Avisos

Torroella de Montgrí ho té tot a punt per celebrar una Festa Major com les de sempre

Cultura popular, cercaviles, activitats familiars, fires, barraques, concerts, balls, dansa, esport i teatre comparteixen protagonisme del 20 al 28 d'agost. 

Presentació programa Festa Major 2023 de Torroella de Montgrí
Presentació programa Festa Major 2023 de Torroella de Montgrí
Programa Festa Major de Sant Genís 2023
Programa Festa Major de Sant Genís 2023
Programació Barraques de Festa Major 2023
Programació Barraques de Festa Major 2023
Medalles del Montgrí
Medalles del Montgrí
Gegants Torroella de Montgri
Gegants Torroella de Montgri
Ball de l'Àguila
Ball de l'Àguila
Orquestra Montgrins
Orquestra Montgrins
Activitats infantils
Activitats infantils

12.08.2022

Torroella de Montgrí ho té tot a punt per celebrar una Festa Major com les de sempre, amb totes les activitats i sense les restriccions dels darrers dos anys per culpa de la pandèmia de Covid-19. La vila ha programat una setmana d'actes per a tots els públics amb el carrer i la cultura popular com a protagonistes. 

La tradicional presentació del Llibre de la Festa Major aquest dissabte 13 d'agost donarà el tret de sortida d'uns actes que s'allargaran fins diumenge 28 d'agost. La presentació es farà a les 18h al Pati de Can Quintana amb el President de l'entitat editora, Joan Vinyes, i l'Alcalde, Jordi Colomí.  En acabat s'inaugurarà la 71ena Expo d'Art Local, a la Capella de Sant Antoni (19.15 h) i tot seguit hi haurà sardanes a la plaça de la Vila (19.30 h) amb la cobla nord-catalana, Les Casenoves. 

Des de divendres 19 d'agost, també es pot veure l'exposició del Concurs de Cartells de la Festa Major. 

Correfoc i Correfoc Xic pels carrers de la vila

El gruix dels actes de la Festa Major, però, es concentren entre el dissabte 20 i el diumenge 28 d'agost, dies oficials de la setmana gran torroellenca. Encendran la metxa, i mai millor dit, els Ducs del Foc amb el Correfoc (22.30h). I en aquesta edició que celebren els 25 anys + 1 de l’entitat, aniran acompanyats de Les Gàrgoles de Banyoles, els Pim Pam Pum d'Olot, els Diables d'en Pere Botero de Salt,i els Senyors del Foc de Castelló d'Empúries.  

Un culte al foc que es repetirà l'endemà diumenge (20.30h) amb el Correfoc Xic protagonitzat pels Mussolets

Entrega de la Medalla del Montgrí a dues personalitats i dues associacions

Les Medalles del Montgrí es lliuraran dimecres 24 d'agost a les 19.30 h a l'Espai Ter en el  decurs d'un acte institucional que aquest any servirà per reconèixer la trajectòria  de l'exjutge de pau Narcís Coll, el compositor Eduardo Rincon i les seccions locals d'AECC – Catalunya Contra El Càncer i la Fundació Oncolliga Girona.

Com també és tradició durant el sopar popular del mateix dimecres amb servei del Rugby Club Senglars, es proununciarà el pregó (21.30h), que enguany anirà a càrrec de Jordi Plaja Aynier i serà amenitzat pel Grup Norai i Cremat a càrrec de la Penya Barcelonista Montgrí i Comarca. 

Protagonisme de la cultura popular, el fet geganter i les activitats infantils

La Cultura Popular lligada al fet geganter té un espai destacat a la Festa Major de Sant Genís. Dimecres 24 d'agost la mainada podrà vestir els Gegants al Passeig de l'Església (17h), dijous estaran plantats a la Plaça de la Vila (10.15h) per dansar pels carrers de Torroella (10.30h) a ritme dels Grallers del Montgrí i colles convidades. A les 13h tindrà lloc a la plaça de la Vila el tradicional ball de gegants i de l’Àliga. Divendres (11h) els Gegantons i els Capgrossos faran cercavila amb inici a la Plaça de la Vila. 

La mainada podrà gaudir de nombroses activitats al llarg dels dies de Festa Major. La Fira d'Atraccions obrirà dimecres (18h) a l'Aparcament del Riu Ter i el dia de Sant Genís de 18h a 20h especial cura de les persones amb diversitat funcional oferint una fira d’atraccions amable d’impacte lumínic i sonor. 

Poc abans (17.30h) l'Oncolliga organitzarà  una tarda de jocs de taula. Divendres l'animació infantil (18.30h) ocuparà la plaça de l'Església i dissabte Orelles de Xocolata farà ballar els més petits a Barraques (19.30h). Diumenge, Jordi Pacheco (19.30) els agafarà el relleu. L'oferta familiar també compta amb tallers de medi ambient i bombolles i un espectacle de circ a càrrec de Mesieu Moustache diumenge 28 d'agost.  (11h). 

Barraques amb una programació completa i variada

Les Barraques seran novament, un dels epicentres festius i generacionals de la festa. Es continua apostant per la programació de concerts de qualitat, de diferents estils i gèneres, per a un públic divers. Obriran foc Akoblats i Despit dimecres 24 d'agost i els seguiran Miquel del Roig i Guineu per Sant Genís. Divendres 26 d'agost Keko Domènech i Toni Molina acompanyaran els sopars i tot seguit  ADN i KOP ompliran d'energia l'Espai Barraques, els agafaran el relleu Koers i Serial Killerz, dissabte 27 d'agost  i tancarà la programació Pelukass diumenge 28 d'agost amb les havaneres d’Oreig de Mar, que els precediran (22 h).

Concerts i Ball de nit de les orquestres, sardanes, teatre i dansa 

Les orquestres tornen a tenir protagonisme en aquesta Festa Major i recuperaran el seu format tradicional als Jardins John Lennon. Enguany Els Montgrins i la Costa Brava oferiran un  concert a les 19.30  i el ball de nit a les 22.30h el dijous 25 d'agost i el divendres 26 d'agost respectivament. 

Així mateix, la sardana continuarà ocupant un espai rellevant de la programació, amb audicions i ballades el dijous dia de Sant Genís (13.30h i 17.30h) i dissabte.

Per Sant Genís un fix imprescindible de la programació és una obra de teatre de primer nivell, que en aquest cas ens arribarà de la mà del popular Joan Pera amb Masterxof, dissabte a les 21h a l'Espai Ter. El mateix espai acollirà l'últim dia de la festa un Espectacle de Dansa Catalana organitzat pel Grup Montgrí Dansa.

La Nocturna, divendres (22h)

Un altre moment molt esperat serà la celebració de La Nocturna, que es farà el 26, a partir de les 22 h. Aquesta rua festiva, organitzada pels Grallers del Montgrí, s'iniciarà al carrer Onze de Setembre.  En l'àmbit festiu, el mateix dia, però a les 12h, Sacsejada acompanyarà el vermut explosiu al Convent dels Agustins. 

Finalment, l'Esport tampoc faltarà a  la cita festiva torroellenca amb el 40è Torneig de Tenis Taula divendres 19, dissabte 20 i diumenge 21, el partit de futbol de llegendes de la UE Torroella dissabte 27 i l'amistós del club local contra el Verges a les 19h. 

Dies especials per viure'ls amb civisme, respecte i alegria

La regidora de Cultura i Festes Roser Font ha destacat que "juntament amb totes les entitats culturals, esportives i socials que configuren la Festa Major amb les seves activitats hem preparat aquest esdeveniment tan esperat per tothom amb molta cura". L'edil ha explicat que  s'ha "procurat que hi hagués propostes per a totes les edats per tal que tothom s'hi senti acollit i benvingut" i ha expressat el desig que "siguin uns dies especials, que el civisme i el respecte i l'alegria de fer coses de forma comunitària s'imposin en la nostra Festa i que tothom en pugui gaudir juntament amb familiars i amistats".

Font ha remarcat que  "després del parèntesi de la Pandèmia que ens va imposar fer les coses de forma diferent, tornem als formats i horaris de sempre ja que és el que tothom esperava. Tornem a una Festa plena d'activitat, esperant que tothom la xali". 

Tota la informació de la Festa Major a la nova App de l'Ajuntament

Tota la informació de la Festa Major de Sant Genís la podeu trobar a la nova App de l'Ajuntament. Una aplicació d'informació ciutadana per a dispositius mòbils com telèfons o tauletes amb la finalitat que la ciutadania tingui al seu abast tota la informació del municipi d’una manera ràpida i senzilla.

Consulta el programa de la Festa Major de Sant Genís 2022
Consulta el programa de Barraques 2022
Descarrega't la nova App Torroella al mòbil

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis