Lliuren el IV Premi de Treballs de Recerca de Batxillerat Jordi Montaner 2022

11.08.2022

Jordi Costa i Gayoso, alumne de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres, amb el treball «Projecte de depuració d’aigües residuals amb microalgues. Tractament secundari alternatiu d’aigües residuals urbanes del municipi de Figueres mitjançant microalgues cultivades en un raceway», ha estat el guanyador del IV Premi de Treballs de Recerca de Batxillerat Jordi Montaner Roviras, que convoca la Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter.

El jurat també ha considerat oportú concedir dos accèssits, d’acord amb les bases del premi, als treballs «La Medusa a la Costa Brava», de Laia Xifra i Casas, estudiant de l’Institut La Miquela de Bescanó, i «El Manol, font d’energia. Disseny i fabricació d’una minicentral hidroelèctrica de bombament», de Pep Güell i Rigall, estudiant de l’Institut de Vilafant.

Bioreactor tipus raceway construït a petita escala pel guanyador del Premi. El treball guanyador desenvolupa l’aplicació d’un tractament secundari de depuració de l’aigua mitjançant microalgues cultivades en un bioreactor tipus raceway, amb l’objectiu de reduir el contingut de nitrogen i fòsfor de l’aigua fins als límits establerts en la legislació de depuració d’aigües. Conté una part teòrica dedicada a les microalgues, la seva aplicació a la fitoremediació, sistemes de cultiu, reactors i paràmetres influents; i una altra part pràctica a on es dissenya un reactor, que és construït a petita escala, i a on es fa un seguiment periòdic del procés de depuració discontinu amb aigües de l’EDAR de Figueres. S’extreuen mostres d’aigua que són analitzades, s’avalua el rendiment del tractament secundari proposat. Finalment, l’autor reflexiona sobre diferents millores a incorporar basades en els resultats del treball i la seva adaptació en l’economia circular.

Enguany, s’han presentat al premi 19 treballs provinents de 19 instituts d’arreu de Catalunya. El premi té una dotació econòmica de 600 euros per a l’alumne i 400 euros per al seu centre. Els accèssits estan dotats en 100 euros.

El Premi pretén estimular als alumnes de batxillerat de Catalunya a realitzar els treballs de recerca en els àmbits de l’aigua, la geologia, el desenvolupament territorial al Baix Ter i el medi ambient. està dedicat a la memòria de Jordi Montaner Roviras, que fou hidrogeòleg de la Junta des de la seva creació fins al seu traspàs l’any 2018.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis