Avisos

L’elevat risc d’incendi obliga a tancar l’accés al massís del Montgrí

07.07.2022

Davant l’increment del perill d’incendi forestal, el dijous 7 de juliol a les 00.00 hores s’ha activat el nivell 3 del Pla Alfa a a 17 municipis de l’Alt Empordà i a 3 del Baix Empordà: Torroella de Montgrí, Bellcaire, Ullà, Cadaqués, Cantallops, Colera, el Port de la Selva, Espolla, Garriguella, la Jonquera, la Selva de Mar, Llançà, Palau-saverdera, Pau, Portbou, Rabós, Roses, Sant Climent Sescebes, Vilajuïga i Vilamaniscle.

Què implica el nivell 3

L’activació del nivell 3 del Pla Alfa, el nivell màxim, implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal, així com també queden aturats els treballs forestals i la caça. En aquest sentit s’han suspès 643 autoritzacions que havien estat concedides per demà dijous 6 de juliol.

Tancament de massissos

A més, els Agents Rurals tanquen els accessos al Parc Natural del Montgrí, el del cap de Creus i l’Albera. El cos operatiu reforça el dispositiu de prevenció d’incendis forestals i augmenta la vigilància en aquests tres espais naturals per tal de fer complir les restriccions d’accés i la normativa de prevenció d’incendis forestals.

Extremar les precaucions

El cos operatiu recorda que està totalment prohibit fer foc en zones forestals i el seu entorn i demana que s’evitin activitats de risc al medi natural. Cal recordar que el 90% dels incendis forestals són conseqüència de l’activitat humana, sigui per imprudències o per accidents.

Restriccions:

* Resta completament prohibit encendre foc en terrenys forestals o en la franja de 500 metres que els envolta, incloent les barbacoes de les ermites i altres àrees de lleure.

* No es permet l'accés al massís a PEU ni amb VEHICLE.

* Se suspenen totes les autoritzacions excepcionals per fer foc i es restringeix la pràctica d'activitats esportives al medi natural.

* Es prohibeix la realització de treballs forestals i queden restringides les activitats agrícoles que puguin generar risc d'incendi.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis