Avisos

La programació de gener a juliol de 2022 inclou més d'una vintena d'espectales de teatre, música, òpera o dansa

24.12.2021

L’Auditori Teatre  Espai Ter, de Torroella de Montgrí, programarà més d’una vintena d’espectacles a la nova temporada de l’equipament cultural que tindrà lloc del mes de gener a juliol del 2022. La programació inclou propostes de teatre, música, dansa, òpera, màgia i espectacles familiars.

La temporada permetrà veure alguns dels muntatges més exitosos de l’actualitat de l’escena teatral catalana. En destaquen les obres Final de partida -amb Jordi BoschJordi Boixaderas, Jordi BonacolochaMargarida Minguillón- el 6 de febrer; Començar -amb David VerdaguerMar Ulldemolins- el 5 de març; Les irresponsables -amb Marta MarcoNora NavasCristina Genebat- el 20 de març,  Una teràpia integral -amb Abel FolkÀngels GoyalonsRoger Coma-, el 22 d’abril, o Bufallo Bill a Barcelona -amb Ramon Madaula i la periodista televisiva Raquel Sans-, el 14 de maig. De l’escena teatral espanyola destaca la representació el 12 de febrer de Fariña, l’adaptació teatral de la novela del periodista Nacho Carretero sobre el narcotràfic a Galícia.

L’Espai Ter també manté la seva aposta per la creativitat local i programa Els colors de Duke Ellington, el 30 d’abril, amb Cascai Teatre i la Girona Jazz Project que presentem un espectacle on teatre i música s’uneixen per acostar el món del jazz a tots els públics en una proposta de gran nivell coproduïda pel festival Temporada Alta.

En la seva decidida aposta per la dansa, l’Espai Ter programarà també durant la pròxima temporada un espectacle de gran nivell d’aquesta disciplina: Gran Bolero, una coproducció de Teatros del Canal de Madrid i el Mercat de les Flors de Barcelona. Un muntatge, reconegut amb el Premi Max 2020 a millor espectacle de dansa, interpretada per sis ballarins de Madrid i sis de Barcelona en una peça que combina una coreografia enèrgica i la potència de la música. 

Òpera
Com ja és habitual, l’equipament de Torroella de Montgrí inclou també a la programació una òpera. En aquest cas, el públic de l’Espai Ter podrà gaudir de La Bohème, de Giacomo Puccini,  interpretada per la prestigiosa Orquestra Filarmònica de Castilla La Mancha, amb Rodolfo Albero com a director artístic i Francisco A. Moya com a director musical, i amb les sopranos Mariana Ortiz i el tenor Jorge Puerta en els principals papers.

Música
La nova temporada de l’Espai Ter ve plena de propostes musicals. Una de les actuacions més destacades és el concert de Gisele Jackson, un de les veus més rellevants de la música afroamericana que ha format part de la banda de Ray Charles i que ha col·laborat amb artistes com Donna SummerJames Brown. La cantant hi actuarà el 18 de març acompanyada pel Shu Shu’s Trio dins de la programació del Black Music Festival. Un altre dels festivals de música que farà parada a l’Espai Ter és l’ÍTACA, Cultura i  Acció que hi celebrarà el seu desè aniversari, el 28 de maig, amb el concert de Maria Arnal Marcel Bagés que presentaran el seu darrer treball Clamor. També presentaran els seus nous treballs El Petit de Cal Eril, el 9 d’abril, i Roger Mas, el 7 de maig.

La música coral també tindrà un especial protagonisme en la pròxima temporada amb espectacles com Crescendo, d’El Cor Canta que el 25 de febrer reunirà 150 cantants a l’escenari de l’Espai Ter acompanyades per l’Orquestra de Cambra Terassa. Una altra de les propostes destacades d’aquest àmbit és l’acutació el 10 de juliol d’El Cor de l’Empordà, el Cor de la Ciutat de Mataró i la Simfonieta Barroca que presenten la Passió segons Sant Joan, de J.S.Bach. Ll’Espai Ter torna a programar el Cicle Grans Orquestres, amb les actuacions de l’Orquestra Internacional Maravella -el 27 de març-  i la Cobla Orquestra Montgrins -17 d’abril-Finalmenten l’apartat musical, l’equipament acollirà els concerts de la Xarxa de músiques del Festival de Torroella de Montgrí, que inclou les actuacions de Cor de TeatreCompanyia Il·luminatiEudald Buch.

De la programació familiar destaca el concert d’El Pot Petit, el 18 de juny, dins de la seva nova gira Vull cantar i vull ballar, amb la Jana i en Pau acompanyats per tota la banda. Durant la propera temporada es programa també un espectacle delicatessen pels més petits: A mi lado, de la companyia Ultramarinos de Lucas, Premio Nacional de Artes Escénicas para la infancia y la Juventud. La proposta d’espectacles per a tota la família es completarà amb la programació del FIMAG, que es donarà a conèixer la setmana vinent.

Divendres, 10 de desembre, a les 11.00h, es posen a la venda les entrades de la majoria dels espectacles programats al web de l’Espai Ter (www.espaiter.cat). L’equipament cultural mantindrà l’estricte protocol de seguretat per garantir la salut del públic, dels artistes i del personal tècnic.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis