Avisos

L’Ajuntament aprova un reglament per millorar la prestació del servei d’atenció domiciliària (SAD) a Torroella i a l’Estartit

11.04.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat un reglament per regular i millorar la prestació del servei d'atenció domiciliària (SAD). Amb aquest document es preveu facilitar-ne l’accés a totes les persones del municipi que ho requereixin, en condicions d’igualtat, equitat i justícia redistributiva.

El SAD és un instrument bàsic de les polítiques locals d'atenció al ciutadà, ja que dóna suport a l'autonomia funcional de les persones i famílies, i vol garantir el dret a viure en el seu entorn social i en la seva pròpia llar. Constitueix, també, un instrument clau per oferir suport educatiu, preventiu i assistencial a les famílies en situació de més vulnerabilitat. Té caràcter integral i polivalent, permet cobrir les necessitats de l’individu dins del marc general de Serveis Socials.

La regidora de Serveis Social, Anna Bonada, argumenta que és un dels serveis de l’àrea on més ha crescut la demanda els darrers anys, especialment arran de la COVID-19. Recorda que durant la pandèmia hi havia preferència d'allargar el màxim de temps a domicili en casos de tractaments o persones amb malalties greus i/o de tipus pal·liatiu. Així mateix, durant un període el centre de dia no va estar operatiu. Tot pegat ha fet que el nombre de persones dependents a les llars sigui més elevat que en d’altres períodes anteriors.

Bonada explica que el reglament aprovat ajuda, a més, a les treballadores socials a tenir unes bases ben definides sobre el procediment d’accés i les escales de puntuació. Això és determinant per poder realitzar una valoració tècnica el més objectiva i adequada a cada realitat personal. En aquest sentit, la regidora assegura que s’ha redactat un reglament amb criteris justos i equitatius, perquè ningú que ho necessiti en quedi exclòs. La regidora també  argumenta que es tracta d'un procés de transparència per tal que les famílies o interessats coneguin el procés per a la sol·licitud i drets i deures del servei.

20.06.2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i de la resta de municipis de la comarca... (Llegir més)

18.06.2024

Les persones víctimes i represaliades de la Guerra Civil Espanyola i del règim franquista tindran un espai de memòria i reconeixement a Torroella... (Llegir més)

17.06.2024

Torroella de Montgrí i l'Estartit participen aquest estiu en la campanya concurs per poder revalidar la Bandera Verda d'Ecovidrio aconseguida els... (Llegir més)

17.06.2024

Benvolguts veïns, Us informem que el proper divendres 21 de juny de 2024 al matí es realitzarà un exercici professional per part de diversos... (Llegir més)

17.06.2024

L'emblemàtica Casa Masó, antiga presó de Torroella de Montgrí, seu de la Policia Local i de Creu Roja, s'incorporarà en breu al catàleg... (Llegir més)

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol donar un nou impuls a la participació de la ciutadania en la gestió municipal i crearà un calendari... (Llegir més)

13.06.2024

El proper 17 de juny de 2024 es farà efectiu el tancament de l'accés motoritzat al massís del Montgrí, d’acord amb la restricció dictada per... (Llegir més)

12.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí condicionarà un espai d'aparcament amb 48 places delimitades en el solar del costat dels Jardins John Lennon.... (Llegir més)

12.06.2024

Els gremis de pastisseria de Barcelona i Girona han premiat la pastisseria Brugués de l’Estartit per la seva trajectòria professional en el... (Llegir més)

11.06.2024

Aquest matí han finalitzat les obres d'asfaltatge de l'aparcament situat al costat del Centre d'Atenció Primària de Torroella de Montgrí. Amb... (Llegir més)

11.06.2024

El Museu de la Mediterrània acollirà el dijous 20 de juny una jornada monogràfica al voltant de la custòdia del territori en la qual es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis