Avisos

L’Ajuntament aprova un reglament per millorar la prestació del servei d’atenció domiciliària (SAD) a Torroella i a l’Estartit

11.04.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat un reglament per regular i millorar la prestació del servei d'atenció domiciliària (SAD). Amb aquest document es preveu facilitar-ne l’accés a totes les persones del municipi que ho requereixin, en condicions d’igualtat, equitat i justícia redistributiva.

El SAD és un instrument bàsic de les polítiques locals d'atenció al ciutadà, ja que dóna suport a l'autonomia funcional de les persones i famílies, i vol garantir el dret a viure en el seu entorn social i en la seva pròpia llar. Constitueix, també, un instrument clau per oferir suport educatiu, preventiu i assistencial a les famílies en situació de més vulnerabilitat. Té caràcter integral i polivalent, permet cobrir les necessitats de l’individu dins del marc general de Serveis Socials.

La regidora de Serveis Social, Anna Bonada, argumenta que és un dels serveis de l’àrea on més ha crescut la demanda els darrers anys, especialment arran de la COVID-19. Recorda que durant la pandèmia hi havia preferència d'allargar el màxim de temps a domicili en casos de tractaments o persones amb malalties greus i/o de tipus pal·liatiu. Així mateix, durant un període el centre de dia no va estar operatiu. Tot pegat ha fet que el nombre de persones dependents a les llars sigui més elevat que en d’altres períodes anteriors.

Bonada explica que el reglament aprovat ajuda, a més, a les treballadores socials a tenir unes bases ben definides sobre el procediment d’accés i les escales de puntuació. Això és determinant per poder realitzar una valoració tècnica el més objectiva i adequada a cada realitat personal. En aquest sentit, la regidora assegura que s’ha redactat un reglament amb criteris justos i equitatius, perquè ningú que ho necessiti en quedi exclòs. La regidora també  argumenta que es tracta d'un procés de transparència per tal que les famílies o interessats coneguin el procés per a la sol·licitud i drets i deures del servei.

06.06.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està enllestint els preparatius per a la posada en marxa de la comunitat energètica local (CEL).  En aquests... (Llegir més)

25.05.2023

FIMAG, el Festival Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, vol que la màgia piqui a tothom. Per això, ja engega motors el dijous 1 de... (Llegir més)

01.06.2023

Ja podeu consultar les llistes definitives dels infants que han estat admesos i exclosos a les escoles bressol municipals, de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

31.05.2023

Aquest matí s'ha formalitzat una tercera donació a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí de diverses obres del fons privat d'art del reconegut... (Llegir més)

28.05.2023

Unitat i Progrés Municipal ha guanyat les eleccions municipals amb 1.188 vots (29,68%) i Jordi Colomí ha aconseguit revalidar els sis regidors que... (Llegir més)

23.05.2023

Benvolgudes famílies, Ja podeu consultar les llistes baremades dels infants que han fet sol·licitud de preinscripció a les escoles bressol... (Llegir més)

11.05.2023

La Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans” ha començat a impartir a l’Aula del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, el... (Llegir més)

10.05.2023

El proper dijous 11 de maig de 2023 s'obre el període de sol·licituds d'ajuts al programa de Casals d'Estiu que coordinen l'Ajuntament de Torroella... (Llegir més)

09.05.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

09.05.2023

El Servei Català de la Salut ha començat els preparatius previs per a l’execució de les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí.... (Llegir més)

08.05.2023

L’Institut Montgrí ampliarà el curs vinent la seva oferta formativa amb la posada en marxa d’un cicle superior de Màrqueting i Publicitat. Es... (Llegir més)

05.05.2023

Més de 150 alumnes de 5è de primària del Col·legi Sant Gabriel i de l'Escola Guillem de Montgrí, de Torroella de Montgrí; de l'Escola... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis