Avisos

L'Ajuntament organitza una sessió formativa del Punt Lila amb les entitats col·laboradores de la Festa Major

19.08.2022

Ahir vespre va tenir lloc una sessió formativa amb les entitats de cultura popular i les que participen activament amb l’organització de les Barraques, per part de les professionals que atendran el Punt Lila de la Festa Major d’enguany. En aquesta reunió organitzada per l’Ajuntament, també hi van ser convidades les associacions juvenils.

La sessió va estar orientada a que les entitats prenguin part activa en la detecció, prevenció i educació de les actituds de violència masclista en els espais d'oci durant la Festa Major i per explicar el funcionament i protocol del Punt Lila que es situarà a l’Espai de Barraques, cada nit de concerts. El punt Lila té dos objectius, l'assistencial i el pedagògic i estarà atès per una educadora social i una psicòloga. 

Les àrees de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, a part de l’organització i coordinació del Punt Lila, també s’han coordinat amb els efectius de la Policia Local i amb els serveis de prevenció i atenció sanitària per establir un protocol de seguretat en cas d’alguna incidència.

Des del Servei de Policia Local es reforçarà la vigilància activa de l’Espai de Barraques per tal que aquest espai d’oci nocturn es pugui desenvolupar amb seguretat i tranquil·litat per a totes les persones.

La regidora de Cultura i Convivència, Roser Font, ha volgut manifestar que «L’Ajuntament està fent un esforç important per tal de garantir que tothom pugui gaudir d’aquests dies de Festa Major amb tranquil·litat i respecte, sigui quin sigui el seu gènere o orientació sexual.» També ha comentat que «Amb la presència del Punt Lila es vol fer evident el rebuig explícit a les actituds masclistes i de tracte discriminatori, ja siguin actituds visibles o més invisibilitzades. És per tant, un recurs educatiu i una tasca pedagògica que es realitzarà just a l’entorn de l’espai d’oci nocturn de la Festa Major del municipi, en la que tothom hi pot prendre part activa.»

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

20.06.2024

Aquest vespre s’ha inaugurat l’espai en memòria de les persones víctimes i represaliades per la Guerra Civil i el franquisme a Torroella de... (Llegir més)

20.06.2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i de la resta de municipis de la comarca... (Llegir més)

18.06.2024

Les persones víctimes i represaliades de la Guerra Civil Espanyola i del règim franquista tindran un espai de memòria i reconeixement a Torroella... (Llegir més)

17.06.2024

Torroella de Montgrí i l'Estartit participen aquest estiu en la campanya concurs per poder revalidar la Bandera Verda d'Ecovidrio aconseguida els... (Llegir més)

17.06.2024

Benvolguts veïns, Us informem que el proper divendres 21 de juny de 2024 al matí es realitzarà un exercici professional per part de diversos... (Llegir més)

17.06.2024

L'emblemàtica Casa Masó, antiga presó de Torroella de Montgrí, seu de la Policia Local i de Creu Roja, s'incorporarà en breu al catàleg... (Llegir més)

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis