Avisos

Tot a punt per a l’inici de les obres de la 3a fase de l’Espai Medes, a l’Estartit

Des del Pla de Sostenibilitat Turística es treballa en la definició del model de gestió i l'estratègia de posada en marxa l'any 2023

L'Espai Medes s'està construint al moll central del port de l'Estartit
L'Espai Medes s'està construint al moll central del port de l'Estartit
L'Espai Medes s'està construint al moll central del port de l'Estartit
L'Espai Medes s'està construint al moll central del port de l'Estartit

22.04.2022

La Diputació de Girona s’encarregarà de dirigir l’execució de la tercera fase del projecte constructiu de l’Espai Medes, el centre d’interpretació marí del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. El projecte constructiu d’aquesta fase correspon a l’execució dels tancaments i les instal·lacions de serveis. Té un cost d’uns 700.000 euros i està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) amb 200.000 euros i la Diputació amb 100.000 euros. La resta l’aportarà l’Ajuntament.

Per avançar en aquesta tercera fase, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i la Diputació, com a gestora del fons FEDER, han signat un conveni de col·laboració per al cofinançament i les condicions d’execució de l’obra. En el marc d’aquesta col·laboració, la Diputació, es responsabilitzarà de la direcció d’obres i el seguiment administratiu i econòmic de l’actuació. En aquest sentit, n’ha adjudicat recentment el projecte a OHL Servicios Ingesan.

L’empresa ja ha fet la primera visita d’obra i en breu farà l’acta de replanteig previ a l’inici dels treballs, que es preveu finalitzar abans d’acabar l’any. Un cop completades, l’equipament estarà a punt per tal d’iniciar-se la 4a i darrera fase, que correspon a la museïtzació. Aquest projecte anirà a càrrec del Pac Natural. Es treballa amb la previsió que el nou equipament entri en servei el 2023.

Programa de gestió i promoció
Paral·lelament a la finalització del projecte constructiu, l’Ajuntament, a través del Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l’Estartit (2021-2023), està treballant en la redacció del programa de gestió i promoció i de l’estratègia de llançament de l’Espai Medes. Aquest projecte s’inclou en la línia d’actuació 3.3. Programa gestió Espai Illes Medes, i compta amb un pressupost de 30.000 euros, 15.000 per a la conceptualització i gestió (2022) i 15.000 per a l’estratègia de llançament (2023).


Centre d’interpretació del Parc Natural
L’Espai Medes s’està construint al moll central del port de l’Estartit. Serà el centre de referència i de difusió dels valors mediambientals, culturals i turístics del Parc Natural, en el seu àmbit marí. També esdevindrà un instrument de promoció al servei de la dinamització econòmica local. Complementarà la seva activitat amb la del Museu de la Mediterrània, que serà l’equipament de referència de la part terrestre del parc.

26.09.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, a través de la seva àrea de Promoció Econòmica i conjuntament amb el Consell Comarcal del Baix Empordà... (Llegir més)

24.09.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí se suma a la celebració de la Setmana Internacional de les Persones Sordes, que té lloc del 23 al 29 de... (Llegir més)

21.09.2024

El president del Parlament de Catalunya, Josep Rull, ha fet una visita institucional aquest dissabte a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí on ha... (Llegir més)

20.09.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha subscrit un conveni de col·laboració amb el Servei Català de Trànsit per a la redacció, seguiment i... (Llegir més)

18.09.2024

Benvolguts veïns, Us informem que a partir del 12 de setembre de 2024, el pas de vehicles motoritzats pels camins del massís del Montgrí queda... (Llegir més)

18.09.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat una actualització del reglament del Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat amb l'objectiu... (Llegir més)

16.09.2024

L’Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí ha enriquit el seu patrimoni documental amb la recent incorporació del fons de la històrica Confiteria... (Llegir més)

27.08.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort del rector de la Parròquia de Sant Genís, Josep Barcons Muntada, aquesta... (Llegir més)

14.08.2024

La cultura popular, la música en viu i les activitats familiars protagonitzaran una Festa Major de Torroella de Montgrí amb activitats per a tots... (Llegir més)

12.08.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha intensificat les tasques de control i vigilància per combatre l'abandonament incontrolat de residus... (Llegir més)

06.08.2024

La celebració del Correfoc el dissabte 17 d’agost a partir de les 22.30 h, i del Correfoc Xic el diumenge 18 d’agost a partir de les 20.30 h,... (Llegir més)

06.08.2024

El Correfoc amb els Ducs del Foc i el Correfoc Xic han esdevingut dos dels actes més tradicionals i esperats de la Festa Major de Sant... (Llegir més)

02.08.2024

L’exfutbolista Judith Corominas; el divulgador Jaume Bassa i l’Escola de Futbol Baix Ter rebran enguany la Medalla del Montgrí. Aquest és el... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis