Avisos

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí atén 48 casos de violència de gènere durant el darrer any

Es crea un grup de suport contra la violència de gènere

03.08.2022

L’Àrea de Serveis Socials de Torroella de Montgrí ha atès el darrer any un total de 48 casos relacionats amb la violència masclista. D’aquests, 30 han estat dones i 18 menors.

Des de l’àrea es presta, durant tot l’any, un servei d’atenció a les dones en situació de violència masclista. L’equip d’atenció el formen les tècniques d’atenció social bàsica: treballadora social i educadores socials que fan la primera acollida i la intervenció social, acompanyament i orientació a recursos, entre ells la sol·licitud i seguiment del servei Teleassistència mòbil per a víctimes de violència de gènere (TAMVG) i la derivació al suport psicològic a l’Àrea d’Atenció a Famílies del Consell Comarcal del Baix Empordà.

La regidora de Serveis Socials, Anna Maria Bonada, reconeix que després de dos anys de pandèmia, han aflorat un nombre important de casos i de noves situacions de violència. En aquest sentit, argumenta que des de l'àrea s'està treballant per atendre totes les necessitats i, sobretot, per establir un sistema de regulació de treball de tipus individual, molt personalitzat, constant i regular, per incidir en la prevenció i evitar que es materialitzin situacions de violència.

Com fer ús del servei?
La  dona que ho necessiti es pot dirigir al servei a través del telèfon 972 72 00 29, correu electrònic: serveissocials@torroella-estartit.cat i de forma presencial a les oficines del C/ Dolors 7, 1er de dilluns a dijous de 9h a 14 hores.

Què es l’Àrea d’Atenció a la Família-SOAF (Servei d’orientació i acompanyament a famílies)?

 És l’equip especialitzat en la intervenció psicoterapèutica de la violència masclista, les conseqüències de la violència en els menors i adolescents i les dificultats relacionals , així com la intervenció i suport en els processos traumàtics derivats d’aquestes situacions en infants, adolescents i adults.

Què ofereix?

Suport psicològic individual i / o familiar

  • Grups psicoterapèutics de suport a les conseqüències de la violència masclista, capacitats parentals i grups de treball amb menors i adolescents
  • Suport al domicili d’atenció a famílies, TFI ( treballadora familiar especialitzada en infància)

Qui pot rebre aquest servei?

Dones i famílies que han patit o pateixen violència masclista i nuclis familiars amb dificultats relacionals

Taller d’empoderament

Enguany, des l'Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb el suport de l’àrea d’Atenció a Famílies del Consell Comarcal del Baix Empordà, s’ha impulsat, amb mot bona acollida, la creació d'un grup d’empoderament de dones que es va anar reunint al Convent dels Agustins entre del 07 de febrer al dia 28 de març.

El grup estava conduit per dues psicòlogues i va permetre treballar el reforç l’autoestima, l’empoderament en posar límits, connectar amb les capacitats i limitacions, cohesió de grup, les relacions sanes, autoconeixement, confiança i reforçar la xarxa de les relacions.

Aquest treball en grup ha estat possible gràcies a la implicació de les professionals de l'àrea i al suport del Ministerio de Igualdad (Pacte d'Estat contra la violència de gènere).

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis