Avisos

El futur nou passeig marítim de l'Estartit conservarà un gran nombre de places d'aparcament públic

L'Ajuntament crearà dues noves bosses d'aparcament perifèriques en el marc del pla de sostenibilitat

09.07.2021

La remodelació del passeig marítim de l'Estartit reservarà una important bossa de places d'aparcament, segons han acordat l'Ajuntament i l'Estat. La solució en què s'està treballant parteix d'un avantprojecte consensuat que trasllada el traçat del nou passeig més a cap a la platja. Per bé que transcorrerà per bona part de l'actual zona d'aparcament habilitada a la zona marítimoterrestre, el projecte final inclourà una zona d’aparcament a la nova part urbana que es generarà entre el nou passeig i l'actual carretera.

Per a l'Ajuntament és molt important mantenir una bossa d'aparcaments en aquest sector del front marítim i així ho ha defensat davant dels responsables de Costes de l'Estat. Mentre no s'executa l'obra del nou passeig, es mantindrà l'actual zona d'aparcament.

Projectes estratègics
La remodelació del front marítim és una intervenció estratègica i prioritària per a la millora de la imatge i els serveis de la destinació. Per aquesta raó, el govern municipal continua insistint que les diferents actuacions projectades es puguin tirar endavant al més aviat possible.

L'àmbit de passeig que és competència de l'Estat abasta un tram d'uns 500 metres compresos entre el torrent i el parc de la Pineda. En aquest cas, es disposa d'un avantprojecte que preveu una inversió d'uns 5 milions d'euros.

L'Estat també té projectat, en un estadi més avançat, el nou tram de passeig marítim per a vianants que connectarà el sector sud dels Griells, davant del carrer Tulipa, amb la Pletera.  Tindrà una longitud aproximada de 320 metres. El projecte també pretén renaturalitzar les zones de domini públic marítimoterrestre actualment ocupades per un càmping. El passeig es projecta amb una passera elevada de fusta que tindrà una amplada variable d'entre 3 i 6 metres, integrant diverses zones de mirador al llarg del camí.

Pel que al tram de passeig que és competència de la Generalitat, el que envolta les instal·lacions portuàries, des de l'últim tram del moll de ribera –adequat per Ports de la Generalitat l'any 2006– fins a la zona del Freu, també s'ha avançat en la redacció d'un projecte consensuat. L'actuació projectada està pressupostada en uns 5 milions d'euros i ha de servir per crear noves zones de passeig i zones verdes, i nous espais per a ús ciutadà.

Entre les accions que es proposen hi ha la disminució del nivell del passeig perquè quedi a la mateixa alçada del port i abordar l'evacuació de les aigües procedents del torrent d'en Planes. En relació a aquest punt, l'Ajuntament preveu fer-hi una aportació econòmica. Precisament, en relació amb aquest projecte, l'Ajuntament, amb el suport de Ports de la Generalitat, ha elaborat un estudi hidràulic on defineix una solució als problemes històrics d'inundabilitat que pateix un important sector del passeig marítim, a conseqüència de l'acumulació sobtada d'aigües pluvials provinents del nucli urbà i de la muntanya, especialment durant les llevantades que impedeix que el torrent desguassi correctament

Aquests importants projectes comportaran una gran transformació del front marítim del municipi, de manera que es configurarà com un dels passejos marítims transitables a peu, més grans de la costa Brava, entre el Molinet i la Gola de Ter.

Aparcaments perifèrics
Paral·lelament a aquestes grans actuacions, l'Ajuntament està treballant, a través del Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí-l'Estartit (2021-2023), en la creació de dues grans bosses d'aparcaments a l'entrada de l'Estartit i a la zona del Ter Vell. Aquests projectes s’inclouen dins del programa de mobilitat sostenible, que és una de les 16 línies d'actuacions del pla.

03.10.2022

La Campanya Gastronòmica 'La Poma a la Cuina' ha arrencat amb set restaurants de Torroella de Montgrí i l'Estartit i novetats en la formulació... (Llegir més)

30.09.2022

La Brigada Municipal està portant a terme aquesta setmana treballs de repàs i millora de la coberta de l'edifici del Cinema Montgrí, per... (Llegir més)

28.09.2022

Manel Camp és, sense cap dubte, un dels grans noms de la música catalana de les darreres dècades i un dels músics més versàtils i... (Llegir més)

28.09.2022

Torroella de Montgrí i l'Estartit han estat acreditades com a adherides al programa de Destinació Turística Intel·ligent (DTI) després de ser... (Llegir més)

27.09.2022

El projecte educatiu 'El Parc Natural a l'Escola', impulsat pel Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, ha estat escollit com una... (Llegir més)

27.09.2022

Aquesta setmana s’ha presentat a la delegació del govern de la Generalitat a Girona el Mundial de Veterans de Curses d’Orientació WMOC25 que es... (Llegir més)

27.09.2022

El reconegut circuit Swim No Limits ha escollit l'Estartit per tancar una temporada en la qual han participat ja més de 1.300 nedadors d'arreu de... (Llegir més)

26.09.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha encarregat un vídeo promocional amb l'objectiu de captar visitants aquesta tardor i servir de base per... (Llegir més)

26.09.2022

La Setmana Europea de l'Energia Sostenible se celebra a Europa del 26 al 30 de setembre de 2022, per a conscienciar la societat de la necessitat... (Llegir més)

24.09.2022

Aquesta setmana s’han col·locat els suports de la nova senyalització dels projecte per posar en valor els punts més destacats dels paisatges... (Llegir més)

23.09.2022

La versió teatral del clàssic del cinema Entre Copas obrirà, el proper 8 d'octubre, la temporada teatral del segon semestre a l’Auditori Teatre... (Llegir més)

22.09.2022

Els Pirates i Corsaris de les Illes Medes tornen a desembarcar a l'Estartit el divendres 23, dissabte 24 i diumenge 25 de setembre en la tradicional... (Llegir més)

22.09.2022

Torroella de Montgrí s’ha sumat a la Setmana Europa de l’Esport que enguany se celebrarà entre el 23 i el 30 de setembre. Es tracta d’una... (Llegir més)

16.09.2022

L'AFA del Guillem Montgrí i el Racó de Rialles, en col·laboració amb els ajuntaments de Torroella de Montgrí i Ullà, han organitzat diverses... (Llegir més)

Cercador
eventis