Avisos

L’Ajuntament presenta el Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella i l’Estartit a Fitur

La responsable tècnica del programa estatal el qualifica com a model i destaca la trajectòria municipal en polítiques turístiques i mediambientals

24.01.2022

Torroella de Montgrí-L’Estatit-Illes Medes va presentar divendres, a Fitur, la Fira Internacional de Turisme de Madrid, el Pla de Sostenibilitat Turística 2021-2023, davant d’una àmplia representació de tècnics i responsables polítics d’altres destinacions i de municipis que també estan implementant plans de sostenibilitat. La presentació es va fer a l’estand de Catalunya i va anar a càrrec de l’alcalde, Jordi Colomí; de la gerent i responsable de l’Àrea de Turisme, Lídia Alonso, i de la responsable en cap del Servicio de Planes de Producto del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo de l’Estat, Maria Belén López.   

Amb una inversió global de 3,6 milions d’euros, el pla de Torroella de Montgrí és el més ben dotat dels 16 que va escollir el ministeri en la convocatòria, a la qual s’hi van presentar 154 destinacions turístiques. El pla permetrà executar 29 projectes i accions, agrupats en 16 actuacions, que s’aniran desplegant fins al 2023. Està impulsat per l’Ajuntament, en col·laboració de l’EMD de l’Estartit, i es desenvolupa en el marc de la primera edició del programa «Planes de Sostenibilidad Turística», promogut pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, una iniciativa que compta amb la participació de la Generalitat, a través del Departament d’Empresa i Ocupació. A Torroella de Montgrí i l’Estartit també compta amb el suport econòmic de la Diputació de Girona.

L’alcalde ha valorat molt positivament l’oportunitat de poder presentar el pla en el marc d’una de les fires turístiques més importants del món, i de poder-ho fer, a més, conjuntament amb una de les màximes responsables del programa a nivell estatal. També s’ha mostrat molt satisfet de la rebuda que van tenir i la bona valoració que es fa, en conjunt, del pla que s’està executant a Torroella i a l’Estartit.

Durant la seva intervenció, l’alcalde va destacar que el municipi es trobava en un moment idoni per iniciar un salt de qualitat, tant en la qualitat urbana dels carrers, places, zones verdes i passejos; com en les noves fórmules per entendre la promoció turística, cercant nous mercats més dinàmics, allargant les temporades, millorant tota la promoció com smart city, entre d’altres. L’alcalde va recordar l’esforç que ha fet el municipi durant molts anys, per recuperar i valoritzar el seu territori, el seu patrimoni històric i cultural, amb unes polítiques urbanístiques clarament protectores de l’espai natural, així com també per gener serveis i equipaments públics i socials. L’alcalde va reiterar que aquest pla era una importantíssima eina per fer el salt de qualitat proposat i que no representava un final de res, sinó el començament d’un nou procés.

Per la seva banda, la gerent del pla, Lídia Alonso, va explicar amb detall els sis àmbits d’actuació i els projectes programats, entre els quals hi ha la millora urbana de l’Estartit, la millora i unificació dels equipaments de les platges o la rehabilitació de can Castells, un equipament municipal emplaçat a la plaça de la Vila, on s’hi ubicarà l’Oficina de Turisme de Torroella, l’àrea de Promoció Econòmica, la seu de l’associació de comerciants  i Ràdio Montgrí.

Per la seva banda, Belén López va posar en valor la iniciativa municipal i va definir el Pla de Sostenibilitat de Torroella de Montgrí i l’Estartit com a model. En va destacar pel seu plantejament i la història del municipi en relació amb les polítiques turístiques, ambientals i urbanístiques des de fa gairebé quatre dècades. López és la tècnica que té assignat el pla de Torroella i l’Estartit per realitzar-ne la seva supervisió.

03.10.2022

La Campanya Gastronòmica 'La Poma a la Cuina' ha arrencat amb set restaurants de Torroella de Montgrí i l'Estartit i novetats en la formulació... (Llegir més)

30.09.2022

La Brigada Municipal està portant a terme aquesta setmana treballs de repàs i millora de la coberta de l'edifici del Cinema Montgrí, per... (Llegir més)

28.09.2022

Manel Camp és, sense cap dubte, un dels grans noms de la música catalana de les darreres dècades i un dels músics més versàtils i... (Llegir més)

28.09.2022

Torroella de Montgrí i l'Estartit han estat acreditades com a adherides al programa de Destinació Turística Intel·ligent (DTI) després de ser... (Llegir més)

27.09.2022

El projecte educatiu 'El Parc Natural a l'Escola', impulsat pel Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, ha estat escollit com una... (Llegir més)

27.09.2022

Aquesta setmana s’ha presentat a la delegació del govern de la Generalitat a Girona el Mundial de Veterans de Curses d’Orientació WMOC25 que es... (Llegir més)

27.09.2022

El reconegut circuit Swim No Limits ha escollit l'Estartit per tancar una temporada en la qual han participat ja més de 1.300 nedadors d'arreu de... (Llegir més)

26.09.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha encarregat un vídeo promocional amb l'objectiu de captar visitants aquesta tardor i servir de base per... (Llegir més)

26.09.2022

La Setmana Europea de l'Energia Sostenible se celebra a Europa del 26 al 30 de setembre de 2022, per a conscienciar la societat de la necessitat... (Llegir més)

24.09.2022

Aquesta setmana s’han col·locat els suports de la nova senyalització dels projecte per posar en valor els punts més destacats dels paisatges... (Llegir més)

23.09.2022

La versió teatral del clàssic del cinema Entre Copas obrirà, el proper 8 d'octubre, la temporada teatral del segon semestre a l’Auditori Teatre... (Llegir més)

22.09.2022

Els Pirates i Corsaris de les Illes Medes tornen a desembarcar a l'Estartit el divendres 23, dissabte 24 i diumenge 25 de setembre en la tradicional... (Llegir més)

22.09.2022

Torroella de Montgrí s’ha sumat a la Setmana Europa de l’Esport que enguany se celebrarà entre el 23 i el 30 de setembre. Es tracta d’una... (Llegir més)

16.09.2022

L'AFA del Guillem Montgrí i el Racó de Rialles, en col·laboració amb els ajuntaments de Torroella de Montgrí i Ullà, han organitzat diverses... (Llegir més)

Cercador
eventis