Avisos

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí discrepa del pressupost de l’EMD de l'Estartit pel 2022

21.04.2022

El Ple de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat, aquest dijous, interposar un recurs contenciós administratiu contra les disposicions que aproven el pressupost de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de l’Estartit i el seu contingut, per a l’exercici del 2022. L’acord s’ha pres amb els vots a favor de l’equip de govern (UPM i ERC) i l’abstenció de Junts, Compromís, la CUP i LEST, que estan a l’oposició.

La discrepància rau en el fet que en el pressupost de l'EMD aprovat per la Junta de Veïns de l’Estartit el 9 de febrer passat es contemplen uns ingressos provinents de l’Ajuntament que aproximadament són el doble dels que el consistori té pressupostats. Per tant, sense aquest finançament és inviable que el govern actual de l'EMD pugui executar aquests pressupostos de la forma que té prevista. Aquesta discrepància de la quantitat de finançament que ha de rebre ha generat dos contenciosos previs que l'EMD ha interposat contra l’Ajuntament. Aquestes accions qüestionen l’aplicació del Conveni des de la creació de l’Entitat Municipal Descentralitzada el 2015.

Fins ara, tots els governs de l’Ajuntament i de l'EMD han interpretat sempre el Conveni i les transferències de la mateixa manera. Les discrepàncies sorgeixen quan aquest any, des del govern de la EMD, es considera que des del mateix origen de la Entitat Municipal Descentralitzada s’han fet malament les coses. Tant el govern municipal com els serveis jurídics i econòmics de l’Ajuntament estan convençuts que els diferents executius municipals i de l'EMD de tots aquests anys han complert la llei de forma estricta.

Per això, els serveis jurídics municipals consideren que l’aprovació del pressupost de l'EMD pel 2022 es pot despendre, inicialment, una alteració evident de les normes econòmiques i financeres que poden afectar els interessos de l’Ajuntament. Destaquen l’incompliment de l’article 4.9.1.d) de la Memòria de Constitució de l’EMD que diu: “El procediment per tal que l’EMD de l’Estartit pugui finançar les seves despeses serà a través de la transferència dinerària que l’Ajuntament efectuarà a l’EMD per l’import que consti al pressupost de despeses de l’Ajuntament (transferències corrents a l’EMD i transferències de capital a l’EMD), que haurà de coincidir amb l’import del pressupost d’ingressos de la EMD (transferències corrents de l’Ajuntament i transferències de capital de l’Ajuntament).”

El càlcul de les transferències que realitza a l’Ajuntament cap a l’EMD es fa d’acord amb les determinacions acordades en el Conveni de constitució de la EMD l’any 2015, renovat el 2021, i queden recollides en la memòria i l’informe extern que en el seu dia va realitzarla Xarxa Local de Municipis Gironins (Xaloc), un organisme autònom depenent de la Diputació de Girona, creat per prestar serveis de suport i assistència als ens locals. Atès el posicionament de l’actual govern de l'EMD, s’ha encarregat un informe extern a la Diputació de Girona per tal que avaluï les determinacions de l’actual conveni econòmic per aclarir aquestes discrepàncies entre les dues administracions.

28.05.2022

L'Ajuntament de Torroella ha organitzat dos actes públic per fer balanç del primer any d'execució del Pla de Sostenibilitat Turística de... (Llegir més)

26.05.2022

La 42a edició del Festival de Torroella de Montgrí, que s’ha presentat aquest matí a la seu del Departament de Cultura, a Barcelona, se... (Llegir més)

25.05.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha engegat una campanya per fomentar el civisme, el bon ús de l'espai públic i d'alguns serveis municipals.... (Llegir més)

24.05.2022

Benvolguts/des pares i mares, Ja podeu consultar les llistes baremades dels infants que han fet la sol·licitud a l’escola bressol municipal El... (Llegir més)

17.05.2022

 El proper dijous 19 de maig s'obre el període d'inscripcions i sol·licituds de beques al programa de casals d'estiu que coordinen l'Ajuntament de... (Llegir més)

17.05.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per triar la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el cartell... (Llegir més)

13.05.2022

La regidora de Cultura, Roser Font, i el president del Cine Club Torroellenc, Jordi Bellapart, han signat el conveni pel qual l'entitat continuarà,... (Llegir més)

12.05.2022

Torroella de Montgrí dedicarà monogràficament la quarta edició de les Jornades de Memòria Històrica Local, que organitza el Museu de la... (Llegir més)

12.05.2022

Cala Montgó ha revalidat un any més la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i els seus serveis.  La Fundació... (Llegir més)

Cercador
eventis