Avisos

Costes enderroca subsidiàriament l’edifici Beach Party de la platja de l’Estartit

Es trobava fora de normativa i els seus antics propietaris es negaven a fer-ho

30.03.2022

La direcció general de Costes ha començat aquest matí a enderrocar el conegut edifici Beach Party-Festa Platja de la Platja Gran de l'Estartit. Ho està fent per via executiva, de manera subsidiària, després que els antics concessionaris de la guingueta no ho hagin fet malgrat els nombrosos requeriments rebuts un cop l'any 2011 va finalitzar la concessió de Costes atorgada pel termini de 25 anys. Tot i tractar-se d'una concessió sense possibilitat de pròrroga i estar obligats al seu enderroc posterior, els concessionaris van iniciar un llarg procés de recursos i van mantenir-ne l'activitat oberta fins al 2018. Finalment, en ser desatesos els requeriments administratius, Costes va assumir la redacció del projecte d'enderroc per a la seva execució subsidiària i la restitució de la realitat física alterada.

Marc Calvet, regidor de Platges, recorda que des del moment de l’extinció de la concessió del Beach Party-Festa Platja (bloc de servei nº 3), l'any 2011, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha sol·licitat de manera continuada l’enderroc de l’edifici, com ja havia fet anteriorment pel Ministeri de Medi Ambient amb la resta de blocs de serveis que existien en les nostres platges (números 1,2,4,5,6 i 7).

Per la seva banda, la regidora de Destinació Turística, Dúnia Oliveras, assegura que amb la fi d'aquest llarg litigi, es podrà dignificar la platja i retirar una edifici molt impactant que els darrers anys estava patint un important estat d'abandonament i progressiu deteriorament. Recorda que, des del 2006, l'Ajuntament manté unificat el model de guinguetes existents a les platges de Torroella i de l'Estartit i que aquest element de servei públic és molt important per a la imatge de la destinació.

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis