Avisos

L’Ajuntament aprova un reglament per millorar la prestació del servei d’atenció domiciliària (SAD) a Torroella i a l’Estartit

11.04.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat un reglament per regular i millorar la prestació del servei d'atenció domiciliària (SAD). Amb aquest document es preveu facilitar-ne l’accés a totes les persones del municipi que ho requereixin, en condicions d’igualtat, equitat i justícia redistributiva.

El SAD és un instrument bàsic de les polítiques locals d'atenció al ciutadà, ja que dóna suport a l'autonomia funcional de les persones i famílies, i vol garantir el dret a viure en el seu entorn social i en la seva pròpia llar. Constitueix, també, un instrument clau per oferir suport educatiu, preventiu i assistencial a les famílies en situació de més vulnerabilitat. Té caràcter integral i polivalent, permet cobrir les necessitats de l’individu dins del marc general de Serveis Socials.

La regidora de Serveis Social, Anna Bonada, argumenta que és un dels serveis de l’àrea on més ha crescut la demanda els darrers anys, especialment arran de la COVID-19. Recorda que durant la pandèmia hi havia preferència d'allargar el màxim de temps a domicili en casos de tractaments o persones amb malalties greus i/o de tipus pal·liatiu. Així mateix, durant un període el centre de dia no va estar operatiu. Tot pegat ha fet que el nombre de persones dependents a les llars sigui més elevat que en d’altres períodes anteriors.

Bonada explica que el reglament aprovat ajuda, a més, a les treballadores socials a tenir unes bases ben definides sobre el procediment d’accés i les escales de puntuació. Això és determinant per poder realitzar una valoració tècnica el més objectiva i adequada a cada realitat personal. En aquest sentit, la regidora assegura que s’ha redactat un reglament amb criteris justos i equitatius, perquè ningú que ho necessiti en quedi exclòs. La regidora també  argumenta que es tracta d'un procés de transparència per tal que les famílies o interessats coneguin el procés per a la sol·licitud i drets i deures del servei.

27.06.2022

Aquesta setmana l’Ajuntament portarà a terme tasques de manteniment i conservació a l’aparcament de terra situat al costat de la plaça del... (Llegir més)

23.06.2022

Tres dies de festa i música per inaugurar la temporada de grans festivals de la Costa Brava. L’ÍTACA Sant Joan, de l’Estartit, es posa en marxa... (Llegir més)

22.06.2022

La comissió organitzadora del Premi Espai Ter ha decidit atorgar el IV Premi Espai Ter de música al pianista i compositor Manel Camp per posar en... (Llegir més)

16.06.2022

Benvolguts/des veïns/es, Properament celebrarem la Revetlla de Sant Joan al nostre municipi, i us informem sobre la programació d'aquesta festa... (Llegir més)

20.06.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí obrirà un Punt d'Informació d'Habitatge (PIH) des del qual es prestarà suport directe als propietaris i... (Llegir més)

17.06.2022

Avui 17 de juny es donen a conèixer els 3 cartells finalistes del Concurs de cartells de Festa Major 2022, que el jurat ha escollit entre tots els... (Llegir més)

17.06.2022

El regidor de Gestió Costanera i Platges, Marc Calvet, ha recollit avui la Bandera Blava que acredita la qualitat de Cala Montgó, en un acte... (Llegir més)

16.06.2022

El projecte de Camins Escolars Segurs encara la recta fina de la primera fase, que enllaça la plaça Quintana i Combis amb l'Espai Montgrí. Avui... (Llegir més)

15.06.2022

Aquest matí, operaris de la Brigada Municipal de Medi Ambient de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí han fet efectiu el tancament de l'accés... (Llegir més)

14.06.2022

Els alumnes de 4t d'ESO del Col·legi Sant Gabriel apadrinaran i s'encarregaran del manteniment i embelliment dels nous escocells que l'Ajuntament de... (Llegir més)

14.06.2022

Benvolguts veïns,  Us informem que per tal d'evitar el risc d’inici d’un incendi forestal i per assegurar la seguretat dels béns i la... (Llegir més)

10.06.2022

El Museu de la Mediterrània ha acollit aquest matí la darrera jornada lectiva del 2n curs del grau d'Arquitectura de la UdG. El matí s'ha tancat... (Llegir més)

10.06.2022

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i la regidora d'Educació, Anna Company, han assistit aquesta tarda, a l'Auditori Teatre Espai... (Llegir més)

Cercador
eventis