Avisos

Ajuntament i Ecovidrio tornen a sumar esforços per incrementar el reciclatge de vidre en el sector de la restauració

Un informador ambiental ha visitat 84 grans productors de Torroella i de l'Estartit per ajudar-los a fer més eficient el reciclatge i fomentar el servei de recollida porta a porta

06.08.2021

Ecovidrio ha visitat durant les darreres setmanes un total de 84 establiments de restauració de Torroella i l'Estartit per sensibilitzar-los, ajudar-los en la millora del reciclatge del vidre i fomentar el servei de recollida porta a porta. L'assessorament forma part de la col·laboració que ha establert, per segon any consecutiu, l'Ajuntament de Torroella, amb Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d´envasos de vidre a Espanya.

L'any passat, la iniciativa es va centrar a l'Estartit i va concloure amb molt bons resultats tant de participació activa d'establiments, com d'increment de tones recollides, per bé que ens trobàvem en un context amb moltes restriccions per la pandèmia. Tot i que aquest tampoc és un estiu totalment convencional, es preveu continuar incrementant el reciclatge d’envasos de vidre i el nombre d’establiments adherits al servei de recollida porta a porta.

El regidor de Serveis Municipals i Residus, Marc Calvet, reitera que el foment del porta a porta és una prioritat per a l'Ajuntament, per la qual cosa, enguany, s'ha decidit reeditar la col·laboració amb Ecovidrio i ampliar la implicació municipal mitjançant la participació, a més, en la campanya concurs Moviment Banderes Verdes. Aquesta iniciativa d'àmbit estatal pretén premiar l'esforç d'establiments hostalers i l´activisme dels municipis costaners per a la transició verda.

Reforç del reciclatge durant l'estiu
La campanya d'Ecovidrio coincideix amb l’ampliació, per part de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, durant la temporada alta, del servei de recollida porta a porta comercial de cartró/paper i vidre. El dispositiu es va activar el 15 de juny i finalitzarà el 31 d'agost. El vidre, en contret, es recollirà a l'Estartit, els dimarts i dijous, com fins ara, i també els diumenges; mentre que a Torroella els dimarts i divendres, i també els diumenges.

L'any passat ja es va ampliar la recollida del vidre al diumenge, com a prova pilot, i atesos els bons resultats i la petició expressa de molts comerços, ja que el cap de setmana és quan més residus es generen, aquesta temporada s'ha tornat a ampliar al diumenge.

23.06.2022

Tres dies de festa i música per inaugurar la temporada de grans festivals de la Costa Brava. L’ÍTACA Sant Joan, de l’Estartit, es posa en marxa... (Llegir més)

22.06.2022

La comissió organitzadora del Premi Espai Ter ha decidit atorgar el IV Premi Espai Ter de música al pianista i compositor Manel Camp per posar en... (Llegir més)

16.06.2022

Benvolguts/des veïns/es, Properament celebrarem la Revetlla de Sant Joan al nostre municipi, i us informem sobre la programació d'aquesta festa... (Llegir més)

20.06.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí obrirà un Punt d'Informació d'Habitatge (PIH) des del qual es prestarà suport directe als propietaris i... (Llegir més)

17.06.2022

Avui 17 de juny es donen a conèixer els 3 cartells finalistes del Concurs de cartells de Festa Major 2022, que el jurat ha escollit entre tots els... (Llegir més)

17.06.2022

El regidor de Gestió Costanera i Platges, Marc Calvet, ha recollit avui la Bandera Blava que acredita la qualitat de Cala Montgó, en un acte... (Llegir més)

16.06.2022

El projecte de Camins Escolars Segurs encara la recta fina de la primera fase, que enllaça la plaça Quintana i Combis amb l'Espai Montgrí. Avui... (Llegir més)

15.06.2022

Aquest matí, operaris de la Brigada Municipal de Medi Ambient de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí han fet efectiu el tancament de l'accés... (Llegir més)

14.06.2022

Els alumnes de 4t d'ESO del Col·legi Sant Gabriel apadrinaran i s'encarregaran del manteniment i embelliment dels nous escocells que l'Ajuntament de... (Llegir més)

14.06.2022

Benvolguts veïns,  Us informem que per tal d'evitar el risc d’inici d’un incendi forestal i per assegurar la seguretat dels béns i la... (Llegir més)

10.06.2022

El Museu de la Mediterrània ha acollit aquest matí la darrera jornada lectiva del 2n curs del grau d'Arquitectura de la UdG. El matí s'ha tancat... (Llegir més)

10.06.2022

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i la regidora d'Educació, Anna Company, han assistit aquesta tarda, a l'Auditori Teatre Espai... (Llegir més)

Cercador
eventis