Avisos

L’Espai Ter i el Festival de Torroella acullen els preparatius de la gira d’una de les formacions musicals més destacades d'Europa

El prestigiós director alemany Thomas Hengelbrock i les seves formacions Balthasar Newmann Chor & Ensemble assajen la Missa en Si menor de Johann Sebastian Bach

26.01.2022

En el marc del conveni de col·laboració entre el Festival de Música de Torroella i l'Auditori Espai Ter, l'equipament acull, des d'avui i fins divendres, els assajos preparatoris de l'estrena, aquest dissabte, al Palau de la Música (20 h), de la Missa en Si menor de Johann Sebastian Bach, a càrrec del reconegut director alemany Thomas Hengelbrock i les seves formacions Balthasar Newmann Chor & Ensemble. El de dissabte serà, segons la crítica un dels concerts més destacats de la temporada a Catalunya. Per al nostre municipi, per al Festival i per a l'Espai Ter és un honor i un privilegi que aquesta reconegudíssima formació estigui preparant el concert a la nostra vila.

Sobre Hengelbrock i les seves formacions

Thomas Hengelbrock és un dels artistes més versàtils i interessants de la seva generació. Va fundar el Balthasar Neumann Chor & Ensemble, dues formacions de primera línia en la interpretació de música històricament informada, amb què gaudeix d’èxit internacional ja fa més de vint-i-cinc anys. Com a descobridor entusiasta i inspirador de música, es dedica a un repertori que comprèn des de la música antiga, passant pels segles XIX i XX, fins a les obres contemporànies i abasta tots els gèneres. A través dels seus projectes, acosta al públic composicions gairebé oblidades o permet la revaloració del repertori estàndard. Els seus programes de concert, que inclouen diverses èpoques, són llegendaris, sovint revelen afinitats musicals sorprenents i presenten amb creativitat els temes seleccionats.

El Balthasar Neumann Chor és un dels conjunts vocals més destacats del panorama internacional. La revista «Gramophone» va atribuir-li la condició de ser un dels “millors cors del món”. Ja sigui música del segle XVII o contemporània, el cor sempre es basa en la passió i en una profunda comprensió de la música. Recupera, amb gran èxit, tresors musicals, presenta obres conegudes des de perspectives noves i també entrellaça la música amb altres formes d’expressió, com la literatura o la dansa. Els seus cantants poden ser degustats no solament des dels rengles del cor, sinó també com a solistes. La qualitat artística, la versatilitat i la passió del Balthasar Neumann Chor marquen pauta internacional. Per això és convidat a actuar a les sales de concerts més prestigioses i als festivals més importants.

Per la seva banda, el Balthasar Neumann Ensemble és considerat com una de les principals orquestres del món de la interpretació històricament informada. Fundada el 1995, continua obrint noves perspectives de la música de diverses èpoques, des del Barroc primerenc fins a la música moderna. Els seus membres encarnen la idea d’Europa: els músics provenen de vint-i-cinc països diferents en els seus projectes. Té un repertori que abasta obres conegudes, però també posa llum a peces gairebé oblidades i en presenta d’altres completament noves.

La gira d'aquesta prestigiosa formació comença al Palau de la Música Catalana el 29 de gener i segueix el 30 a l'Auditorio Nacional de Madrid, l'1 de febrer a Freiburg de Bisgonia (Alemanya), el 2 a Luxemburg, el 3 a Dortmund (Alemanya) i acaba el 4 a Hamburg.

Més informació sobre el concert: https://www.palaumusica.cat/ca/balthasar-neumann-chor-ensemble-hengelbrock_886627

09.05.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'uneix avui 9 de maig a la commemoració del Dia d'Europa, sota el lema "Construim Europa des del món... (Llegir més)

09.05.2024

Aquesta setmana han començat les obres de millora del paviment del cementiri municipal, per tal d'habilitar tots els carrers interiors i substituir... (Llegir més)

08.05.2024

Torroella de Montgrí ha aconseguit reduir el consum d'aigua potable d'un 27 per cent des que l'Ajuntament va assumir, el gener de 2023, la... (Llegir més)

07.05.2024

Cala Montgó ha tornat a revalidar per catorzè any consecutiu la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i... (Llegir més)

02.05.2024

Demà arrenquen les Jornades de Memòria Històrica Local, organitzades pel Museu de la Mediterrània, que enguany estan dedicades a analitzar en... (Llegir més)

29.04.2024

L'Espai Ter ha acollit aquest matí el fòrum d'intercanvi d'experiències de les escoles verdes de la Comissió Baix Empordà Primària-Zona Nord.... (Llegir més)

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis