Avisos

Dilluns s'inicia la fase de votació dels projectes finalistes als Pressupostos Participatius 2021/22

Podran votar-hi fins al 31 de novembre, telemàticament o presencialment, les persones empadronades majors de 16 anys

Ja tenim les urnes dels Pressupostos Participatius a punt.
Ja tenim les urnes dels Pressupostos Participatius a punt.

29.10.2021

El proper dilluns 1 de novembre arrenca la fase de votació dels Pressupostos Participatius 2021/22 de Torroella de Montgrí i l’Estartit, que s'allargarà fins al 31 de novembre. Podran participar-hi les persones majors de 16 anys empadronades al municipi. Cada ciutadà disposarà d'un total de 3 vots, que els podran destinar als tres projectes que més els agradin del total de 15 propostes ciutadanes finalistes.

Els projectes que es posaran a votació són:

A Torroella de Montgrí:
- Millora del parc infantil de la plaça d'Espanya
- Millora dels accessos a l'Escola Guillem de Montgrí
- Continuïtat al carril bici
- Espai amb taules i bancs a la zona de l'Espai Ter
- Arreglar els camins del Castell del Montgrí i millorar la senyalització de rutes
- Construcció d'un pumptrack
- Avançar amb el projecte Espai Jove del Convent de les Clarisses
- Compra d'un habitatge social per famílies amb menys recursos
- Habilitació d'un espai de treball compartit tipus co-working
- Construir un rocòdrom

A l'Estartit:
- Millora de l'enllumenat del centre comercial de l'Estartit
- Fer les voreres més accessibles
- Parcs infantils inclusius
- Pista multi esportiva a l'aire lliure, als Salats
- Millora del jardí de l'Escola Bressol Mar i Cel de l'Estartit

El pressupost participatiu, organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’EMD de l’Estartit està dotat amb 150.000 €, i al 2022 s’executaran aquells projectes que hagin obtingut el màxim de vots fins a esgotar els 110.000 € destinats a iniciatives de Torroella de Montgrí i els 40.000 € d’iniciatives de l’Estartit.

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha anat augmentant la dotació del pressupost participatiu en les diferents edicions realitzades. A la primera edició hi havia una dotació de 75.000 €, a la segona edició era de 100.000 € i en aquesta tercera edició s’hi ha destinat 150.000 €.

En aquest sentit, Marc Calvet, regidor de Participació Ciutadana, argumenta que «L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha fet una aposta pels Pressupostos Participatius i n’ha anat augmentant el pressupost de manera exponencial edició rere edició, fent una aposta per la transparència, la participació i la col·laboració entre el consistori i la ciutadania». A més, aquest any hem volgut alinear les propostes ciutadanes del pressupost participatiu amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) per també donar visibilitat als objectius estratègics de l’Agenda 2030.»

Afegeix a més, «Amb els Pressupostos Participatius aconseguim també conèixer aquells temes que realment preocupen la gent i invertir una part del pressupost públic en projectes decidits entre tots i que cobreixin les necessitats i els desitjos de la majoria de la població.»

Els vots es podran emetre per internet o presencialment a les urnes que s'han distribuït a una desena d’equipaments municipals.

La plataforma col·laborativa Decidim serà on es podran realitzar la votació online, per totes aquelles persones empadronades i majors de 16 anys. En aquesta ocasió, les persones que vulguin votar, podran escollir si es volen registrar a la plataforma per estar informats de tot el procés o bé si només volen votar, per la qual cosa només caldrà indicar el document d’ identificació (DNI / NIE / Passaport que consti al padró) i la data de naixement.

La plataforma de participació ciutadana Decidim és possible gràcies a la col·laboració de la Diputació de Girona amb varis ajuntaments de les comarques de Girona, entre els quals es troba l’Ajuntament de Torroella de Montgrí. El consistori torroellenc vol agrair també el suport econòmic i d’assessorament de la Diputació de Girona, en totes les iniciatives de participació ciutadana.

Més informació sobre la plataforma de vot electrònic DECIDIM: https://torroella-estartit-decidim.ddgi.cat

Per més informació, us podeu adreçar a:
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Roser Ayats i Torró
rayats@torroella-estartit.cat
972 75 81 12 – 691 823 818

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis