L'Ajuntament fa un balanç molt positiu de la 627a Fira de Sant Andreu que s'ha celebrat aquest cap de setmana amb un format molt proper a la normalitat, després de l'obligada suspensió, l'any passat, per la Covid-19. L'afluència de públic els dos dies, especialment al matí, ha estat molt elevada. A la tarda i al vespre, però, el vent i el fred intens van fer minvar la presència de visitants, per bé que, en general, es va poder gaudir de l'habitual ambient de fira que tant es va trobar a faltar l'any passat.
Per al regidor de Fires i Món Rural, Genís Pigem, «es notava, arreu, que tothom tenia moltes ganes de fira i que la volien viure i gaudir intensament, tant els participants, com els veïns i veïnes, com els visitants». En aquest sentit, ha remarcat, també,« la gran col·laboració i participació de les entitats municipals, ja siguin esportives, culturals, socials o educatives, i la bona resposta per part d'empreses, artesans i patrocinadors, la qual cosa confirma que el potencial social i econòmic que manté la fira, la gran festa de tardor de Torroella de Montgrí. A totes les persones, empreses i entitats que hi han col·laborat, els vol transmetre el més sincer agraïment per part de l'Ajuntament».
Totes les activitats programades es van poder desenvolupar amb normalitat i va tenir molt bona acollida el canvi d'emplaçament del Concurs de Gossos d'Atura, que es va celebrar a l'aparcament del carrer del riu Ter, al costat del recinte firal. Això, afegit al fet que enguany l'entrada era gratuïta, va permetre registrar la millor entrada d'espectadors en molts anys i convertir aquesta prova en un esdeveniment molt concorregut durant tot el matí. La decisió s'ha constatat com un encert i el fet d'apropar-lo físicament al nucli central de la fira va permetre que moltes persones poguessin compatibilitzar la visita als espais firals amb el concurs. De cara a l'any vinent es mantindrà el canvi d'emplaçament.
També ha tingut molt bona acollida l'exposició de carruatges i maquinària agrícola antiga, on es van poder veure veritables peces de museu, entre les quals n'hi havia algunes de fabricades fa més de sis dècades a Torroella de Montgrí.
Un any més, el vessant agrícola de la fira ha quedat reforçat amb la jornada tècnica Pomatec, organitzada per l’Ajuntament i Afrucat, que converteix Torroella de Montgrí en l'epicentre del sector de la poma a Catalunya. Aquesta col·laboració és un exemple de suport municipal al sector primari, en un municipi molt dedicat al turisme, però que sempre ha estat molt atent a tot el que afecta la pagesia.
Tot i que enguany el sector agrícola ha tingut un pes notable a la fira, Pigem assegura que la voluntat és mantenir i potenciar el sector ramader, que es troba en un moment de grans dificultats. Així mateix, de cara a l'any vinent, si el context sanitari ho permet, també es donarà un major protagonisme als animals.
Pigem també vol destacar la magnífica acollida de la Fira en el Record, un proposta molt original que cada any ens proposa un recorregut temàtic per diferents espais de la vila. En aquesta ocasió s'ha volgut reconèixer l'activitat dels sanitaris i ho ha fet a través d'un recorregut guiat i teatralitzat que ha permès conèixer com era el món de la salut i la medicina, abans de l'estat del benestar, tal com el coneixem.