Avisos

Tot a punt per a tres intensos dies de l'esperat Ítaca Sant Joan, a la platja Gran de l'Estartit

Inaugura la temporada de grans festivals a la Costa Brava

Muntatge de l'espectacular escenari
Muntatge de l'espectacular escenari

23.06.2022

Tres dies de festa i música per inaugurar la temporada de grans festivals de la Costa Brava. L’ÍTACA Sant Joan, de l’Estartit, es posa en marxa aquest dijous a la platja Gran de l’Estartit i s’allargarà fins dissabte per oferir una quinzena de concerts de bandes i artistes d'àmbit català, estatal i internacional. L’ÍTACA Sant Joan està organitzat per la productora gironina Link Produccions i l'Entitat Municipal Descentralizada (EMD) de l'Estartit. 

ZOO, uns habituals del festival, encapçalen el cartell de la nit de la revetlla de la nit del 23 de juny amb la presentació de Llepolies, el tercer disc de la banda valenciana que combina com ningú el rap i la música electrònica. L’artista xilena Ana Tijoux també pujarà a l’escenari d’aquesta mateixa nit per avançar alguns dels temes del seu nou disc que veurà la llum el 2022. The Tyets aportaran a la nit de la revetlla amb el seu pop festiu, repassant alguns del seus hits -Hamaking o Menorca- i aportant el seu directe fresc i alegre. Tancaran la nit els Asian Dub Foundation Sound System, que oferiran una sessió electrònica amb la seva fusió d’estils per allargar la festa fins a la matinada. 

El dia 24, el festival viurà un dels moments més especials d’aquesta desena edició del festival. Els Oques Grasses faran parada a ÍTACA en la seva exclusiva gira ’10 anys’ que només inclou una desena de concerts a Catalunya. Serà una de les poques oportunitats de veure’ls en directe a terres gironines durant el 2022.  La mateixa nit es programen dues presentacions de disc. Un d’ells, el de Suu, una de les cares més visibles de la nova fornada de músics catalans, que presentarà el seu darrer treball d’estil neo-indie i amb un clar missatge sobre l’empoderament de la dona. Els espectadors d’ÍTACA també podran escoltar en directe el darrer treball de Roba Estesa, el grup de música festiva i combativa que el 2021 ha publicat Rosa permanent, que proposa una nova sonoritat amb temàtiques més emocionals.

La Sra. Tomasa també hi actuarà la nit del 24 de juny amb el seu explosiu directe i la seva combinació de ritmes de llatins i música electrònica. I completarà la nit Zetak, el projecte de música electrònica en euskera del sempre inquiet Pello Reparaz. La mateixa nit els espectadors de l’ÍTACA podran gaudir d’un espectacle de drons a càrrec de Flock Drone Art i que tindrà lloc a la mateixa platja Gran de l’Estartit. 

El darrer dia, el dissabte 25 de juny, el festival ofereix la nit més indie. Destaca l’actuació de Rigoberta Bandini, una de les artistes més sorprenents i autèntiques del panorama actual que ha creat en molt poc temps himnes com Perra o Ay mamá en una original proposta que veu del pop i l’electrònica. Zahara, una altra popular artista del panorama musical espanyol, també pujarà a l’escenari de l’ÍTACA per presentar La puta rave en un show totalment electrònic. Completen la nit els empordanesos Cala Vento -una de les bandes més respectades de l’escena estatal- i Habla de mí en presente -un dels grups revelació d’aquesta temporada amb la seva proposta de techno-rumba. El fi de festa el posaran els Serial Killerz que ja ens van visitar en l’edició del 2019 i van fer embogir el públic de l’ÍTACA SANT JOAN. 

Fins el dia d’avui, el festival ha venut més d’11.000 entrades pels tres dies de concert i calcula que superarà els 12.500 espectadors dins del recinte. Aquesta serà per tant l’edició més multitudinària de l’ÍTACA Sant Joan. 

Darrer concert del desè aniversari amb Andrea Motis
Després dels concerts de Sant Joan, el festival tancarà la seva desena edició el dia 3 de juliol amb el concert d’Andrea Motis, que presentarà a les comarques el seu darrer disc que porta per títol Loopholes. La trompetista i saxofonista actuarà a la platja de Port Bo, a l’espectacular escenari de les Havaneres de Calella de Palafrugell

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis