Avisos

L'Ajuntament referma el seu compromís amb el Cinema Montgrí

Renova el conveni de gestió amb el Cine Club Torroellenc i continuarà amb el projecte de millores estructurals en l'edifici

Roser Font i Jordi Bellapart
Roser Font i Jordi Bellapart

13.05.2022

La regidora de Cultura, Roser Font, i el president del Cine Club Torroellenc, Jordi Bellapart, han signat el conveni pel qual l'entitat continuarà, un any més, fent-se càrrec de la programació de l'equipament. D'aquesta forma, es dona continuïtat a un model de gestió mixta iniciat fa 37 anys, quan l'Ajuntament va decidir va decidir comprar-lo i fer-se’n càrrec del seu funcionament. Al llarg d'aquestes gairebé quatre dècades, l'equipament ha estat un dinamitzador social i cultural molt important del municipi, i ha esdevingut un referent del que havien estat els cinemes de poble, la majoria dels quals van anar tancant les portes.

La regidora, Roser Font, referma la voluntat municipal de preservar-ne el seu llegat i garantir-ne el funcionament en les millors condicions possibles. Posa de relleu, a més, que aquest equipament ha esdevingut, a més, un element de prestigi i diferenciador de Torroella de Montgrí. Per a la regidora, el projecte cultural que porta a terme l’Associació Cine Club Torroellenc, més enllà del seu component cultural i de l’important impacte local que té, contribueix a fer del nostre municipi un destí atractiu a nivell turístic i ajuda al desenvolupament econòmic i comercial de la nostra vila.

D'acord amb el conveni de col·laboració signat, l'Ajuntament concedirà una subvenció de 21.000 euros al Cine Club Torroellenc per tal que la pugui destinar a cobrir part de les despeses que genera l'activitat, la programació i la promoció del Cinema Montgrí.

Recuperació de públic

Malgrat algun període concret de dificultats i el recent impacte de la pandèmia, la memòria de balanç de l'any 2021 posa de manifest una important recuperació tant de l'activitat com d'espectadors. Respecte el 2020, la xifra d'espectadors va augmentar un 37 %. En concret, es van vendre 13.623 entrades. Aquesta recuperació es va notar, especialment, a partir del mes d'agost, gràcies a una bona programació de pel·lícules d'estrena immediata i del canvi en les restriccions sanitàries. No obstant aquesta recuperació, s'està un 50 %, aproximadament, per sota de la mitjana d'abans de la pandèmia.

En total, l'any passat es van projectar més de 120 pel·lícules de tots els estils i es van fer més de 20 col·laboracions amb entitat i actes especials. El balanç econòmic positiu va permetre eixugar el 51 % de les pèrdues de l'any 2020.

Millores a l'edifici

D'altra banda, l'Ajuntament continuarà fent-se càrrec del manteniment i la millora estructural de l'edifici. En aquest sentit, cal recordar que es tracta d'un edifici singular,  d'alt valor patrimonial, que es va construir aproximadament d'any 1925, en el solar que anteriorment ocupava la Casa López, i presenta característiques estilístiques de l'"art déco". 

L'any passat l'Ajuntament va invertir uns 24.000 euros per canviar tots els tancaments de la planta superior, on hi ha diversos despatxos i espais. Les properes actuacions seran arranjar les façanes i repassar la coberta, per garantir-ne la total impermeabilització de l'edifici.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis