Avisos

La UdG reconeix la tasca de l'observador meteorològic de l'Estartit Josep Pascual

25.03.2022

L'alcalde, Jordi Colomí; la regidora de Medi Ambient, Pilar Valls, i el regidor de Món Rural, Genís Pigem, han assistit aquest matí a la jornada «Aigua i emergència climàtica a les comarques gironines: reptes i solucions», organitzada pel Campus Aigua, de la UdG, al Parc Científic i Tecnològic de Girona.

L'activitat s'ha tancat amb el reconeixement a la tasca de l'estartidenc Josep Pascual en la recollida de dades meteorològiques que han posat de manifest el canvi climàtic. En aquest sentit, l’alcalde, Jordi Colomí, ha volgut expressar públicament la felicitació a Pascual per aquest nou reconeixement i ha volgut acompanyar-lo, juntament amb Valls i Pigem, en l’acte de lliurament del guardó.

La jornada ha servit per fer arribar a la societat el coneixement generat pels grups de recerca de la UdG en l'àmbit de l'aigua, compartir experiències i establir col·laboracions amb els diferents agents del territori per millorar la qualitat de vida ara i en el futur. S’ha abordat la problemàtica dels recursos hídrics i l’emergència global causada pel canvi climàtic.

Merescut reconeixement
Nascut l’any 1950 i topògraf de professió, Josep Pascual és un apassionat de la meteorologia. Va començar a recollir dades del mar i l’atmosfera de l’Estartit quan només tenia 15 anys, i va donar lloc a una de les bases de dades meteorològiques més llarga i completa del país. Des d’aleshores, la seva col·laboració ha estat crucial per nombroses investigacions científiques i el Servei Meteorològic de Catalunya, fins al punt que la NASA ha reconegut la importància de la seva tasca.

La Universitat de Girona li ha fet, aquest matí, un sentit reconeixement per agrair-li la seva tasca altruista de recopilació i compartició de dades que han esdevingut imprescindibles per a la detecció i comprensió del canvi climàtic a la Mediterrània Occidental.

23.06.2022

Tres dies de festa i música per inaugurar la temporada de grans festivals de la Costa Brava. L’ÍTACA Sant Joan, de l’Estartit, es posa en marxa... (Llegir més)

22.06.2022

La comissió organitzadora del Premi Espai Ter ha decidit atorgar el IV Premi Espai Ter de música al pianista i compositor Manel Camp per posar en... (Llegir més)

16.06.2022

Benvolguts/des veïns/es, Properament celebrarem la Revetlla de Sant Joan al nostre municipi, i us informem sobre la programació d'aquesta festa... (Llegir més)

20.06.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí obrirà un Punt d'Informació d'Habitatge (PIH) des del qual es prestarà suport directe als propietaris i... (Llegir més)

17.06.2022

Avui 17 de juny es donen a conèixer els 3 cartells finalistes del Concurs de cartells de Festa Major 2022, que el jurat ha escollit entre tots els... (Llegir més)

17.06.2022

El regidor de Gestió Costanera i Platges, Marc Calvet, ha recollit avui la Bandera Blava que acredita la qualitat de Cala Montgó, en un acte... (Llegir més)

16.06.2022

El projecte de Camins Escolars Segurs encara la recta fina de la primera fase, que enllaça la plaça Quintana i Combis amb l'Espai Montgrí. Avui... (Llegir més)

15.06.2022

Aquest matí, operaris de la Brigada Municipal de Medi Ambient de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí han fet efectiu el tancament de l'accés... (Llegir més)

14.06.2022

Els alumnes de 4t d'ESO del Col·legi Sant Gabriel apadrinaran i s'encarregaran del manteniment i embelliment dels nous escocells que l'Ajuntament de... (Llegir més)

14.06.2022

Benvolguts veïns,  Us informem que per tal d'evitar el risc d’inici d’un incendi forestal i per assegurar la seguretat dels béns i la... (Llegir més)

10.06.2022

El Museu de la Mediterrània ha acollit aquest matí la darrera jornada lectiva del 2n curs del grau d'Arquitectura de la UdG. El matí s'ha tancat... (Llegir més)

10.06.2022

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i la regidora d'Educació, Anna Company, han assistit aquesta tarda, a l'Auditori Teatre Espai... (Llegir més)

Cercador
eventis