Avisos

Posen en marxa un grup de suport emocional i d'ajuda mútua per a persones cuidadores de Torroella i l'Estartit

13.04.2022

L'Ajuntament i el Consell Comarcal del Baix Empordà han iniciat aquest mes la posada en marxa d'un grup de suport a persones cuidadores de Torroella i l'Estartit. Es tracta d'un recurs que funciona a partir de trobades setmanals, guiades per un professional, amb les quals es vol facilitar un espai on puguin sentir-se acompanyades, compartir necessitats i preocupacions, prevenir situacions de sobrecàrrega i enfortir les competències de cura i d'autocura.

La regidora de Serveis Socials, Anna Maria Bonada, explica que, d'aquesta manera, «es pretén donar suport emocional i eines a lespersones  cuidadores i reduir l'impacte negatiu que, a vegades, poden experimentar». El grup de suport també permetrà millorar la qualitat  de vida de les persones en situació de dependència i de les mateixes cuidadores.

La primera sessió del grup de suport es va fer l'1 d'abril a la sala de tallers del Museu de la Mediterrània. En aquesta primera experiència hi participen 10 persones. En total, s'han programat unes 10 sessions. El grup ja està tancat, però totes aquelles persones que vulguin participar-hi poden sol·licitar-ho a Serveis Socials des d'on es valorarà la posada en marxa, si hi ha més demanda es podria realitzar un segon grup.

Aquest projecte forma part de l’Àrea de Serveis Socials amb el contacte i el treball de suport als cuidador/es i les persones dependents, i tota la informació, tràmit i i intervenció social amb el pla de treball individualitzat de la llei de la dependencia i l'Àrea d'atenció psicològica a persones grans o en situació de dependència i les seves famílies, englobat a l'Àrea d'Atenció a la Família de Serveis Socials, del Consell Comarcal del Baix Empordà. Hi col·labora l'Ajuntament de Torroella de Montgrí a través de l'àrea de Serveis Socials i compta amb el finançament de Dipsalut. Torroella de Montgrí ha estat el primer municipi de la comarca on s'implanta.

27.06.2022

Aquesta setmana l’Ajuntament portarà a terme tasques de manteniment i conservació a l’aparcament de terra situat al costat de la plaça del... (Llegir més)

23.06.2022

Tres dies de festa i música per inaugurar la temporada de grans festivals de la Costa Brava. L’ÍTACA Sant Joan, de l’Estartit, es posa en marxa... (Llegir més)

22.06.2022

La comissió organitzadora del Premi Espai Ter ha decidit atorgar el IV Premi Espai Ter de música al pianista i compositor Manel Camp per posar en... (Llegir més)

16.06.2022

Benvolguts/des veïns/es, Properament celebrarem la Revetlla de Sant Joan al nostre municipi, i us informem sobre la programació d'aquesta festa... (Llegir més)

20.06.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí obrirà un Punt d'Informació d'Habitatge (PIH) des del qual es prestarà suport directe als propietaris i... (Llegir més)

17.06.2022

Avui 17 de juny es donen a conèixer els 3 cartells finalistes del Concurs de cartells de Festa Major 2022, que el jurat ha escollit entre tots els... (Llegir més)

17.06.2022

El regidor de Gestió Costanera i Platges, Marc Calvet, ha recollit avui la Bandera Blava que acredita la qualitat de Cala Montgó, en un acte... (Llegir més)

16.06.2022

El projecte de Camins Escolars Segurs encara la recta fina de la primera fase, que enllaça la plaça Quintana i Combis amb l'Espai Montgrí. Avui... (Llegir més)

15.06.2022

Aquest matí, operaris de la Brigada Municipal de Medi Ambient de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí han fet efectiu el tancament de l'accés... (Llegir més)

14.06.2022

Els alumnes de 4t d'ESO del Col·legi Sant Gabriel apadrinaran i s'encarregaran del manteniment i embelliment dels nous escocells que l'Ajuntament de... (Llegir més)

14.06.2022

Benvolguts veïns,  Us informem que per tal d'evitar el risc d’inici d’un incendi forestal i per assegurar la seguretat dels béns i la... (Llegir més)

10.06.2022

El Museu de la Mediterrània ha acollit aquest matí la darrera jornada lectiva del 2n curs del grau d'Arquitectura de la UdG. El matí s'ha tancat... (Llegir més)

10.06.2022

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i la regidora d'Educació, Anna Company, han assistit aquesta tarda, a l'Auditori Teatre Espai... (Llegir més)

Cercador
eventis