Avisos

Moció sobre els projectes d'implantació de generadors d'energia eòlica marina al nord de la Costa Brava

10.02.2022

El Ple de Torroella de Montgrí ha aprovat una moció institucional en la qual insta el Govern de la Generalitat perquè traslladi al Ministeri de Transició Energètica la necessitat d'assolir el màxim consens possible dels agents socials, econòmics i científics en relació al desenvolupament de projectes d’energia eòlica marina. Exigeix, a més, que es garanteixi la preservació dels valors naturals i els serveis ecosistèmics en relació a qualsevol desenvolupament de l’eòlica marina, així com l’aplicació dels principis de precaució, proporcionalitat i gestió adaptativa.

La moció s'aprova pocs dies després que la comissió d'Acció Climàtica del Parlament rebutgés una proposta de resolució contrària al parc eòlic marí Tramuntana, projectat per les empreses BlueFloat Energy i SENER al golf de Roses, entre cap de Creus i el cap de Begur.

Aquesta és la segona moció institucional que aprova l'Ajuntament de Torroella de Montgrí en relació amb aquesta qüestió. La primera va ser el mes de maig, en la qual es posicionava, també per unanimitat, en contra de la instal·lació projectada. D'aquesta manera es formalitzava un posicionament que ja s'havia expressat institucionalment a través del front comú que s'ha fet amb els 8 ajuntaments afectats (Cadaqués, Castelló d'Empúries, Sant Pere Pescador, L'Escala, Pals, Begur i Roses) i amb l'EMD de l'Estartit.

En aquella primera moció, entre d'altres coses, es demanava al govern de la Generalitat que redactés el pla per la transició energètica d’acord amb el pacte nacional per la transició energètica de Catalunya i la seva distribució en funció de la capacitat de producció i consum de cada zona, compensant aquells territoris que produeixen més energia renovable de la que consumeixen.

Moció sobre els projectes d'implantació de generadors d'energia eòlica marina al nord de la Costa Brava

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis