Avisos

La directora del Museu d’Història de Bòsnia i Hercegovina visita el Museu de la Mediterrània

16.02.2022

El Museu de la Mediterrània ha rebut aquest matí la visita de la directora del Museu d’Història de Bòsnia i Hercegovina de Sarajevo, Elma Hasimbegovi,c i del delegat del Govern de Catalunya als Balcans, Eric Hauck. Hasimbegovic es troba aquests dies a Catalunya convidada per la delegació de la Generalitat als Balcans amb l'objectiu de donar-li a conèixer els museus catalans i que pugui aprendre de les seves realitats i experiències.

El Museu de la Mediterrània és l'únic de fora de Barcelona que ha inclòs en el seu programa de treball. A Torroella de Montgrí ha estat rebuda per la regidora de l'Organisme Autònom Museu de la Mediterrània, Pilar Valls; pel segon tinent d'alcalde, Josep Martinoy, i pel director del Museu, Gerard Cruset. Després de la benvinguda, han fet una visita per les instal·lacions i han mantingut una reunió de treball on se li ha explicat quina és la proposta museogràfica i el model de gestió.

Gerard Cruset, director del Museu de la Mediterrània, ha valorat molt positivament aquesta visita i el fet que s'hagin fixat en el museu com a exemple, la qual cosa ho interpreta com un reconeixement a la feina que s'està fent. En relació amb els temes que han tractat, Elma Hasimbegovi, s'ha interessat especialment per la gestió econòmica i les fonts de finançament d'un museu local com el Torroella, i també per la funció que desenvolupa com a Museu de Suport Territorial.

Per la seva banda, Pilar Valls, regidora del Museu de la Mediterrània, creu que aquests intercanvis són molt enriquidors i, entre d'altres coses, ha volgut transmetre-li la importància que té la cultura a Torroella de Montgrí com a element de cohesió social i de qualitat de vida. Per aquesta raó, a banda d'aprofundir en el model de gestió i funcions del Museu de la Mediterrània, també li han parlat del paper de la Fundació Mascort i la Fundació Vila Casa, i de l'Auditori Teatre Espai Ter.

La delegació de la Generalitat de Catalunya als Balcans vol fomentar una cooperació entre el Museu d'Història de Bòsnia i Hercegovina a Sarajevo i la xarxa de museus d'història de Catalunya per intercanviar opinions i bones pràctiques (en gestió i planificació; comissariat). , preservació, promoció, interacció, educació, digitalització i recaptació de fons) i, en particular, dissenyar conjuntament un nou concepte per a l'exposició permanent de Sarajevo, que és l'intent més encertat de preservar la memòria i el sentit dels esforços extraordinaris que els ciutadans de la capital de Bòsnia van fer resistir una agressió feixista durant el setge de 1992-1996.

Catalunya i Bòsnia i Hercegovina mantenen estrets lligams de cooperació, col·laboració, resiliència i comprensió mútua en els darrers 30 anys, i valors molt arrelats basats en els drets humans i un patrimoni cultural divers com a eina fonamental contra l'odi, la ignorància, negació, desinformació i discriminació.

19.09.2023

Les operadores de telefonia mòbil comencen a oferir a Torroella de Montgrí i l'Estartit serveis mòbils de nova generació, 4G i 5G, en les bandes... (Llegir més)

18.09.2023

A partir d'avui es comencen a realitzar les activitats esportives dirigides, organitzades per l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de Torroella de... (Llegir més)

16.09.2023

Aquest matí s'ha celebrat l'acte institucional d'inauguració de la biblioteca Mar de Llibres de l’Estartit. L'acte ha comptat amb l'assistència... (Llegir més)

16.09.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort d'Antoni Vila Casas, Medalla del Montgrí 2016, i vol traslladar a... (Llegir més)

15.09.2023

L’Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí ha finalitzat aquest estiu les tasques de digitalització d’alguns dels documents més singulars que... (Llegir més)

14.09.2023

El Museu de de la Mediterrània de Torroella de Montgrí acollirà la celebració segona edició de la Universitat Europea del Consell Català del... (Llegir més)

14.09.2023

Aquest migdia s'ha fet una recepció institucional al despatx d'Alcaldia de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí a la cantant Lídia Pujol,... (Llegir més)

14.09.2023

Benvolguts veïns, Us informem que a partir del 16 de setembre de 2023, el pas de vehicles motoritzats pels camins del massís del Montgrí queda... (Llegir més)

14.09.2023

L'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí suma nous recursos pedagògics a la ruta de l'Estar i en Tit que permet descobrir... (Llegir més)

08.09.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort d'Eduardo Rincon García, Medalla del Montgrí 2022, i vol traslladar a... (Llegir més)

07.09.2023

La Generalitat de Catalunya ha informat a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí que a partir de demà 8 de setembre de 2023 s’iniciaran les obres... (Llegir més)

06.09.2023

La cantant Lídia Pujol serà guardonada amb el V Premi Espai Ter de música en reconeixement a la seva trajectòria musical i artística però... (Llegir més)

04.09.2023

Aquest matí s’ha presentat el projecte educatiu «Educasèpia. Cuidem la mar i els pescadors des del plat», una iniciativa que pretén acostar... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis