Avisos

Torroella de Montgrí es prepara per gaudir d’una Fira de Sant Andreu pràcticament normalitzada

La 627a edició se celebrarà el darrer cap de setmana de novembre, amb un programa que manté l’estructura habitual

L'alcalde, Jordi Colomí, i el regidor de la Fira de Sant Andreu, Genís Pigem, a la Capella de Sant Antoni, amb el cartell de l'edició d'enguany.
L'alcalde, Jordi Colomí, i el regidor de la Fira de Sant Andreu, Genís Pigem, a la Capella de Sant Antoni, amb el cartell de l'edició d'enguany.

12.11.2021

Torroella de Montgrí viurà el darrer cap de setmana de novembre una nova edició de la Fira de Sant Andreu, després de l'obligada interrupció, l'any passat, per la pandèmia. I ho farà amb un format pràcticament normalitzat, que manté l'essència de fira multisectorial, però amb un marcat caràcter agrícola i ramader.

Des d'aquí us podeu descarregar el programa.

Les dues principals novetats d'enguany fan referència al Concurs de Gossos d'Atura-Memorial Jordi Muxach-Premi Coloma, que canvia d'ubicació, i a la Festa dels Cavalls, que no s'ha programat per la incertesa sobre l'evolució de la pandèmia.

Pel que fa al concurs de gossos, un dels actes centrals de la fira, s'ha apostat per apropar-lo més al recinte firal i se celebrarà el diumenge 28, a partir de les 11 h, a l'aparcament del carrer del riu Ter (al costat de l'Espai Ter). Amb aquest canvi es vol fer més compatible la visita als diferents espais de la fira amb l'assistència al concurs, ja que fins ara, es trobaven en punts molt allunyats del municipi.

D'altra banda, l'espai que ocupava fins ara la Festa dels Cavalls acollirà durant el cap de setmana una completa exposició de maquinària agrícola, principalment relacionada amb el cultiu del blat, i de carruatges antics que s'utilitzaven tant a l'àmbit urbà com rural fa un segle enrere.

Aquesta mirada al passat agrícola es reforçarà amb l'exposició «El blat, un cultiu mil·lenari al Baix Ter», produïda i realitzada per l'Associació de Masos de Torroella de Montgrí i l'Estartit. S'inaugurarà el divendres 26, a les 20 h, i es podrà visitar fins al 13 de desembre, a la Capella de Sant Antoni.

La fira es manté un any més, com el punt de trobada del sector de la poma a Catalunya, amb la celebració de la XXI Jornada Tècnica de la Poma, POMATEC. Se celebrarà el divendres, de les 9 a les 14 h, amb canvi d'escenari, aquest cop, al Cinema Montgrí, per tenir un major aforament.  Està organitzada per l’Ajuntament i Afrucat. En aquesta trobada, el sector de la poma s'atura i analitza on és i com avança, i si ho fa amb bon ritme d'altres variables, com el consum, el preu, l'exportació i la resta de la producció.

Una de les activitats destacades i singulars de la programació tornarà a ser la Fira en el Record, que enguany vol reconèixer l'activitat dels sanitaris. Ho farà a través d'un recorregut guiat i teatralitzat per diferents espais de la vila, que permetrà als assistents conèixer com era el món de la salut i la medicina, abans de l'estat del benestar, tal com el coneixem.

Els darrers anys s'havia convertit en una tradició inaugurar durant la fira el pessebre monumental de Josep Mir, al Museu de la Mediterrània. Després d'una dècada, l'autor, per motius personals, ha decidit reposar i prendre una mica de temps i distància. No obstant això, s'ha programat una mostra amb imatges, vídeos i figures, que es converteix en un recorregut sentimental i una nota d'agraïment al seu treball voluntari durant tots aquests anys.

El gran cap de setmana torroellenc arrencarà el dissabte a les 10 h amb l’obertura de la mostra comercial, distribuïda entre el cos central de l’Espai Ter i una carpa complementària de 1.000 metres quadrats, on hi participaran uns 50 expositors. Aquest és l’epicentre de la fira, al voltant del qual s’articulen tot un seguit d’espais i àmbits expositius. A l’exterior de l’Espai Ter s'hi distribuiran unes 190 parades entre el passeig de Catalunya, que acollirà el Mercat de Sant Andreu i la Mostra de vehicles nous i d’ocasió; i el passeig Vicenç Bou, on hi haurà la fira d’artesans, l’exhibició de maquinària agrícola. La inauguració oficial de la fira es farà a les 11 h.

D'altra banda, les places de la Vila i Pere Rigau seran l’escenari de la Mostra d’entitats, una molt bona oportunitat que tal que el teixit associatiu local doni a conèixer les seves activitats i puguin captar nous membres. També es converteix en una plataforma per fomentar la relació entre els diferents col·lectius.

Durant el cap de setmana s'han programat moltíssimes activitats de tota mena, amb l'objectiu que tothom, grans i petits, hi tinguin el seu espai.

El regidor de la Fira de Sant Andreu, Genís Pigem, vol agrair la implicació de totes les persones, entitats i empreses que de forma col·laborativa fan possible organitzar una celebració tan transversal. Anima, tothom a voltar pel municipi i descobrir racons de l'església, exposicions molt interessants, gaudir de la mostra d'entitats, de la cultura local i participar en les cercaviles i animacions pels més petits de la casa.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis