “finestreta única” que en faciliti la gestió.

El percentatge subvencionable de la inversió va directament relacionat amb la millora en l’estalvi energètic. Així, quan la reducció del consum sigui igual o superior al 30%, s’atorgarà un 40% de subvenció (amb un màxim de 8.100 euros/habitatge); quan la reducció del consum sigui igual o superior al 45% s’atorgarà el 65% de subvenció (un màxim de 14.500 euros/habitatge); i quan la reducció del consum sigui igual o superior al 60% s’atorgarà un 80% de subvenció (un màxim de 21.400 euros/habitatge). Les famílies en situació vulnerable podran rebre subvencions de fins al 100%.

Propera convocatòria d’ajuts

Està previst que la convocatòria s’obri abans de finals d’any, moment en el qual es coneixeran els requisits específics i la documentació que hauran de presentar les comunitats de propietaris ubicades en els ERRP que vulguin acollir-se a la subvenció. 

El percentatge subvencionable variarà segons l’estalvi energètic. Cobrirà entre el 40 i el 80% de la reforma, excepte en casos de vulnerabilitat econòmica, que es podrà concedir una subvenció addicional fins arribar al 100%

Per poder acollir-se a la convocatòria, s’hauran de complir determinades característiques constructives i de qualificació energètica dels edificis.

L'Ajuntament també ha acordat cofinançar amb 500 euros cada habitatge rehabilitat.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis