Avisos

La UdG reconeix la tasca de l'observador meteorològic de l'Estartit Josep Pascual

25.03.2022

L'alcalde, Jordi Colomí; la regidora de Medi Ambient, Pilar Valls, i el regidor de Món Rural, Genís Pigem, han assistit aquest matí a la jornada «Aigua i emergència climàtica a les comarques gironines: reptes i solucions», organitzada pel Campus Aigua, de la UdG, al Parc Científic i Tecnològic de Girona.

L'activitat s'ha tancat amb el reconeixement a la tasca de l'estartidenc Josep Pascual en la recollida de dades meteorològiques que han posat de manifest el canvi climàtic. En aquest sentit, l’alcalde, Jordi Colomí, ha volgut expressar públicament la felicitació a Pascual per aquest nou reconeixement i ha volgut acompanyar-lo, juntament amb Valls i Pigem, en l’acte de lliurament del guardó.

La jornada ha servit per fer arribar a la societat el coneixement generat pels grups de recerca de la UdG en l'àmbit de l'aigua, compartir experiències i establir col·laboracions amb els diferents agents del territori per millorar la qualitat de vida ara i en el futur. S’ha abordat la problemàtica dels recursos hídrics i l’emergència global causada pel canvi climàtic.

Merescut reconeixement
Nascut l’any 1950 i topògraf de professió, Josep Pascual és un apassionat de la meteorologia. Va començar a recollir dades del mar i l’atmosfera de l’Estartit quan només tenia 15 anys, i va donar lloc a una de les bases de dades meteorològiques més llarga i completa del país. Des d’aleshores, la seva col·laboració ha estat crucial per nombroses investigacions científiques i el Servei Meteorològic de Catalunya, fins al punt que la NASA ha reconegut la importància de la seva tasca.

La Universitat de Girona li ha fet, aquest matí, un sentit reconeixement per agrair-li la seva tasca altruista de recopilació i compartició de dades que han esdevingut imprescindibles per a la detecció i comprensió del canvi climàtic a la Mediterrània Occidental.

28.09.2022

Manel Camp és, sense cap dubte, un dels grans noms de la música catalana de les darreres dècades i un dels músics més versàtils i... (Llegir més)

28.09.2022

Torroella de Montgrí i l'Estartit han estat acreditades com a adherides al programa de Destinació Turística Intel·ligent (DTI) després de ser... (Llegir més)

27.09.2022

El projecte educatiu 'El Parc Natural a l'Escola', impulsat pel Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, ha estat escollit com una... (Llegir més)

27.09.2022

Aquesta setmana s’ha presentat a la delegació del govern de la Generalitat a Girona el Mundial de Veterans de Curses d’Orientació WMOC25 que es... (Llegir més)

27.09.2022

El reconegut circuit Swim No Limits ha escollit l'Estartit per tancar una temporada en la qual han participat ja més de 1.300 nedadors d'arreu de... (Llegir més)

26.09.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha encarregat un vídeo promocional amb l'objectiu de captar visitants aquesta tardor i servir de base per... (Llegir més)

26.09.2022

La Setmana Europea de l'Energia Sostenible se celebra a Europa del 26 al 30 de setembre de 2022, per a conscienciar la societat de la necessitat... (Llegir més)

24.09.2022

Aquesta setmana s’han col·locat els suports de la nova senyalització dels projecte per posar en valor els punts més destacats dels paisatges... (Llegir més)

23.09.2022

La versió teatral del clàssic del cinema Entre Copas obrirà, el proper 8 d'octubre, la temporada teatral del segon semestre a l’Auditori Teatre... (Llegir més)

22.09.2022

Els Pirates i Corsaris de les Illes Medes tornen a desembarcar a l'Estartit el divendres 23, dissabte 24 i diumenge 25 de setembre en la tradicional... (Llegir més)

22.09.2022

Torroella de Montgrí s’ha sumat a la Setmana Europa de l’Esport que enguany se celebrarà entre el 23 i el 30 de setembre. Es tracta d’una... (Llegir més)

16.09.2022

L'AFA del Guillem Montgrí i el Racó de Rialles, en col·laboració amb els ajuntaments de Torroella de Montgrí i Ullà, han organitzat diverses... (Llegir més)

14.09.2022

Benvolgudes famílies, Us informem que l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions amb una ajuda per... (Llegir més)

Cercador
eventis