Avisos

L'Ajuntament oferirà suport als propietaris de Torroella i l'Estartit a través del nou Punt d'Informació d'Habitatge

20.06.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí obrirà un Punt d'Informació d'Habitatge (PIH) des del qual es prestarà suport directe als propietaris i s'impulsaran polítiques actives d'habitatge.

Estarà obert els divendres de 10 a 13 h a Casa Pastors (cal demanar cita prèvia 972757301 / habitatge@torroella-estartit.cat)

La seva obertura s'emmarca en el Programa Global sobre Habitatge, un projecte estratègic que ha engegat l'Ajuntament per al període 2022-2027. Té com a objectiu desplegar un seguit d’actuacions amb la finalitat d’assolir el dret de la ciutadania a gaudir d’un habitatge digne en condicions assequibles.

Es preveu que aquest nou servei pugui representar un punt de partida rellevant per a l’activació de les polítiques a nivell local i doni resposta integral a la necessitat de proximitat de la ciutadania vers l’habitatge. A més, a banda de prestar  suport directe als propietaris, es pretén contribuir a la mobilització del parc d'habitatges buits i acompanyar a les famílies en situació d'exclusió social.

Des d’aquest punt informatiu d’habitatge, que compta amb el suport de la Diputació de Girona, s’està realitzant un estudi dels habitatges buits del municipi, es fomentarà la dinamització de la taula local d’habitatge i es realitzarà assessorament i/o acompanyament de les  unitats familiars dels habitatges amb acord d’inclusió municipal.

Ajuts de la Generalitat vigents fins al 31 de desembre

Des del Punt d’Informació d’Habitatge s’oferirà informació i assessorament de tres importants convocatòries d’ajuts que actualment manté actives la Generalitat:

Programa 3 d’ajuts a les actuacions de rehabilitació a nivell d’edifici: iniciat el dia 23 de maig de 2022 i finalitzarà el 31 de desembre de 2022, inclòs.

Ajuts destinats a millorar l’eficiència energètica dels edificis d’ús residencial, plurifamiliar o unifamiliar, inclosos llurs habitatges. S’haurà d’obtenir una millora de l’eficiència energètica.

L’inici de les actuacions ha de ser posterior a l’1 de febrer de 2020 i la seva finalització abans del 30 de juny de 2026.

Programa 4 d’ajuts a les actuacions per a la millora de l’eficiència energètica en habitatges: iniciat el 7 de juny de 2022 i finalitzarà el 31 de desembre de 2022, inclòs.

Aquesta línia de subvenció s’adreça a les persones propietàries que volen adoptar mesures per millorar l’eficiència energètica del seu domicili habitual, com ara la modificació de tancaments, el canvi de finestres o el canvi de sistemes de climatització que substitueixin les energies fòssils per energies renovables o biomassa

Requisits:

  • La intervenció ha de ser en el domicili habitual del beneficiari de la subvenció.
  • L’obra ha de suposar una reducció de la demanda energètica del 7%, una reducció en el consum d’energia primària no renovable (EPNR) del 30% o una actuació que impliqui una millora en l’envolupant tèrmic de l’habitatge.
  • La quantia màxima subvencionable és de 7.500 euros per habitatge i la inversió mínima és de 1.000 euros/habitatge.
  • Subvenció del 40%, amb una subvenció màxima de 3.000 euros/habitatge.

Programa 5 d’ajuts per l’elaboració del llibre del edifici existent per a la rehabilitació i la redacció de projectes de rehabilitació: s’iniciarà el 20 de juny de 2022 i finalitzarà el 31 de desembre de 2022, inclòs

Si ets llogater i vols informació sobre ajuts?

El PIH complementarà el servei que actualment ja es presta a llogaters a través del Servei Comarcal d'Habitatge. Aquest s'ofereix mitjançant un conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Empordà.

Està obert a Casa Pastors, tots els dijous de les 10 a les 14 h, i a l'EMD de l'Estartit el primer dijous de cada mes (cal demanar cita prèvia a habitatge@baixemporda.cat i telf 972642310)

Aquest servei dóna assessorament sobre la tramitació de subvencions disponibles en temes d’habitatge, sobre el registre de sol·licitants d’habitatge amb protecció oficial i també fa intermediació entre propietaris i llogaters, a través del programa de mediació.

AJUTS AL PAGAMENT DEL LLOGUER

• Ajuts al lloguer

Subvencions que ofereix el Departament de Territori i Sostenibilitat, amb la finalitat de prevenir l’exclusió residencial. Cal ser titular d’un contracte de lloguer d’un habitatge destinat a domicili habitual i permanent i residir a Catalunya.

• Prestacions econòmiques d’especial urgència

HABITATGE PROTEGIT

• Registre sol·licitants d'habitatges amb protecció oficial de Catalunya (RSHPO)

A partir de gener de 2010 i tal com preveu la Llei de Dret de l’Habitatge, per poder participar en un sorteig d’adjudicació d’habitatges amb protecció social, serà requisit imprescindible estar inscrit en el Registre de Sol·licitants d’Habitatge amb Protecció Oficial.

• Llogaters:

Creació d’una borsa social que posa en contacte propietaris de pisos desocupats amb sol·licitant de pisos, per tal de facilitar l’accés a l’habitatge dels ciutadans que no poden optar a un immoble del mercat lliure. La renda que paga el llogater pel lloguer és inferior al preu de mercat, a canvi el propietari obté una sèrie d’avantatges.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis