L'alcalde, Jordi Colomí; la regidora de Medi Ambient, Pilar Valls, i el regidor de Món Rural, Genís Pigem, han assistit aquest matí a la jornada «Aigua i emergència climàtica a les comarques gironines: reptes i solucions», organitzada pel Campus Aigua, de la UdG, al Parc Científic i Tecnològic de Girona.
L'activitat s'ha tancat amb el reconeixement a la tasca de l'estartidenc Josep Pascual en la recollida de dades meteorològiques que han posat de manifest el canvi climàtic. En aquest sentit, l’alcalde, Jordi Colomí, ha volgut expressar públicament la felicitació a Pascual per aquest nou reconeixement i ha volgut acompanyar-lo, juntament amb Valls i Pigem, en l’acte de lliurament del guardó.
La jornada ha servit per fer arribar a la societat el coneixement generat pels grups de recerca de la UdG en l'àmbit de l'aigua, compartir experiències i establir col·laboracions amb els diferents agents del territori per millorar la qualitat de vida ara i en el futur. S’ha abordat la problemàtica dels recursos hídrics i l’emergència global causada pel canvi climàtic.
Merescut reconeixement
Nascut l’any 1950 i topògraf de professió, Josep Pascual és un apassionat de la meteorologia. Va començar a recollir dades del mar i l’atmosfera de l’Estartit quan només tenia 15 anys, i va donar lloc a una de les bases de dades meteorològiques més llarga i completa del país. Des d’aleshores, la seva col·laboració ha estat crucial per nombroses investigacions científiques i el Servei Meteorològic de Catalunya, fins al punt que la NASA ha reconegut la importància de la seva tasca.
La Universitat de Girona li ha fet, aquest matí, un sentit reconeixement per agrair-li la seva tasca altruista de recopilació i compartició de dades que han esdevingut imprescindibles per a la detecció i comprensió del canvi climàtic a la Mediterrània Occidental.