Avisos

Arrenca el compte enrere per al FIMAG 2022, el Festival de Màgia de Torroella de Montgrí

La 10a edició se celebrarà el primer cap de setmana de juny amb 24 mags, 11 espais i 80 sessions de màgia

26.04.2022

El primer cap de setmana de juny Torroella de Montgrí es tornarà a omplir de màgia amb FIMAG, el festival de referència del sector. Quasi una vuitantena de sessions de màgia programats en un total d’onze espais diferents amb l’atractiu de recuperar els espectacles al carrer.

Aquest matí s'ha presentat l'edició d'enguany, en roda de premsa, als serveis territorials de Cultura a Girona. A l'acte hi han intervingut l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí; el director dels SSTT de Cultura a Girona, Josep Calatayud; el vicepresident segon a la Diputació de Girona, Albert Piñeira, i el portaveu de FIMAG, Abel Font.

Els espectacles s’agrupen en diferents etiquetes o blocs per a una fàcil identificació: La Gran Màgia, la Màgia Singular i la Màgia Popular. Les entrades per als espectacles de pagament ja es poden adquirir a www.fimag.cat des d’avui.

El festival torna a programar el FIMAGPro, la 4a Fira de Programadors de Catalunya, en el marc de la qual es presentarà la primera actualització del Catàleg Professional de Màgia de Catalunya, una eina que engloba el gruix dels espectacles de màgia en cartell actualment arreu de Catalunya.

Torroella concentra en un sol cap de setmana els millors mags del panorama actual, en una edició especial, la desena, en què confluiran a FIMAG més números premiats que en cap de les nou edicions celebrades fins ara i en què, després de dos anys marcats per la pandèmia, el festival recupera l’alè del carrer.

L’Espai Ter, epicentre de La Gran Màgia

Divendres 3 Adrián Vega presenta el seu espectacle Área 52. Havent triomfat amb la gira The supernaturalists arreu dels Estats Units al costat de Criss Angel, ara aterra a FIMAG amb un xou de màgia de prop adaptat a grans teatres. Premi FISM Europa, Vega és, segurament, el mag amb més projecció internacional.

Dissabte 4, la Gran Gala Internacional, l’espectacle més impactant del festival. Enguany amb Mario López i el número El milagro de la sal, 1r premi al programa televisiu nord-americà Fool&Us; Javi Rufo, guanyador del Premi FISM Europa de Manipulació i Màgia de Sala pel seu especial Calaix de Sastre; els catalans Ramó&Alegria, amb un número de màgia poc usual, sobretot canalla, reconegut amb el segon premi FISM Europa de grans il·lusions; el mag Edgard, Premi Nacional de Grans Il·lusions amb l’elegantíssim número Dejà vu, el viatge final; i culminant amb el belga Laurent Piron amb l’entranyable i poètic número de Paper ball, que es va fer mereixedor del Gran Premi FISM Europa 2021.

Mai s’havien presentat en una sola gala de FIMAG tants números premiats. El dinamisme i bon humor de la gala està assegurat amb la presentació de l’humorista Judit Martín, popular per les seves imitacions en programes televisius com Polònia, Està passant o Versió RAC1.

Diumenge 5, el gran espectacle de l’edició 2022 de FIMAG és Efímero Live de Jorge Blass, un fora de sèrie lloat per figures mundials com David Copperfield o Juan Tamariz. L’espectacle  és una mostra dels límits que pot transgredir el món de la màgia, carregada d’il·lusions inèdites amb experiències interactives que connecten el públic de la sala amb públic de qualsevol racó de món. Vareta Màgica d’Or a Mònaco i premi Sigfried and Roy a Las Vegas.

La màgia de carrer, a l’adn del festival

Una de les potes fonamentals que FIMAG ha defensat des dels seus inicis ha estat la programació de màgia al carrer. Després de dos anys de no poder-ho fer, es recuperen espais a l’aire lliure com la Plaça de la Vila, el Passeig de Catalunya o la plaça Pere Rigau.

A la Plaça de la Vila s’hi ha programat l’espectacle Toilet del mag Karlus, l’Adan Xou Xou del mag Adan Xou, i El circ dels impossibles del Mag Stigman; al passeig de Catalunya hi actuaran les magues Joana Andreu, amb l’espectacle Màgica, i Martilda amb el Diario de una ilusionista. Mentre que a la plaça Pere Rigau s’hi concentrarà el mercat màgic.

Per als més petits, es tornen a programar múltiples sessions de màgia al Cinema Montgrí. Aquest any amb el mag Iván Santacruz, conegut popularment com “Un papá mago”. Presentarà l’espectacle Un show de magia, pero más chulo.

Un any més, els infants podran provar com és això de fer de mag amb els tallers de màgia de David el Mag i Àlex Ferrer, que es faran enguany al convent de les Clarisses, un cèntric espai recuperat recentment per a usos públics.

Màgia en espais singulars, un privilegi de proximitat

FIMAG sempre ha tingut molt en compte la màgia de prop, un dels camps més difícils de trobar en les programacions de màgia. La programació d’enguany inclou fins a cinc espais (Galeria Àtrium, Palau Solterra, escenari del Cine Petit, Casa Pastors, auditori La Tina i pati de les Clarisses) per a sessions d’aforaments molt restringits (màxim de 50 localitats) per poder gaudir d’espectacles a tocar del mag.

Màgia còmica amb David Navares; màgia tecnològica amb Roger Belso; micromàgia amb Mario López; mentalisme i poesia amb Alejandro Revuelta; i màgia de prop amb Nilo Hidalgo formen part d’aquest bloc.

A la nit, la màgia més golfa

Recuperem la màgia de discurs més irreverent, més canalla, més… golfa. I ho fem en un espai que estrenem per a usos màgics com és el pati de les Clarisses. Dissabte 4 amb la maga Lola Mento i l’espectacle Lolamentando i diumenge amb Javi Rufo i l’espectacle Magia en juego.

El dissabte, abans de la sessió “golfa” actuarà el guanyador del concurs de màgia jove del 1r Festival de Màgia de Terrassa (octubre 2021).

La Fira de Programadors, una referència per a professionals i programadors

La d’enguany serà la quarta edició de la fira FIMAGPro, convertida en autèntic aparador de la millor màgia i dels millors espectacles apareguts cada temporada. A mode de mercat d’espectacles, els inscrits (programadors de teatres, auditoris i tot tipus d’espais públics i privats) poden visualitzar, en una sola jornada, els fragments més destacats d’una quinzena d’espectacles seleccionats.

En aquesta FIMAGPro, es presentarà la primera actualització del Catàleg professional de màgia de Catalunya, una eina digital elaborada per encàrrec directe de la Diputació de Girona, que inclou prop d’un centenar de propostes de màgia en cartell aquesta temporada. Una eina de consulta virtual des d’on visualitzar la diversitat i vitalitat d’un sector sovint menystingut i a voltes poc organitzat.

La Fira es celebra a l’Auditori Teatre Espai Ter i es pot seguir presencialment o per streaming.

Entrades a la venda a www.fimag.cat

Les entrades per a tots els espectacles de pagament (Gran Màgia i Màgia singular)ja es poden adquirir des d’avui mateix a través del web del festival (www.fimag.cat).

El preu oscil·la entre els 28€ i 16€ per als espectacles del bloc “Gran màgia”; els 4€ per als espectacles de “Màgia singular”.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis