Avisos

Espectacle de gran format per a la gala solidària de l'Espai Ter en favor de les ADF Montgrí i Puig Segalar

Santi Arisa dirigirà el 17 de setembre (20 h) un concert concebut per a l'ocasió, al voltant de la Sardanova que va crear l'any 1993

Agrupació Sardanista Continuïtat
Agrupació Sardanista Continuïtat
Coral Nit de Juny
Coral Nit de Juny
Coral Els Virolets
Coral Els Virolets
Cobla Contemporània
Cobla Contemporània
Santi Arisa i Laikatans
Santi Arisa i Laikatans

08.09.2022

Després de l’èxit de la primera edició celebrada l'any passat, Giropoma i l’Espai Ter posen en marxa la segona edició de la iniciativa solidària Gala Pro Baix Ter. En aquest cas, les ADF Montgrí i Puig Segalar en seran les beneficiàries. Els diners recaptats es destinaran, en el cas de l’ADF Montgrí, a l’adquisició d’un vehicle, mentre que l’ADF el Puig Segalar comprarà un remolc-bomba amb una capacitat de 3.500 litres d’aigua. En conseqüència, la gala benèfica aportarà recursos a la protecció dels boscos del Montgrí i el Baix Ter.

L’acte central de la gala, que porta per títol Sardanova 21, es farà el 17 de setembre (20 h), a l'Espai Ter, i comptarà amb un cartell de luxe, dirigit pel reconegut músic Santi Arisa, creador de la Sardanova i durant molts anys considerat el millor bateria de l’Estat.

En aquesta ocasió, l'espectacle comptarà amb una gran escenografia i la participació d'una gran quantitat de músics, cantants i dansaires: de Santi Arisa & Lakatans, la Cobla Contemporània, l’Agrupació Sardanista Continuïtat, de Torroella de Montgrí, i les corals Nit de Juny i els Virolets, de Palafrugell.

La Sardanova es va crear l'any 1993 i en aquest concert de gran format es proposa revisitar-la amb una mirada innovadora adaptada als temps actuals. Sardanova  suggereix una lectura actual de la música d’arrel on es combinarà la música de cobla, amb la cobla contemporània; la música de jazz i rock, el pop i el funk.

Es tracta, doncs, d'un espectacle  irrepetible, concebut expressament per a l'ocasió i pensat per a tots els públics, per gaudir de la bona música d’arrel i contemporània acompanyades de la força de la veu coral i amb una exhibició de dansa que el fan un esdeveniment únic. 

Abans de l'espectacle, a les 19h, també podeu donar suport a les ADF participant a l’activitat de Portes obertes que mostrarà l’activitat de les ADF davant de l’Espai Ter i col·laborant amb la compra de Pomes solidàries.

Ja es poden adquirir les localitats (20 euros) a www.espaiter.cat

Què és la Sardanova
La Sardanova és una fusió entre la música de la sardana i la sonoritat del rock, el pop i el funk. Això s’aconsegueix amb la formació instrumental de cobla, més els teclats, el baix i la bateria. El resultat ha estat obtenir nous camps sonors dins la música popular. És una proposta que sap sumar diverses disciplines musicals de la cultura popular i al mateix temps és oberta i integradora perquè promou la participació del públic.

Es va presentar per primera vegada el febrer del 1993  a la Pista Castell de Manresa i en el Primer Congrés Sardanista de Calella. Va tenir un gran ressò arreu de Catalunya, també va generar polèmica pel seu aire renovador. Va tenir bona acollida entre les colles sardanistes i els músics de cobla.

El creador de la Sardanova és el músic Santi Arisa, baterista, compositor i actor. Va fundar diversos grups: La Tribu, Lakatans, Pegassus. Durant molts anys ha estat considerat el millor baterista de l’Estat espanyol. Pioner en moltes iniciatives de difusió de la cultura catalana. Ha editat més de 50 discs. Dins de la Sardanova Santi Arisa ha treballat molt amb la cobla Els Montgrins.

 

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis