Avisos

L'Ajuntament organitza una sessió formativa del Punt Lila amb les entitats col·laboradores de la Festa Major

19.08.2022

Ahir vespre va tenir lloc una sessió formativa amb les entitats de cultura popular i les que participen activament amb l’organització de les Barraques, per part de les professionals que atendran el Punt Lila de la Festa Major d’enguany. En aquesta reunió organitzada per l’Ajuntament, també hi van ser convidades les associacions juvenils.

La sessió va estar orientada a que les entitats prenguin part activa en la detecció, prevenció i educació de les actituds de violència masclista en els espais d'oci durant la Festa Major i per explicar el funcionament i protocol del Punt Lila que es situarà a l’Espai de Barraques, cada nit de concerts. El punt Lila té dos objectius, l'assistencial i el pedagògic i estarà atès per una educadora social i una psicòloga. 

Les àrees de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, a part de l’organització i coordinació del Punt Lila, també s’han coordinat amb els efectius de la Policia Local i amb els serveis de prevenció i atenció sanitària per establir un protocol de seguretat en cas d’alguna incidència.

Des del Servei de Policia Local es reforçarà la vigilància activa de l’Espai de Barraques per tal que aquest espai d’oci nocturn es pugui desenvolupar amb seguretat i tranquil·litat per a totes les persones.

La regidora de Cultura i Convivència, Roser Font, ha volgut manifestar que «L’Ajuntament està fent un esforç important per tal de garantir que tothom pugui gaudir d’aquests dies de Festa Major amb tranquil·litat i respecte, sigui quin sigui el seu gènere o orientació sexual.» També ha comentat que «Amb la presència del Punt Lila es vol fer evident el rebuig explícit a les actituds masclistes i de tracte discriminatori, ja siguin actituds visibles o més invisibilitzades. És per tant, un recurs educatiu i una tasca pedagògica que es realitzarà just a l’entorn de l’espai d’oci nocturn de la Festa Major del municipi, en la que tothom hi pot prendre part activa.»

19.09.2023

Les operadores de telefonia mòbil comencen a oferir a Torroella de Montgrí i l'Estartit serveis mòbils de nova generació, 4G i 5G, en les bandes... (Llegir més)

18.09.2023

A partir d'avui es comencen a realitzar les activitats esportives dirigides, organitzades per l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de Torroella de... (Llegir més)

16.09.2023

Aquest matí s'ha celebrat l'acte institucional d'inauguració de la biblioteca Mar de Llibres de l’Estartit. L'acte ha comptat amb l'assistència... (Llegir més)

16.09.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort d'Antoni Vila Casas, Medalla del Montgrí 2016, i vol traslladar a... (Llegir més)

15.09.2023

L’Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí ha finalitzat aquest estiu les tasques de digitalització d’alguns dels documents més singulars que... (Llegir més)

14.09.2023

El Museu de de la Mediterrània de Torroella de Montgrí acollirà la celebració segona edició de la Universitat Europea del Consell Català del... (Llegir més)

14.09.2023

Aquest migdia s'ha fet una recepció institucional al despatx d'Alcaldia de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí a la cantant Lídia Pujol,... (Llegir més)

14.09.2023

Benvolguts veïns, Us informem que a partir del 16 de setembre de 2023, el pas de vehicles motoritzats pels camins del massís del Montgrí queda... (Llegir més)

14.09.2023

L'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí suma nous recursos pedagògics a la ruta de l'Estar i en Tit que permet descobrir... (Llegir més)

08.09.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort d'Eduardo Rincon García, Medalla del Montgrí 2022, i vol traslladar a... (Llegir més)

07.09.2023

La Generalitat de Catalunya ha informat a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí que a partir de demà 8 de setembre de 2023 s’iniciaran les obres... (Llegir més)

06.09.2023

La cantant Lídia Pujol serà guardonada amb el V Premi Espai Ter de música en reconeixement a la seva trajectòria musical i artística però... (Llegir més)

04.09.2023

Aquest matí s’ha presentat el projecte educatiu «Educasèpia. Cuidem la mar i els pescadors des del plat», una iniciativa que pretén acostar... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis