Avisos

L'Ajuntament referma el seu compromís amb el Cinema Montgrí

Renova el conveni de gestió amb el Cine Club Torroellenc i continuarà amb el projecte de millores estructurals en l'edifici

Roser Font i Jordi Bellapart
Roser Font i Jordi Bellapart

13.05.2022

La regidora de Cultura, Roser Font, i el president del Cine Club Torroellenc, Jordi Bellapart, han signat el conveni pel qual l'entitat continuarà, un any més, fent-se càrrec de la programació de l'equipament. D'aquesta forma, es dona continuïtat a un model de gestió mixta iniciat fa 37 anys, quan l'Ajuntament va decidir va decidir comprar-lo i fer-se’n càrrec del seu funcionament. Al llarg d'aquestes gairebé quatre dècades, l'equipament ha estat un dinamitzador social i cultural molt important del municipi, i ha esdevingut un referent del que havien estat els cinemes de poble, la majoria dels quals van anar tancant les portes.

La regidora, Roser Font, referma la voluntat municipal de preservar-ne el seu llegat i garantir-ne el funcionament en les millors condicions possibles. Posa de relleu, a més, que aquest equipament ha esdevingut, a més, un element de prestigi i diferenciador de Torroella de Montgrí. Per a la regidora, el projecte cultural que porta a terme l’Associació Cine Club Torroellenc, més enllà del seu component cultural i de l’important impacte local que té, contribueix a fer del nostre municipi un destí atractiu a nivell turístic i ajuda al desenvolupament econòmic i comercial de la nostra vila.

D'acord amb el conveni de col·laboració signat, l'Ajuntament concedirà una subvenció de 21.000 euros al Cine Club Torroellenc per tal que la pugui destinar a cobrir part de les despeses que genera l'activitat, la programació i la promoció del Cinema Montgrí.

Recuperació de públic

Malgrat algun període concret de dificultats i el recent impacte de la pandèmia, la memòria de balanç de l'any 2021 posa de manifest una important recuperació tant de l'activitat com d'espectadors. Respecte el 2020, la xifra d'espectadors va augmentar un 37 %. En concret, es van vendre 13.623 entrades. Aquesta recuperació es va notar, especialment, a partir del mes d'agost, gràcies a una bona programació de pel·lícules d'estrena immediata i del canvi en les restriccions sanitàries. No obstant aquesta recuperació, s'està un 50 %, aproximadament, per sota de la mitjana d'abans de la pandèmia.

En total, l'any passat es van projectar més de 120 pel·lícules de tots els estils i es van fer més de 20 col·laboracions amb entitat i actes especials. El balanç econòmic positiu va permetre eixugar el 51 % de les pèrdues de l'any 2020.

Millores a l'edifici

D'altra banda, l'Ajuntament continuarà fent-se càrrec del manteniment i la millora estructural de l'edifici. En aquest sentit, cal recordar que es tracta d'un edifici singular,  d'alt valor patrimonial, que es va construir aproximadament d'any 1925, en el solar que anteriorment ocupava la Casa López, i presenta característiques estilístiques de l'"art déco". 

L'any passat l'Ajuntament va invertir uns 24.000 euros per canviar tots els tancaments de la planta superior, on hi ha diversos despatxos i espais. Les properes actuacions seran arranjar les façanes i repassar la coberta, per garantir-ne la total impermeabilització de l'edifici.

28.05.2022

L'Ajuntament de Torroella ha organitzat dos actes públic per fer balanç del primer any d'execució del Pla de Sostenibilitat Turística de... (Llegir més)

26.05.2022

La 42a edició del Festival de Torroella de Montgrí, que s’ha presentat aquest matí a la seu del Departament de Cultura, a Barcelona, se... (Llegir més)

25.05.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha engegat una campanya per fomentar el civisme, el bon ús de l'espai públic i d'alguns serveis municipals.... (Llegir més)

24.05.2022

Benvolguts/des pares i mares, Ja podeu consultar les llistes baremades dels infants que han fet la sol·licitud a l’escola bressol municipal El... (Llegir més)

17.05.2022

 El proper dijous 19 de maig s'obre el període d'inscripcions i sol·licituds de beques al programa de casals d'estiu que coordinen l'Ajuntament de... (Llegir més)

17.05.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per triar la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el cartell... (Llegir més)

12.05.2022

Torroella de Montgrí dedicarà monogràficament la quarta edició de les Jornades de Memòria Històrica Local, que organitza el Museu de la... (Llegir més)

12.05.2022

Cala Montgó ha revalidat un any més la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i els seus serveis.  La Fundació... (Llegir més)

Cercador
eventis