Avisos

Passat Setmana Santa s'iniciaran els treballs del projecte Camins Escolars Segurs a Torroella de Montgrí

Davant del CEIP Guillem de Montgrí i la llar d'infants El Petit Montgrí, la zona es planteja com a espai prioritari per a vianants i bicicletes.
Davant del CEIP Guillem de Montgrí i la llar d'infants El Petit Montgrí, la zona es planteja com a espai prioritari per a vianants i bicicletes.

07.04.2022

Passat Setmana Santa s'iniciaran els treballs per implementar el projecte Camins Escolars Segurs, una iniciativa impulsada per l'Àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb l'objectiu de permetre que els nens i nenes de Torroella de Montgrí puguin desplaçar-se amb la màxima seguretat des dels seus domicilis fins als centres escolars i la zona esportiva.

L'àmbit d'actuació total del projecte és d'uns 1,4 km de recorregut. S'inicia a l'encreuament entre el carrer del Roser i la Plaça Quintana i Combis i arriba a la zona esportiva, passant per davant de l'escola Guillem de Montgrí, l'escola bressol El Petit Montgrí i el Col·legi Sant Gabriel.

L'execució es farà en dues fases. La primera, pressupostada en uns 100.000 euros, s’acabarà el mes de juny i connectarà el carrer del Roser i l'Espai Montgrí. La segona fase, fins a la zona esportiva, s'inclourà en el pressupost municipal de 2023.

L'actuació projectada ha planificat diferents actuacions a la via pública per tal de fer més accessible l'accés als centres educatius als vianants i a les bicicletes. L'objectiu és reconvertir el recorregut en una zona pacificada, la qual cosa portarà els conductors dels vehicles motoritzats a reduir la velocitat.

D'altra banda, es millorarà la qualitat urbanística del tram, generant espais per als vianants on ara hi circulen cotxes, ampliant voreres en alguns punt, millorant l'accessibilitat respecte el nivell de carrer, incrementant la vegetació al llarg del recorregut per generar punts d'ombra, i instal·lant pàrquings de bicicletes, per promoure aquest mitjà de transport.

A la C-31 s'instal·laran dos semàfors, un a la cruïlla del carrer del Roser i l'altre a la del carrer Bellavista. Precisament, la introducció d'aquesta regulació semafòrica al projecte ha confegit una complexitat afegida a la tramitació, la qual cosa n'ha endarrerit l'inici de la primera fase.

La regidora d'Ensenyament, Anna Company, està convençuda que aquest projecte, a banda de donar seguretat als alumnes i a les seves famílies, també serà un instrument de millora urbana i de la qualitat de vida de Torroella de Montgrí ja que connectarà la part nord del poble amb el centre de la vila d'una manera còmode i segura per tots els veïns i veïnes.

Company també en destaca la importància que tindrà per al foment de la mobilitat sostenible i la sensibilització ambiental, i el fet que permetrà afavorir l'autonomia dels nens i les nenes que puguin anar sols als centres escolars.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis