Avisos

Ajuntament, Col·legi Sant Gabriel i veïns col·laboren en un projecte d'intervenció comunitària al carrer Figueres

14.06.2022

Els alumnes de 4t d'ESO del Col·legi Sant Gabriel apadrinaran i s'encarregaran del manteniment i embelliment dels nous escocells que l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha arranjat al carrer Figueres. Aquesta actuació s'emmarca en un projecte d'intervenció comunitària més ampli en el mateix barri que s'està definiint amb el suport del col·lectiu Lo Relacional.

A través d'aquesta iniciativa, els alumnes exploraran de forma crítica i creativa els voltants del carrer Figueres per conèixer les vivències del barri i fer propostes de millora per mitjà de pràctiques de cura i de relacions veïnals. En aquest projecte també hi podran participar directament les persones del barri que ho desitgin, a través del voluntariat. També, qui ho vulgui, podrà apadrinar algun escocell i ajudar a mantenir-lo. Tothom que hi estigui interessat pot formalitzar la petició a l'Ajuntament enviant un mail a jbras@torroella-estartit.cat.

En el cas dels escocells, la brigada municipal n'ha arranjat la meitat, uns 32, i hi han plantat romaní i espígol. La resta d'escocells s'arranjaran en una segona fase. Un cop feta aquesta actuació, els alumnes vetllaran pel seu manteniment. En aquest sentit, divendres 3 de juny van realitzar-hi la primera visita in situ.

Amb aquesta intervenció, a banda d'embellir el carrer, s'aconseguirà minimitzar la problemàtica dels gats de carrer, que en els escocells mal cuidats hi trobaven espai per a fer les seves necessitats i menjar. L'Ajuntament també ha volgut millorar la gestió d'aquesta problemàtica, fent pedagogia entre les persones que espontàniament donaven de menjar als gats i traslladant la menjadora municipal del carrer Pep Ventura, cap al carrer Migdia. Per les característiques del carrer i la feina que s'hi ha fet amb les persones alimentadores autoritzades, la colònia ha d'estar ben controlada. En breu es posaran en marxa noves mesures perquè hi hagi una bon cura dels animals i, alhora, una bona convivència amb el veïnat.

Cal recordar que no es pot posar menjar a la via pública sense autorització municipal. Aquesta mala pràctica està prohibida i sancionada amb multes que oscil·len entre els 100 i els 400 euros. El menjar a la via pública, situat en escocells, voreres o a l'entorn dels contenidors, genera un greu problema d'insalubritat i augmenta la presència de rosegadors, insectes, paneroles i coloms a tot el municipi.

Així mateix, es recorda que els escocells no poden ser utilitats per aparcar-hi bicicletes, ni per tirar-hi burilles de cigarreta.

Programa municipal d'inclusió social i salut

El projecte d'intervenció comunitària impulsat amb el Col·legi Sant Gabriel, s’inclou dins del programa d'inclusió social i salut que fa un any va engegar l'Ajuntament en aquest barri, amb el propòsit de millorar la qualitat de vida i la cohesió social. La regidora d'Acció Social i Salut, Anna Bonada, argumenta que els darrers mesos «s'han començat a implementar petites accions que potser la gent no se n'adona o no hi pensa, però que està fent molta millora al barri.»

Per la seva banda, el primer tinent d'alcalde, Marc Calvet, destaca com «gràcies a la coordinació de participació ciutadana per mitjà, en aquest cas, dels consells de barri i la brigada municipal podem executar accions que han contribuït a resoldre problemes puntuals dels veïns i a l'hora generar una millora important al conjunt del barri».

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis