Avisos

El Ple aprova el pressupost municipal per al 2022

L'equip de govern manté la política de contenció fiscal, reducció de l'endeutament, suport a la reactivació econòmica i increment del benestar social

17.12.2021

El Ple de Torroella de Montgrí va aprovar anit els pressupostos municipals per al 2022, que pugen a un total de 19.800.000 euros i mantenen la línia seguida els dos anteriors exercicis. Els eixos bàsics continuaran essent la contenció fiscal, la reducció de l'endeutament, el suport a la reactivació econòmica post-covid i el benestar social, sense deixar de banda, l'educació, la salut ambiental, l'educació i la cultura, eixos estratègic de l'actuació municipal. D'altra banda es preveu una important partida d'inversions de 2,1 milions d'euros per a millores en via pública, equipaments i serveis. Els pressupostos van aprovar-se amb els vots a favor d'UPM i ERC, a l'equip de govern; i els vots en contra de Junts, CUP i Compromís, LEST i Ciutadans, a l'oposició.

El regidor d'Hisenda, Josep Martinoy, argumenta que «són uns pressupostos molt equilibrats, treballats amb una visió global de la realitat municipal i amb el propòsit que esdevinguin un motor de l'economia local». En aquest sentit, recorda que estan marcats per l'actual escenari de pandèmia, ja que hi ha molts sectors del teixit econòmic i social extremadament fràgils.

Malgrat l'adversitat derivada de la covid-19, el regidor vol destacar que «els nous comptes posen de relleu la bona salut de la hisenda municipal, fruit d'una gestió feta amb rigor i visió de futur». Això s'ha pogut traduir, per exemple, en l'assoliment del percentatge d'endeutament més baix dels darrers 20 anys. La previsió per al 2022 és que aquesta xifra se situi en el 39,3 %, quan el 2017 era del 62,2 % i una dècada enrere havia superat el 100 %. Un any més s'aposta per no apujar els impostos (es continuaran fraccionant en 3 rebuts) i les taxes municipals, i mantenir un ampli ventall de bonificacions i ajuts.

Martinoy referma el compromís del govern municipal de continuar abaixant l'endeutament (per al 2023 es preveu situar-lo en el 33,3 %) i aconseguir-ho mantenint una bona capacitat d'inversió i de serveis.

Pel que fa a les inversions, la partida més elevada, de 950.000 euros, correspon al cofinançament de les primeres actuacions que s'executaran del Pla de Sostenibilitat Turística (equipaments platges, millora urbana a l'Estartit, reforma del Parc de la Pineda, adequació pàrquing a l'entrada a l'Estartit, valorització del nucli històric de Torroella, entre d'altres.).

A més, el 2002 es preveu destinar una partida de 290.000 euros a continuar formalitzant l'adquisició, obligatòria per llei, de zones d'equipaments públics. Aquesta era una qüestió que restava encallada des de l'aprovació mateixa del pla general el 2002. A partir d'aquest moment, l'Ajuntament tenia vuit anys per formalitzar l'adquisició, però aquesta operació s'ha anat dilatant en el temps. Això generava un gran greuge a molts propietaris que havien de seguir pagant les contribucions per unes finques que estaven requalificades com a equipaments. Aquesta situació també generava una gran inseguretat jurídica a l'Ajuntament, que es veia exposat a unes demandes i expropiacions forçoses que haurien pogut posar en risc la hisenda municipal. Finalment, l'any passat es van començar a adquirir els primers espais i aquesta actuació es mantindrà fins al 2023.

L'Ajuntament també destinarà 150.000 euros en participació ciutadana, 100.000 euros en millora en el servei de recollida i transport d'escombraries i 120.000 euros en projecte d'urbanització i reparcel·lació de la urbanització els Griells.

Pel que fa a les despeses en béns i serveis corrents, els canvis substancials provenen pel canvi de gestió de diversos serveis, que es prestaran a través de personal municipal (municipalització del manteniment de l'enllumenat públic) o per serveis que ha passat a gestionar l'EMD (comerç i servei de neteja). La resta de variacions són d'imports poc destacables.

Per al 2022 es transferiran 762.353,76 euros del pressupost municipal a l'EMD.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis