Avisos

Lliuren el IV Premi de Treballs de Recerca de Batxillerat Jordi Montaner 2022

11.08.2022

Jordi Costa i Gayoso, alumne de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres, amb el treball «Projecte de depuració d’aigües residuals amb microalgues. Tractament secundari alternatiu d’aigües residuals urbanes del municipi de Figueres mitjançant microalgues cultivades en un raceway», ha estat el guanyador del IV Premi de Treballs de Recerca de Batxillerat Jordi Montaner Roviras, que convoca la Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter.

El jurat també ha considerat oportú concedir dos accèssits, d’acord amb les bases del premi, als treballs «La Medusa a la Costa Brava», de Laia Xifra i Casas, estudiant de l’Institut La Miquela de Bescanó, i «El Manol, font d’energia. Disseny i fabricació d’una minicentral hidroelèctrica de bombament», de Pep Güell i Rigall, estudiant de l’Institut de Vilafant.

Bioreactor tipus raceway construït a petita escala pel guanyador del Premi. El treball guanyador desenvolupa l’aplicació d’un tractament secundari de depuració de l’aigua mitjançant microalgues cultivades en un bioreactor tipus raceway, amb l’objectiu de reduir el contingut de nitrogen i fòsfor de l’aigua fins als límits establerts en la legislació de depuració d’aigües. Conté una part teòrica dedicada a les microalgues, la seva aplicació a la fitoremediació, sistemes de cultiu, reactors i paràmetres influents; i una altra part pràctica a on es dissenya un reactor, que és construït a petita escala, i a on es fa un seguiment periòdic del procés de depuració discontinu amb aigües de l’EDAR de Figueres. S’extreuen mostres d’aigua que són analitzades, s’avalua el rendiment del tractament secundari proposat. Finalment, l’autor reflexiona sobre diferents millores a incorporar basades en els resultats del treball i la seva adaptació en l’economia circular.

Enguany, s’han presentat al premi 19 treballs provinents de 19 instituts d’arreu de Catalunya. El premi té una dotació econòmica de 600 euros per a l’alumne i 400 euros per al seu centre. Els accèssits estan dotats en 100 euros.

El Premi pretén estimular als alumnes de batxillerat de Catalunya a realitzar els treballs de recerca en els àmbits de l’aigua, la geologia, el desenvolupament territorial al Baix Ter i el medi ambient. està dedicat a la memòria de Jordi Montaner Roviras, que fou hidrogeòleg de la Junta des de la seva creació fins al seu traspàs l’any 2018.

03.10.2022

La Campanya Gastronòmica 'La Poma a la Cuina' ha arrencat amb set restaurants de Torroella de Montgrí i l'Estartit i novetats en la formulació... (Llegir més)

30.09.2022

La Brigada Municipal està portant a terme aquesta setmana treballs de repàs i millora de la coberta de l'edifici del Cinema Montgrí, per... (Llegir més)

28.09.2022

Manel Camp és, sense cap dubte, un dels grans noms de la música catalana de les darreres dècades i un dels músics més versàtils i... (Llegir més)

28.09.2022

Torroella de Montgrí i l'Estartit han estat acreditades com a adherides al programa de Destinació Turística Intel·ligent (DTI) després de ser... (Llegir més)

27.09.2022

El projecte educatiu 'El Parc Natural a l'Escola', impulsat pel Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, ha estat escollit com una... (Llegir més)

27.09.2022

Aquesta setmana s’ha presentat a la delegació del govern de la Generalitat a Girona el Mundial de Veterans de Curses d’Orientació WMOC25 que es... (Llegir més)

27.09.2022

El reconegut circuit Swim No Limits ha escollit l'Estartit per tancar una temporada en la qual han participat ja més de 1.300 nedadors d'arreu de... (Llegir més)

26.09.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha encarregat un vídeo promocional amb l'objectiu de captar visitants aquesta tardor i servir de base per... (Llegir més)

26.09.2022

La Setmana Europea de l'Energia Sostenible se celebra a Europa del 26 al 30 de setembre de 2022, per a conscienciar la societat de la necessitat... (Llegir més)

24.09.2022

Aquesta setmana s’han col·locat els suports de la nova senyalització dels projecte per posar en valor els punts més destacats dels paisatges... (Llegir més)

23.09.2022

La versió teatral del clàssic del cinema Entre Copas obrirà, el proper 8 d'octubre, la temporada teatral del segon semestre a l’Auditori Teatre... (Llegir més)

22.09.2022

Els Pirates i Corsaris de les Illes Medes tornen a desembarcar a l'Estartit el divendres 23, dissabte 24 i diumenge 25 de setembre en la tradicional... (Llegir més)

22.09.2022

Torroella de Montgrí s’ha sumat a la Setmana Europa de l’Esport que enguany se celebrarà entre el 23 i el 30 de setembre. Es tracta d’una... (Llegir més)

16.09.2022

L'AFA del Guillem Montgrí i el Racó de Rialles, en col·laboració amb els ajuntaments de Torroella de Montgrí i Ullà, han organitzat diverses... (Llegir més)

Cercador
eventis