Avisos

El Festival ÍTACA hissa la bandera Q de Qualitat Turística a la platja Gran de l'Estartit

L’Ajuntament vol reconèixer la seva contribució a la promoció i dinamització econòmica i cultural de la destinació Torroella-l'Estartit-Illes Medes

13.07.2022

Fran Arnau, director i artífex del reconegut Festival ÍTACA, Cultura i Acció, ha estat l'encarregat aquest matí d'hissar la bandera Q de Qualitat Turística a la platja Gran de l'Estartit. Amb aquesta acció simbòlica, les regidories de Gestió Costanera i Platges, i de Destinació Turística Torroella-l'Estartit-Illes Medes han volgut reconèixer la important contribució que està fent el festival per a la promoció de la destinació en un àmbit, el de la cultura i la música, que és, des de fa anys, un element distintiu i estratègic de Torroella i de l'Estartit.

ÍTACA ha celebrat enguany el seu desè aniversari i al llarg d'aquesta dècada, tant l'Estartit com Torroella de Montgrí han format part del seu recorregut vital i l'han vist créixer fins a consolidar-se com una de les propostes musicals de referència al nostre país. En el cas de la platja Gran de l'Estartit, aquest és un dels escenaris claus de la seva proposta amb la programació de l'ÍTACA Sant Joan, tres dies intensos que s'han consolidat com la revetlla musical més popular i multitudinària de la Costa Brava. En l'edició d'enguany va aplegar unes 20.000 persones i va programar un cartell de luxe amb 15 actuacions, del 23 al 25 de juny.

A l'acte d'aquest matí hi han assistit, entre d'altres, l'alcalde, Jordi Colomí; el president de l'EMD, Francesc Ferrer; el primer tinent d'alcalde i regidor de Gestió Costanera i Platges, Marc Calvet, a banda de tècnics i responsables de serveis vinculats a la platja.

El director de l'ÍTACA, Fran Arnau, ha agraït el reconeixement que aquest acte suposa pel festival en el seu desè aniversari. També ha volgut donar les gràcies a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i a l'Entitat Municipal Descentralitzada de l'Estartit pel suport ofert durant aquests anys que ha contribuït a la consolidació d'aquesta proposta que reivindica la cultura com un dret bàsic. El director també ha destacat que la celebració, des de l'any 2017, de l'ÍTACA SANT JOAN, de l'Estartit, ha permès a l'ÍTACA créixer i convertir-se en un dels festivals de música més populars de la Costa Brava.

L'alcalde, Jordi Colomí, ha donat les gràcies a l'ÍTACA per haver tingut sempre en compte el municipi en la seva programació i per haver fet de l'Estartit un centre de referència destacadíssim en el panorama musical de l'estiu, amb una proposta de qualitat que implica, a més, una gran logística i de coordinació tècnica.

Per la seva banda, el primer tinent d'alcalde i regidor de Gestió Costanera i Platges, Marc Calvet, ha destacat la importància de la distinció de la bandera Q de qualítitat turística, que implica un sistema integrat de gestió de qualitat ambiental i turística de la platja Gran de l'Estartit i que permet monitoritzar els diferents serveis municipals que operen a la platja.

El president de l'EMD, Francesc Ferrer ha manifestat que  «Per a l'Estartit, 10 anys d'ÍTACA Sant Joan a la platja han permès posar el poble en el primer pla de les revetlles jo diria no només de la Costa Brava, sinó de Catalunya, especialment aquest any, amb el format que s'ha fet, que ha funcionat i captivat un públic nombrós. Voldria agrair al festival el seu esforç i la seva contribució a la difusió de la destinació, a través de la música i de la cultura.»

El festival Í-taca va néixer l'any 2013, com una iniciativa de l'empresa de serveis per a l'espectacle Link Produccions. La primera edició, l'any 2013, va tenir lloc a La Pera, Púbol, Torroella de Montgí i Monells. Entre altres, el festival reivindicava l'IVA cultural, venent ous i pomes com a entrades i donant un euro de cadascuna a projectes com el Banc d'Aliments. Deu anys després, l'ÍTACA –ja sense guionet–s'ha consolidat en el mapa de festivals del nord del país, amb una programació eclèctica, concerts de proximitat i la gran cita a l'Estartit coincidint amb la revetlla de Sant Joan.

Distintiu de qualitat

Aquesta serà la dotzena temporada que la platja Gran disposarà d'aquest important reconeixement per la qualitat dels seus serveis, la sorra i l'aigua. La bandera Q de Qualitat Turística a la platja Gran de l'Estartit, un prestigiós certificat que atorga la Secretaria d’Estat de Turisme i gestiona el Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE). El distintiu s'ha assolit després de superar molt satisfactòriament els estrictes controls i requeriments establerts per l'organisme certificador de la marca.

 

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis