Avisos

Tot a punt per a l’inici de les obres de la 3a fase de l’Espai Medes, a l’Estartit

Des del Pla de Sostenibilitat Turística es treballa en la definició del model de gestió i l'estratègia de posada en marxa l'any 2023

L'Espai Medes s'està construint al moll central del port de l'Estartit
L'Espai Medes s'està construint al moll central del port de l'Estartit
L'Espai Medes s'està construint al moll central del port de l'Estartit
L'Espai Medes s'està construint al moll central del port de l'Estartit

22.04.2022

La Diputació de Girona s’encarregarà de dirigir l’execució de la tercera fase del projecte constructiu de l’Espai Medes, el centre d’interpretació marí del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. El projecte constructiu d’aquesta fase correspon a l’execució dels tancaments i les instal·lacions de serveis. Té un cost d’uns 700.000 euros i està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) amb 200.000 euros i la Diputació amb 100.000 euros. La resta l’aportarà l’Ajuntament.

Per avançar en aquesta tercera fase, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i la Diputació, com a gestora del fons FEDER, han signat un conveni de col·laboració per al cofinançament i les condicions d’execució de l’obra. En el marc d’aquesta col·laboració, la Diputació, es responsabilitzarà de la direcció d’obres i el seguiment administratiu i econòmic de l’actuació. En aquest sentit, n’ha adjudicat recentment el projecte a OHL Servicios Ingesan.

L’empresa ja ha fet la primera visita d’obra i en breu farà l’acta de replanteig previ a l’inici dels treballs, que es preveu finalitzar abans d’acabar l’any. Un cop completades, l’equipament estarà a punt per tal d’iniciar-se la 4a i darrera fase, que correspon a la museïtzació. Aquest projecte anirà a càrrec del Pac Natural. Es treballa amb la previsió que el nou equipament entri en servei el 2023.

Programa de gestió i promoció
Paral·lelament a la finalització del projecte constructiu, l’Ajuntament, a través del Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l’Estartit (2021-2023), està treballant en la redacció del programa de gestió i promoció i de l’estratègia de llançament de l’Espai Medes. Aquest projecte s’inclou en la línia d’actuació 3.3. Programa gestió Espai Illes Medes, i compta amb un pressupost de 30.000 euros, 15.000 per a la conceptualització i gestió (2022) i 15.000 per a l’estratègia de llançament (2023).


Centre d’interpretació del Parc Natural
L’Espai Medes s’està construint al moll central del port de l’Estartit. Serà el centre de referència i de difusió dels valors mediambientals, culturals i turístics del Parc Natural, en el seu àmbit marí. També esdevindrà un instrument de promoció al servei de la dinamització econòmica local. Complementarà la seva activitat amb la del Museu de la Mediterrània, que serà l’equipament de referència de la part terrestre del parc.

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis