Avisos

Dissabte s'inaugura l'Espai Jove que l'Ajuntament ha adequat a l'antic convent de les Clarisses de Torroella de Montgrí

07.06.2022

Aquest dissabte (12 h) s'inaugura l'Espai Jove de Torroella de Montgrí, un nou equipament municipal, llargament reivindicat, que l'Ajuntament de Torroella de Montgrí posarà a disposició del jovent de la vila per tal que es puguin trobar, organitzar activitats, fer xerrades, tallers, etc. Aquest matí, la regidora de Joventut, Anna Company, ha realitzat una visita d'obres per seguir in situ i coordinar els darrers retocs que està portant a terme la Brigada Municipal, previs a la inauguració.

L'acte de dissabte consistirà en un vermut musical obert a tothom i, a banda de Company, comptarà amb la presència de l'alcalde, Jordi Colomí; de regidors i regidores del consistori; de la coordinadora territorial de Joventut, Montse Pou, i de la consellera comarcal de Joventut, Agnès Gasull.

Amb aquest nou equipament, l’Ajuntament donarà resposta a una demanda que ja estava recollida en el darrer Pla Local de Joventut. El nou equipament disposa d’una àmplia sala diàfana per utilitzar com a espai comú (d’uns 150 m2), una sala de reunions (d’uns 27 m2), lavabos i un pati exterior d’uns 500 m2, situat entre la nau i la resta de l’edifici, que es pavimentarà parcialment. Els espais i l’accés estarà adaptat a persones amb mobilitat reduïda. L’entrada principal es farà pel carrer Pintor Gimeno.

Tant la disposició física de l'equipament, com la fórmula de gestió, la programació d'activitat i la normativa de funcionament, s'ha definit a través d'un procés participatiu. El model escollit ha estat el de l’autogestió, que es portarà a terme des de l'Associació de Joves de Torroella de Montgrí, amb el seguiment i la col·laboració de l'Àrea de Joventut.

La compra de material i equipament (mobiliari, equipament informàtic i altres elements com tarimes i equip de música) de l'Espai Jove s'ha finançat amb 30.000 euros dels Pressupostos Participatius 2021/22. La petició va ser fet per l'entitat juvenil en la seva proposta als pressupostos participatius. Després de ser acceptada, la compra de tots els elements necessaris ha estat consensuada amb l'Àrea de Joventut i formen part de l'inventari municipal.

La regidora de Joventut, Anna Company, ha volgut expressar el seu agraïment a les àrees de Joventut i de Territori, a la Brigada Municipal i a totes les persones que han participat d'alguna manera en la creació d'aquest nou equipament municipal. Company assegura que l'Espai Jove tindrà un paper clau en l'articulació de moltes de les propostes definides en el Pla Local de Joventut i marcarà un punt d'inflexió en positiu en la dinamització de l'activitat juvenil local.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis